reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Kochane moje-juz jestem po wizycie i pisze:tak::tak:sytuacja wyglada tak,ze moj lewy jajniczek wychodowal 17mmpecherzyk i na dniach bedzie owulacja:-D:-D:-Dtak wiec jestem po rozmowie z mezem i decyzja podjeta-zaczynamy starania w tym m-cu i zobaczymy czy sie uda bo w moim przypadku nie wolno marnowac zadnego jajeczka:no::-):-)a juz jak organizm sam wyprodukowal;-)a jak nie wyjdzie to dostalam recepte na 3 opak.antykoncepc.i po dostawieniu(mam brac codziennie jedna az wezme 63tabletki)mamy probowac dalej.:tak:takwiec bardzo sie ciesze akbym juz byla w ciazy a to dopiero pęcherzyk:-Dciesze sie,ze u Was wszystko gra!!!sciskam Was moje drogie.:cool2:u nas piekne slonko-sam optymizm:cool2:

reklama
mama05 trzymam kciuki i zabierajcie się ostro do roboty;-) jak ja miałam mieć owulacje to rano w południe i wieczorem no i jeszcze w nocy poprawialiśmy:-D całkiem przyjemnie było i za pierwszym razem się udało!
maureen wypoczywała ile się da!!!

a ja dzis mam dobrze, wpadła do mnie mama na 3 dni, trochę porobi, zajmie się dzieciaczkami, jutro o 7.00 juz muszę jechać do UP zasile grono bezrobotnych:no:

pozdrawiam

pawimi ty niedobra kobieta jestes:blink: nie dosc ze takie fotki wiosennne to jeszcze w sweterku ganiasz jak my tu marzniemy:-)
a nie prawda bo zime tez wklejalam :tak::-D

jutro o 7.00 juz muszę jechać do UP zasile grono bezrobotnych:no:
czyzbys prace ostatnio stracila? moze pisalas a ja nie doczytalam :baffled:

mama05 no to do roboty moja droga:-D mysle ze jestes w euforii po uslyszeniu takich wiesci i teraz juz napewno mezowi nie dasz spokoju ;-)

AnnaS wlasnie caly urok w tym ze to taka totalna dziura ;-) nie zamienilabym tego miejsca na zadne inne....chociaz wybor mialam, moglam w sumie w miescie, wiele lat mieszkalam przy jednej z glownych ulic w Chicago, nic przyjemnego :no:

Dzis w domciu sie lenimy , zaraz biore swojego malucha i pieska i idziemy na jakis spacerek, szkoda dnia i ciepelka:tak:

Mama05,

jupi!!! :-D No to fantastyczna wiadomość :tak: Skoro Twój organizm sam wyprodukował pęcherzyk... to musi być jakiś znak :tak::-):-) Trzymam mooocnooo kciuki teraz ;-)

sempe,

no ja chyba też nie doczytałam..:-(

pawimi,

czasem trzeba się tak polenić, a co :tak:;-)

Hej!
Ja dzis bylam na zebraniu organizacyjnym odnosnie kosztow fotografa na Komunie Ani...porazka i zenada, dorosli ludzie a klotnia jak w piaskownicy:dry::no::wściekła/y: I jeszcze jak wyjezdzalam z parkingu zepsol sie samochod, niby nic mechanizm roznicowy i M naprawi ale jak mnie z sasiadem holowali to mieli taki ubaw ze nic tylko kobiecie dac auto:cool2:

Mamo to nie wolno marnowac takiej szansy;-)stosunkowo udanej i owooocnej nocy
Pawim sliczne masz widoki:tak:
Sempe ja tez chyba nie doczytalam:sorry2: Ty bez pracy?

Pozdrawiam!:-):-):-)

IzaBK....odezwij sie u nas prosze, mysle co tam u ciebie po tej naszej ostatnie nocnej rozmowie...
A ja jestem dzis wymeczona lenistwiem ;-) Wlasnie polnoc sie u mnie zbliza i udaje sie grzeczniutko na gore do lozeczka :-)

pawimi - jestem, mam się dobrze, dzięki! Z przyjemnością czytam dobre i spokojne posty od Was, lubie ten wątek :) zdjęcie z buzzem jak z reklamy! Uświadomiłam sobie, że ja nie mam żadnego ubrania pod mojego buzza, ale jego kolor się zmienia w zależżności od pogody, a takich ubrań nie widziałąm, i boję się, że nie trafię ton w ton, a najgorzej rozminąć się z kolorem o "troszeczkę" ;)
mama - jak chciałam urodzić i męczyłam męża, żeby dzielił się ze mną swoją prolaktyną dużo i często, to w końcu zaczął przede mną uciekać.. lepiej nie przesadzić ;) trzymam kciuki!!
maureen - zazdroszczę Ci momentu w któym jesteś!! ja uwielbiam być w ciąży, a to końcowe oczekiwanie jest cudowne!! człowiek skupiony na sobie, dba o siebie jak nigdy, a i inni dbają jak nigdy ;) coraz bardziej czuję, że za jakieś dwa lata dam kolejne życie
zuskus - przecież i tak wszystcy wiedzą, że najgorszymi kierowcami są panowie w kapeuszu ;)
ewa p - mnie też wczoraj bolałą głowa, dziś trochę lepiej jest. Ciśnienie zabójcze :( za oknem słoneczko i bezchmurne niebo, a ja na apapie cierpię, ale przy karmieniu nic mocniejszego wziąć nei mogę :(
sempe - zawiało chłodem.. będziesz miałą prawo do zasiłku?

dzięki dziewczyny za miłe słowa o moim gadatliwym słoneczku, teraz będę Was zasypywac filmami z osiągnięciami Gai :)
Ela rano: "wczoraj mnie bolało gardło, dziś boli mnie brzuch.. u mnie też jak w garncu" ..

Hej dziewczynki.

Staś dziś w domu został bo nieładnie kaszle i chciałam go troszkę przetrzymać w domu. Pewnie załatwił się w przedszkolu w trakcie zabaw w ogrodzie. Bo jak słoneczko wyjdzie zza chmur to jest ciepło ( a oni mają goród w bardzo nasłonecznionym miejscu) i dzieciaki biegając grzeją się a jak słońce zajdzie to ziąb okropny. Ach...

Mama to do roboty i czekamy na nowy suwaczek kochana.

Zuzkus wiesz z dorosłymi to tak jest jak z dziećmi. Każdy ma swoją rację i nie lubią kompromisów. A teraz na komunię to trzeba i fryzjera i manicure dla dziewczynki no i fotograf musi być z górnej półki. Dla mnie nie tędy droga ale dla wielu dorosłych to jest właśnie najważniejsze w tym dniu.

Iza co tam u Ciebie? Nie wiem o czym mówi Pawimi ale troszkę mnie zaniepokoiła. Wszystko ok. u ciebie?

[
maureen - zazdroszczę Ci momentu w któym jesteś!! ja uwielbiam być w ciąży, a to końcowe oczekiwanie jest cudowne!! człowiek skupiony na sobie, dba o siebie jak nigdy, a i inni dbają jak nigdy ;) coraz bardziej czuję, że za jakieś dwa lata dam kolejne życie

No to tak jak ja. Dokładnie to samo czuję.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to tak jak ja. Dokładnie to samo czuję.

Weroniczka - dzięki za pamięć :)
założymy niedługo wątek "myślę o piątym, czy na tym zakończę?" :))
zgadzam się z Toba co do tej komunii i nastawienia rodziców. Co się dziwić, że dzieciaki mają konsumpcyjne podejście do tego wydarzenia i patrzą tylko na sukienke/prezenty, skoro wielu rodziców podchodzi tak samo :\ a sfera duchowa jest tylko tłem.. szkoda.

reklama
Ja myślę że często sfery duchowej to nawet nie ma i jest tylko pretekstem do zaprezentowania swojego dziecka przed znajomymi i rodziną. Niestety moje dzieci pod tym względem będą "biedne" bo ja w życiu nie pozwolę na takie podej ście do sprawy ani na drogie prezenty dla nich w tym dniu. Ależ teściowa będzie cierpiała.

Do góry