reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej, a u mnie burza od 15 i leje aż miło. Dzisiaj wolne od podlewania:tak:. Tylko, zeby teraz tak nie było. A dzisiaj Medarda, to przysłowie głosi, że 40 dni takich...:no:.

Asia-mam takie zdjęcia jak w 8 m opalarką czyściłam drzwi :-), ale to było w 1 ciąży potem już nie było tak kolorowo. Love story będzie ale jeszcze chwileczkę cierpliwości proszę ;-)

Mamo
ja tez ja tez jestem szefem jeżeli chodzi o remonty. A, że nasz dom ma ponad 120 lat i sami go remontujemy , to baaardzo wiele się nauczyłam. Oboje tacy budowlańcy jak z koziej ....;-), więc najpierw książki w ruch i teoria. A potem praktyka. Np. kładłam z mężem instalację co, spawałam rury, obsługuję wyrzynarkę ( robiłam drewniane podkłady schody ), z betoniarka za pan brat :-D. Jedyna ekipa kładła nam dach. I musiałam szybciej wrócić od rodziców bo mąż chodził do pracy a im się "nudziło". mieli czas a my nie bo mieliśmy zapłacony wyjazd wakacyjny. To mnie taka cholera wzięła, że 2 dzieci - jeszcze maluchy były- pod pachę i dawaj do domu. Jak ja ich pogoniłam, to zostały dodatkowo 2 ekipy ściągnięte. I szefowo do mnie mówili, bo się darłam na nich. Tyle kasy a oni wczasy sobie zrobili. Kobiety lepiej potrafią dopilnować bez dwóch zdań.
Mamo &&& trzymam kciuki:-D

Pawimi- mam nadzieję, że szybko zleci czas i się zobaczycie :tak:

Kurcze, Hania cały dzien ma 39 , trudno zbic, juz okłady były , kapiele oprócz leków. Hm, jak tak dalej pójdzie to chyba zawołam pogotowie... zobaczę. Jestem sama bo mąż na 2 dni w gorach.
Poza gorączką nic nie ma żadnych objawów, tylko mi zęby pasują...

Dobrej nocy idę siedzieć przy niej , dam na główkę okład

reklama
Izulka- tak-zgadzam się,kobiety dopilnuja jak nikt inny :)
ja też z betoniarka za pan brat:)
miarkę mam w oku:)

generalnie jestem wszystko w jednym:)) i na nerwach umiem grać :)))))

podaj Hani paracetamol...mi zawsze pediatra mówiła,ze zęby moga dać stan podgorączkowy a nie gorączkę...

zmykam na dziś-mąż na siatce,ja pod prysznic i poczytam cos do poduszki..

do jutra kochane .

Ewunia- co u Ciebie??????????

musze wam cos smiesznego napisac :-) otoz od niedawna ustalone jest ze moje dzieci leca na tygodniowe wakacje ze swoja czarna nianka-sasiadka do Disneyland na Floryde w przyszlym roku, Maja juz nawet bilety na samolot kupione:tak:i pensjonat wynajety bo zabiera nie tylko moje dzieci ale tez kuzynow i tak...z takim wyprzedzeniem wszystko zorganizowala zeby nie musiec o tym myslec przez caly rok, no i przed chwila pokrzyczalam swojego sredniaka i zagrozilam ze jak nie bedzie sluchal to nie poleci na te wakacje...........i wiece co mi odpowiedzial? ze i tak poleci i slysze jak mowi do Vincenta...aaa my jedziemy do myszki miki na wakacje a mama zostanie calkiem sama i bedzie musiala spedzac wakacje bez nas w ciszy i spokoju:-D:-D buahaha...to ma byc ta "kara" dla mnie hahaha, bede spedzac wakacje w ciszy i spokoju:rofl2: po cichu pod nosem wyszeptalam ze .....nie moge sie juz doczekac hahahaha

Ostatnia edycja:
mi zawsze pediatra mówiła,ze zęby moga dać stan podgorączkowy a nie gorączkę...
tu sie nie zgadzam......zeby moga dac nawet bardzo wysoka goraczke, moj Vincent mial bardzo wysokie goraczki przy zabkowaniu. Zero innym objawow tylko mocno podwyzszona temperatura - az do granicy mozliwosci i krotko po nowy zabek.

moj kompletnie nie reagowal na nic...pamietam ze przy pierwszych zebach bardzo mnie to niepokoilo a pozniej przyjelam do wiadomosci ze ten typo tak ma i juz nawet go niczym nie faszerowalam, jedynie staralam sie przyniesc komfort kapielami i okladami. Najlepsze jest to ze na kolejny dzien kiedy bylo juz po wszystkim budzil sie rano rzeski i radosny jakby nigdy nic sie nie dzialo.

Pawimi- no to masz karę-cisze i spokój...jak Ty to wytrzymasz;))))????

Ewunia pisz co u Ciebie kochana ??cos sie stało???

Izulka ,Pawimi-moje przy zębach nie goraczkowały...kiedys poszłam z gorączką u Domisia to tak mi powiedziała jak wskazałam na problem ząbkowania...ale wtedy okazało sie ,ze miał gardło zawalone;/

Hej babki!!!

narazie odpuszcze sobie pisanie bo czasu brak....

Mama zgadzam sie z Pawimi. Zeby mogą dawać nawet bardzo wysokie gorączki i takie własnie miawał Michał nawet do 40 stopni.

Izulka ja bym dała Nurofen najlepiej w czopku bo nie obciąża żołądka i szybciej działa. To nie muszą być ząbki . Może miec trzydniówke. Tylko gorączka bardzo wysoka bez zadnych innych objawów dopiero po trzech dniach jak gorączka spadnie to taka drobniutka wysypka na całym ciele wyskakuje.... Spróbuj z Nurofenem Trzymam kciuki za zbicie gorączki

ewunia - tulam mocno:-(
a ja musze sie wybrac na solidne zakupy spozywcze bo przez te nasze rodzinne zamieszania nie ma nic do jedzenia w domu:szok: doslownie NIC!!!! zrobilam przeglad wszystkich lodowek i mam 2 pomidory, kabanosa, pol kg szynki i poledwicy, pol chleba, ogorki kiszone, reszta mleka kokosowego, 2 stare marchewki takie przesuszone ;-) maslo i dwa wielkie worki zamrozonych na kamien ryb :-D prosze mi poradzic co mam na obiad zrobic hahahahaha

reklama
pieczona szynka w mleku kokosowym z ogórami, pomidorami i chlebkiem :-D

Izulka - ja też pomyślałam o trzydniówce - moja Dominika miała 2 tyg temu - z nikąd się jej wzięła - znaczy gdzieś złapała ale nie od chłopców.

Pawimi - taka cisza i spokój to straszna kara! Błagam - powiedz mi jak niegrzeczna musze być żeby ją dostać!!!

Do góry