reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Witam wszystkie mamuski

Napisze cos wiecej o sobie choc raczej jestem baedzo skryta osoba ale zaczyna mi juz brakowac kogos do rozmow..

Jestem 26 letnia mama Cezarego ktory ma 5 lat stwierdzone ADHD i bardzo uparty charakter .
Michał ma rok i jest aniołkiem ,jestem w szoku ze dziecko potrafi przesiedziec w kojcu grzecznie caly dzien i dawac znac tylko wtedy gdy jest glodne badz zapaskudzi pieluche;-)

Z michałkiem mamy problem narazie sam niechodzi bardzo ciagnie za soba prawa noge 17 czerwca mamy ustalona wizyte u neurologa w krakowie prokocimiu pewnie sknczy sie na rechabilitacji ..

Moj facet jest starszy odemnie ma 35 lat nie mamy slubu , jest rozwodnikiem wiec stwierdzilam ze niechce tylko cywilnego
zawsze mazylam o slubie w bialej sukni i z wielka papa he dzieciece mazenia . Kuba ma jeszcze 2 dzieci z tamtego zwiazku ktore kocham jak swoje nie mieszkaja z nami . Dziwne jest to ze jego dzieci wszystkie cala 4 jest podobna do :-Dniego jakby mialy jedna matke to moje trzecie tez pewnie bedzie takie samo z wygladu.. No moj facet pracuje a ja zajmuje sie domem i dziecmi jest chorobliwie zazdrosny wiec raczej niechce abym pracowala, a ja juz niemam sily sie z nim spierac o to ..
Pozdrawiam i miłego dnia wam życze

WITAJCIE WTORKOWO :)

dzieci w przedszkolu,ogród podlany,ja po sniadanku-kawa została to dopijam ..

Zuz Inka-nie,ciśnienie mam oki-mierzyła-110/70...

u nas nie padało i muszę latać z wężem albo kropelkowe nawadnianie załączać ...

Pawimi-......tulę..czekaj na telefon-choc tyle...
a spaceru w takim upale nie zazdroszczę....

Ewunia-gdzie Ty jesteś kochana ?????

reszta mamusiek też cicho siedzi-Weroniczka,Izaulka,Ewusek...........................

Linka- to jesteś tu najmłodsza:))
ja mam 32 lata-skończe w lipcu ,mój mąż ma 39..
powodzenia u lekarza i niech rehabilitacja pomoże ,zeby Mały mógł chodzić...a z Cezarym pewnie masz przeprawe-ADHD to lekko nie jest...moja kuzynka ma syna z ADHD napatrzyłam się...
życzę cierpliwości...
a co do slubu...ja mam slub cywilny a brałam go w białej sukni(no może moja była koloru szampana ) i było hucznie :))))))))wszystko zalezy jak to zorganizujesz :)

Ostatnia edycja:
mama05 Co do Czarka to trafiłam na dobrego psychologa ktory z nami pracuje nie tylko z dzieckiem uczy tez mnie i pokazuje jak ulatwic sobie zyci prostymi sposobami. Naprzykład pokazał mi ze moje dziecko mnie nie słyszy gdy do niego mowie chocbym krzyczala niewiadomo jak to mnie nie slyszy (bylam w szoku ) pokazał mi ze tylko gdy patrze mu w oczy to dociera do niego co mowie i dopiero wtedy zaczol Czarus zemna wspolpracowac mam coraz mniej klopotow z nim martwi mnie tylko to ze ma takie niezgrabne ruchy ze zawsze sobie robi krzywde raz nawet skonczylo sie na zlamaniu reki ale moze i to wkoncu sie zmieni neurolog twierdzi ze przewaznie ADHD przechodzi do 16 roku zycia wiec moze u nas tez tak bedzie wszystko narazie na dobrej drodze :-)

Linka- no to super,ze radzicie sobie z chorobą...
współpraca lekarza z rodzicem jest bardzo ważna-w końcu chodzi o dobro dziecka :)

pranie rozwiesiłam,ide malowac oko i jadę do szkółki roślin...wczoraj bylismy minute po 18.oo i już było zamkniete :baffled:wię dziś znów muszę jechać...no dobra-nie muszę....chcę:-D

Dzień dobry!

Witam nową wielodzietną.
Mamo05 Ty mnie motywujesz... Idę strzelić maseczkę póki młody śpi i walnę płatki kolagenowe pod oczy!
Nie piszę więc teraz wiecej bo jak sie rozpiszę to nie poprawię urody.
Całusy i miłego dnia!!!!

Cześć mamuski!

Musze poczytać co u was bo dużo popisałyście....

My właśnie wróciliśmy z Michałkiem z badania krwi. o 16 ma wizyte u chirurga. Zeby było nam wesoło to spie....a sie lodówka:wściekła/y: jak teraz bez lodówki mamy sobie radzić??? Naprawiać juz nie ma sensu bo stara, więc nowa kupić trzeba:wściekła/y::wściekła/y: Tylko za co???? Znów sie zadłużymy.... Do tego wczoraj byliśmy na wielkich zakupach , przez całą noc lodówka jak się okazało nie chłodziła i całe to jedzenie do śmieci!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Potem coś napisze jak poczytam co u was

Dzień dobry!

Witam nową wielodzietną.
Mamo05 Ty mnie motywujesz... Idę strzelić maseczkę póki młody śpi i walnę płatki kolagenowe pod oczy!
Nie piszę więc teraz wiecej bo jak sie rozpiszę to nie poprawię urody.
Całusy i miłego dnia!!!!

Joaś -BRAWO!!!!!
SUPER kochana!!walnij sobie płatki kolagenowe i maseczkę -od razu bedzie lepsze samopoczucie - :)))
a jak lakier na paznokciach u nóg-trzyma się czerwień?? :))moja sie trzyma :)

Ewunia- ożesz!!!
współczuje wydatków-i zakupy i lodówka.....
jery ,jak sie sypie to na całej linii...
teraz często są w media markcie np.0% na 10 m-cy to może z tego skozystajcie...

tulę Cię kochana mocno!!

helo

ja sie tylko witam,pranie recznikow zrobilam i na dwor nie powiesze bo sie na deszcz tez zbiera
chwastow mam tez calkiem sporo,moze teraz jak popada to wyrwe sobie...

jade zaraz zmienic przychodnie i na jakis szybki dyzur bo musze cerazette sobie wykupic i Dominik idzie zaraz pierwszy dzien do nowego przedszkola bo po przeprowadzce siedzial w domu - nie bylo miejsc. Musialam mu mundurek kupic wiec tez mam wydatki
ewuniaf wspolczuje,mialam to samo na starym,zepsula sie nami tez do smieci duzo poszlo...przeszukaj internet ja zlapalam niezla okazje i darmowa przesylke

maz moj byl od rana Vanesse do szkoly zawiezc i do biura DVLA zmienic adres zamieszkania dowodu rejestracyjnego i wykupic podatek drogowy,wszystko drozeje kuzwa i czynsz nam juz po 2 miesiacach podniesli.....
pawimi :-:)-(
mamo :-Dno to masz co robic
witam nowa kolezanke ja jestem rocznik 84 wiec 27 we wrzesniu stuknie
pa!

reklama
Hej, kochane
ja na chwilkę, u nas nic złego się nie dzieje. Wpadli moi rodzice na parę dni , pogoda upalna więc cały czas na dworze, wieczorami gadanie i tak zleciały dni. znajdę wieczorem chwile to popiszę.
Pozdrawiam!

Witam nowe Mamy:-)

Do góry