reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej, a u mnie burza od 15 i leje aż miło. Dzisiaj wolne od podlewania:tak:. Tylko, zeby teraz tak nie było. A dzisiaj Medarda, to przysłowie głosi, że 40 dni takich...:no:.

Asia-mam takie zdjęcia jak w 8 m opalarką czyściłam drzwi :-), ale to było w 1 ciąży potem już nie było tak kolorowo. Love story będzie ale jeszcze chwileczkę cierpliwości proszę ;-)

Mamo
ja tez ja tez jestem szefem jeżeli chodzi o remonty. A, że nasz dom ma ponad 120 lat i sami go remontujemy , to baaardzo wiele się nauczyłam. Oboje tacy budowlańcy jak z koziej ....;-), więc najpierw książki w ruch i teoria. A potem praktyka. Np. kładłam z mężem instalację co, spawałam rury, obsługuję wyrzynarkę ( robiłam drewniane podkłady schody ), z betoniarka za pan brat :-D. Jedyna ekipa kładła nam dach. I musiałam szybciej wrócić od rodziców bo mąż chodził do pracy a im się "nudziło". mieli czas a my nie bo mieliśmy zapłacony wyjazd wakacyjny. To mnie taka cholera wzięła, że 2 dzieci - jeszcze maluchy były- pod pachę i dawaj do domu. Jak ja ich pogoniłam, to zostały dodatkowo 2 ekipy ściągnięte. I szefowo do mnie mówili, bo się darłam na nich. Tyle kasy a oni wczasy sobie zrobili. Kobiety lepiej potrafią dopilnować bez dwóch zdań.
Mamo &&& trzymam kciuki:-D

Pawimi- mam nadzieję, że szybko zleci czas i się zobaczycie :tak:

Kurcze, Hania cały dzien ma 39 , trudno zbic, juz okłady były , kapiele oprócz leków. Hm, jak tak dalej pójdzie to chyba zawołam pogotowie... zobaczę. Jestem sama bo mąż na 2 dni w gorach.
Poza gorączką nic nie ma żadnych objawów, tylko mi zęby pasują...

Dobrej nocy idę siedzieć przy niej , dam na główkę okład

reklama
Izulka- tak-zgadzam się,kobiety dopilnuja jak nikt inny :)
ja też z betoniarka za pan brat:)
miarkę mam w oku:)

generalnie jestem wszystko w jednym:)) i na nerwach umiem grać :)))))

podaj Hani paracetamol...mi zawsze pediatra mówiła,ze zęby moga dać stan podgorączkowy a nie gorączkę...

zmykam na dziś-mąż na siatce,ja pod prysznic i poczytam cos do poduszki..

do jutra kochane .

Ewunia- co u Ciebie??????????

musze wam cos smiesznego napisac :-) otoz od niedawna ustalone jest ze moje dzieci leca na tygodniowe wakacje ze swoja czarna nianka-sasiadka do Disneyland na Floryde w przyszlym roku, Maja juz nawet bilety na samolot kupione:tak:i pensjonat wynajety bo zabiera nie tylko moje dzieci ale tez kuzynow i tak...z takim wyprzedzeniem wszystko zorganizowala zeby nie musiec o tym myslec przez caly rok, no i przed chwila pokrzyczalam swojego sredniaka i zagrozilam ze jak nie bedzie sluchal to nie poleci na te wakacje...........i wiece co mi odpowiedzial? ze i tak poleci i slysze jak mowi do Vincenta...aaa my jedziemy do myszki miki na wakacje a mama zostanie calkiem sama i bedzie musiala spedzac wakacje bez nas w ciszy i spokoju:-D:-D buahaha...to ma byc ta "kara" dla mnie hahaha, bede spedzac wakacje w ciszy i spokoju:rofl2: po cichu pod nosem wyszeptalam ze .....nie moge sie juz doczekac hahahaha

Ostatnia edycja:
mi zawsze pediatra mówiła,ze zęby moga dać stan podgorączkowy a nie gorączkę...
tu sie nie zgadzam......zeby moga dac nawet bardzo wysoka goraczke, moj Vincent mial bardzo wysokie goraczki przy zabkowaniu. Zero innym objawow tylko mocno podwyzszona temperatura - az do granicy mozliwosci i krotko po nowy zabek.

moj kompletnie nie reagowal na nic...pamietam ze przy pierwszych zebach bardzo mnie to niepokoilo a pozniej przyjelam do wiadomosci ze ten typo tak ma i juz nawet go niczym nie faszerowalam, jedynie staralam sie przyniesc komfort kapielami i okladami. Najlepsze jest to ze na kolejny dzien kiedy bylo juz po wszystkim budzil sie rano rzeski i radosny jakby nigdy nic sie nie dzialo.

Pawimi- no to masz karę-cisze i spokój...jak Ty to wytrzymasz;))))????

Ewunia pisz co u Ciebie kochana ??cos sie stało???

Izulka ,Pawimi-moje przy zębach nie goraczkowały...kiedys poszłam z gorączką u Domisia to tak mi powiedziała jak wskazałam na problem ząbkowania...ale wtedy okazało sie ,ze miał gardło zawalone;/

Hej babki!!!

narazie odpuszcze sobie pisanie bo czasu brak....

Mama zgadzam sie z Pawimi. Zeby mogą dawać nawet bardzo wysokie gorączki i takie własnie miawał Michał nawet do 40 stopni.

Izulka ja bym dała Nurofen najlepiej w czopku bo nie obciąża żołądka i szybciej działa. To nie muszą być ząbki . Może miec trzydniówke. Tylko gorączka bardzo wysoka bez zadnych innych objawów dopiero po trzech dniach jak gorączka spadnie to taka drobniutka wysypka na całym ciele wyskakuje.... Spróbuj z Nurofenem Trzymam kciuki za zbicie gorączki

ewunia - tulam mocno:-(
a ja musze sie wybrac na solidne zakupy spozywcze bo przez te nasze rodzinne zamieszania nie ma nic do jedzenia w domu:szok: doslownie NIC!!!! zrobilam przeglad wszystkich lodowek i mam 2 pomidory, kabanosa, pol kg szynki i poledwicy, pol chleba, ogorki kiszone, reszta mleka kokosowego, 2 stare marchewki takie przesuszone ;-) maslo i dwa wielkie worki zamrozonych na kamien ryb :-D prosze mi poradzic co mam na obiad zrobic hahahahaha

reklama
pieczona szynka w mleku kokosowym z ogórami, pomidorami i chlebkiem :-D

Izulka - ja też pomyślałam o trzydniówce - moja Dominika miała 2 tyg temu - z nikąd się jej wzięła - znaczy gdzieś złapała ale nie od chłopców.

Pawimi - taka cisza i spokój to straszna kara! Błagam - powiedz mi jak niegrzeczna musze być żeby ją dostać!!!

Do góry