reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Weroniczka,

oj, nie powstrzymuj instynktu :-):tak: Skoro jesteś pewna, ze chcesz jeszcze jedno dzieciątko mieć..:tak:
Ja nie wiem jak to ma być z tym zamkniętym, bo się nie znam :zawstydzona/y:

Mama05,

ja mam tylko 1 brata, o którym już tutaj wspominałam ( opisywałam jego zachowanie w stosunku do Pauli i sprawę jej Komunii ), teraz prawie nie mamy kontaktu.. Smutne to, ale nie chcę na siłę..

reklama
Witam i ja :-)

U nas po wolutku do przodu, mały na razie spokojny, oby tak dalej, dziś byłam w sklepie wśród ludzi, jaka to przyjemność po miesiącu w domu :tak:mówię wam !!! wybaczcie że nie odpisuje każdej z osobna, ale mam komputer w pokoju u małego i ciężko znależć czas.
Jakie mleko dla was jest najlepsze- Nan, Bebico, Bebilon?
Ja jeszcze nigdy nie byłam na zamkniętym, też sie nie orientuje.
Może jutro klikne więcej

Ania dla mnie najlepsza była humana. Miała tylko jedną wadę w Krakowie była bardzo ciężko dostępna. Ale i tak onią walczyłam.

AnnaS,

ja podawałam dziewczynkom po okresie cycowania Nan, nie było żadnych problemów, uczuleń itp. z tym mleczkiem.
Dobrze, że zakupy poza domem sprawiły Ci przyjemność :)

Witam wieczorem! Mhhh pelen relaks - cisza BB i piwki ;-) bezalkoholowe

Anna z mlekiem nie pomoge Ani po dlugim cycowaniu do poltoraroku podawalam jeszcze chwilke bebiko a chlopcy tylko isomil bo obaj alergicy

A moje najmlodsze dziecie dzisiaj bylo na zajeciach plastycznych pierwszy raz w zyciu, oczywiscie wymazal sie farba jak dzikus, jak go odbieralam to nawet mi sweter pomazal. U nas cieplutko, dzisiaj w samym sweterku bylam, troche zachmurzone bo zapowiadali w sumie ze deszczowy tydzien bedzie ale baaardzo cieply, juz pachnie wiosna, gory sniegu codzien mniejsze, jesli popada deszcz to znikna calkowicie. W czwartek mlody ma gimnastyke, a w przyszly wtorek umuzykalnienie ;-)
Tak w ogole to elegancko pozegnalismy sie z pieluchami chyba juz na dobre, dzisiaj nawet na wyjsciu nie mial i sam zawolal po zajeciach ze chce do kibelka. Czyli juz nie mam dzidziusia.
Niedawno sciagnelismy do domu, kurcze prawie 18 dochodzi a jeszcze w miare widno! Jak ja uwielbiam ten okres kiedy zaczyna sie robic coraz widniej...Odnosnie mleka nie doradze bo po pierwsze u nas sa inne mleka a po drugie ja sie na sztucznym karmieniu w ogole nie znam. Nigdy nie musialam korzystac z tych wynalazkow a teraz moje dziecie prawie nie pije mleka w ogole.
Mama05 ale mnie twoj tekst ubawil hahaha....smialam sie sama do siebie;-) zycze powodzenia w dzialaniach i trzymam kciuki za przyszla fasoleczke.

a to specjalnie na zamowienie Maureen - wszystkie fotki robione praktycznie w najblizszej okolicy mojego domu w promieniu moze maksymalnie pol kilometra ;-)

tutaj jest ten pseudo domek - ktory kiedys wklejalam i byl zasypany sniegiem :-D

to u mnie za domem....chyba 2 lata temu..

a taka zime widzialam jeszcze niedawno za oknem naszego breakfast room czyli pokoju sniadaniowego ;-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny a coz tu takie pustki???:)
dzieki za mile przyjecie:-) tez lubie jak atmosfera jest mila i rodzinna

pawimi ty niedobra kobieta jestes:blink: nie dosc ze takie fotki wiosennne to jeszcze w sweterku ganiasz jak my tu marzniemy:-)

a ja sie dzis kiepsko czuje.....mam dreszcze glowa boli a w apteczce tylko nurofen dla dzieci...za oknem beznadzieja normalnie nic sie nie chce...zebym tylko w jakas depresje nie wpadla:-D

Dzień dobry :-)

Mój zaczął się o 4.30, kiedy wstała Amelka :baffled: Az przetarłam oczy ze zdziwienia, jak zerknęłam na zegarek :szok: Przeważnie wstaje 2 godz. pózniej.. Ale co było robić, zwlokłam się jakoś z łóżka, choć mężuś mówił, ze wstanie.. Ale ostatnio on cały czas wstaje rano, a ja się wysypiam, więc postanowiłam wziąść się w garść i wstać, potem było już z górki.. zresztą trzeba zacząć znów sie przyzwyczajać :-D

Pawimi,

dziękuję za zdjęcia, są śliczne :tak: Mieszkasz w naprawdę pięknej okolicy ;-)
Super jest foteczka z zielonym wózeczkiem i mamusią ubraną pod jego kolorek :-D
Acha, no i gratuluję odpieluszkowania :tak: Moja mała za to dla odmiany zsikała się dzisiaj na wykładzinę ;-) Ale co tam, damy radę.

ewa p,

no, to się cieszę, ze Ci się spodobało u nas :tak:
Faktycznie pusto, o tej porze już dziewczyny zawsze coś napisały, hmm..

Mama05,

gdzieś Ty ?????

Ja uciekam do sklepu ;-)

Mały w nocy troche gorzej spał i sie troche nie wyspałam, ale potem spotkałam sie z mamą na mieście i zrobiłam kolejne ważne zakupy, kupiłam Nan, a jak nie podpasuje to zmienie na Bebico albo Bebilon. I kupiłam taką fajną folię na wózek z obramówką pod kolor, ale jestem zadowolona:-)- mała rzecz a cieszy :tak:

pawimi super domek, też bym taki chciała choć chyba jednak w lekko ruchliwszej okolicy.

mamo
i co u gina, opowiadaj....

maureen w ciąży człowiek cięższy i ogólnie zmęczony, więc jeśli tylko możesz korzystaj z pomocy męża, ja tak dobrze nie miałam. Jeszcze zdążysz sie przyzwyczaić, dobrze, że urodzisz latem, będzie troszkę łatwiej z Amelką. I jak ty sie wogóle czujesz ?????

reklama
AnnaS,

dziękuję kochana, nie narzekam :tak: Wiadomo jak to jest pod koniec - ogólne zmęczenie materiału ;-) ale trzeba dać radę.
tak właśnie spojrzałam na twój suwaczek, rany jak ten czas leci, dopiero co urodziłaś synusia, a to już 4 tydzień rozpoczęty, niedługo będziemy świętować jego 1 miesiączek życia :-):tak:

Do góry