reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

ANIA-uper ,ze dziewczynki w przedszkolu a Ty masz choc troche czasu dla siebie i mozesz odpoczac:tak:ja kapturki mylam a potem wypozalam,probowalam karmic bez kapturka i z prawej piersi jakos szlo-Zuza ladnie jadla a Domi bez kaprurka ciezko-jednak kapturek jest troszke wiekszy od sutka i wygodniej go chwycic tak wiec karmilam przez kapturki. a jesli chodzi o smoczka to moje zadne nie chcialo-nawet jak przytrzymywalam palcem smoczka ,zeby zazsali to absolutnie-jak puscilam to odrazu wypluwali-widocznie tyle ile ssali mleko im wystarczylo,nie mieli silnej potrzeby ssania. kochana jak masz pytania to pisz w miare mozliwosci bedziemy Ci podpowiadaly:tak: ZUZKUS-jak tam Twoje sprawy...czekamy na wiesci!!!!! WERONICZKA-wtam:-D

reklama
Dzieci padły a nam właśnie zalało kuchnię:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dobrze że mąż się skapnął szybko bo raczej nie zdążyło zalać sąsiadów z dołu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: chociaż cholera wie

Weroniczka,

o rany, mam nadzieję, że sytuacja szybko opanowana, sąsiedzi nie zalani i nie ma większych szkód..

Zuskus,

no właśnie, czekamy na wieści !!

Mama05,

o kolanach już nie myślę, chyba że muszę przyklęknąć :-D
Niestety Amelka dalej taka złośnica, no nie mogę czasami z nią, taka mała cholerka się zrobiła :zawstydzona/y:
A jak tam u Ciebie, jak dzieciaczki ?? Do czerwca już bliziutko, cały czas trzymam kciuki :tak:

AnnaS,

kochana, wypoczywaj kiedy tylko masz okazję, dobrze że dziewczynki chodzą do przedszkola, tak jak sobie to wcześniej zaplanowałaś :-) Trzymam kciuki za Twoje karmienie, pozytywne nastawienie to juz połowa sukcesu ;-)

Pawimi,

a gdzie Ty jesteś ?/ Co tam u Was, byliście na tej wystawie ?

I Bodzio się coś nie odzywa..

Hej kochane
Dzieki za kciuki!!! Chodzilo o to ze M pojechal dzis na rozmowe w sprawie pracy...i spotkal znajomego kierownika...jestesmy wiec dobrej mysli. Jutro bedziemy wiedziec na pewno. Praca dobra, blisko domu i taka o jaka M chodzilo. Mam nadzieje ze ja dostanie!!!

Weroniczka i jak sasiadow nie zalalo?
Aniu przy Maluszku to i pol godzinki odpoczynku dobre:tak:
Mauren jak nastruj na dzisiaj?:-)
Mamo5 pozdrawiam!
Lilka, Bodzio co u Was?:nerd:

Pozdrawiam!:-):happy::-)

WITAM ,Weroniczka-jak tam na polu bitwy-sytuacja opanowana????a co sie stalo-laziwnka czy kuchnia???? ZUZKUS-no za taka sprawe to bede jeszcze dzis trzymala kciuki:tak:mam nadzieje tak jak Wy ,ze sie uda-skoro praca taka jaka chcial i do tego blisko:-Ddaj znac koniecznie od kiedy maz zaczyna;-) MAUREEN- tak czerwiec coraz blizej a mi wciaz dzidzia "siedzi w glowie"kazdego dnia budze sie i mysle o Niej ,zasypiam i mysle...musi nam sie udac!!!!!!!!!!takze dziekuje za trzymanie kciukow i poprosze o jeszcze:tak::laugh2:a jesli chodzi o dzieci to sa zdrowe,Zuza chetnie biega do przedszkola,Domino urzeduje ze mna w domu-dzis wzielam z przedszkola listy zgloszeniowe-od marca sa zapisy dzieci na wrzesien ,a teraz zapisuje tez syna.6marca mamy drzewi otwarte,wiec pojdziemy,zeby zobaczyl gdzie bedzie chodzil. PAWIMI-u nas ranek a Ty pewnie zaraz kolacja,co??:rofl2:pozdrawiam.ANIA-jak tam po nocce??dziewczynki w przedszk.to masz czas nauczyc sie potrzeb Fabianka i juz niedlugo zycie wroci na wlasciwe tory. umowilas sie do ginek.na wizyte kontrolna-po 6 tyg.od porodu dobrze jest ,zeby zajrzal i zobaczyl zy wszystko sie dobrze zagoilo.zeby ta pogoda sie juz poprawila to i Tobie bedzie lepiej,nie ma to jak spacer w slonku,ptaszki spiewaja,synek spi-zyc sie chce a w taka pogode jak dzis to by sie tylko spalo...:sorry:scikam Was.

Ostatnia edycja:
Hej!
Wpadam napisac ze z rana do M dzwonili z innej pracy i bylaby od polowy marca, ale wolal by ta co byl wczoraj wiec czekamy

Mamo ja tez caly czas mysle o dzidzi... i smiejemy sie ze najlepiej zebym wpadla bo swiadomie to sie chyba nie zdecydujemy bo jeszcze nieteraz a nie na ten miesiac...ale baaardzo mi sie maluszek marzy:tak: wiec moze razem bedziemy suwaczki tworzyc. U mnie tylko jak pomysle o rodzinie...uuu znowu dziecko, nic nie uwazacie a po co wam:crazy: Ale co sie bede ludzmi przejmowac, w koncu my je wychowujemy i utrzymujemy

Pozdrawiam!

ZUZKUS- ja Cie doskonale rozumiem,u mnie potrzeba posiadania maluszka jest tez bardzo silna:tak::-Da gadaniem ludzi w ogole nie bede sie przejmowac i dobrze,ze Ty tez nie-do gadania kazdy jest pierwszy:sorry:niech sie kazdy zajmie swoimi dziecmi to bedzie najlepiej-tak jak piszesz to Wy bedziecie wychowywac i utrzymywac.nam tez niektorzy zadaja pytanie-a nie lepiej ta kase na wakacje przeznaczyc......................:crazy::wściekła/y:no nie rozumiem tego-jaka kase-przeciez ja nie mam na kupce odlozonej,bedzie sie na bierzaco rozne rzeczy kupowac itd.a poza tym wakacje z maluchem tez sa mozliwe-rok temu bylismy wszyscy w Grecji i jak urodze na wiosne to np.jesienia mozemy leciec do Turcji bo dzieci do 2 lat maja pobyt gratis. trzymam kciuki nadal i widze,ze sprawa z praca nabiera rumiencow-juz ma 2 propozycje:-Dzawsze to fajnie jak na sie z czego wybierac:happy:zycze madrej i dobrej dle Was decyzji.do napisania:rofl2:

Hej Babeczki,

Zuskus,

no, jakie dobre wieści, super :-) Życzę Wam, żeby mąż dostał pracę, która Mu bardziej odpowiada:tak:

Mama05,

fajnie, że synuś będzie chodził do przedszkola, moja Amelka jeszcze jest trochę za mała.. Więc jak się dzidzia urodzi, to będzie jeszcze siedzieć w domku.. i juz teraz zastanawiam się jak to ogarnę :eek::zawstydzona/y:

Pawimi,

gdzie nam zniknęłaś ??

Miłego dnia :-)

reklama
Hej Babeczki,

Zuskus,

no, jakie dobre wieści, super :-) Życzę Wam, żeby mąż dostał pracę, która Mu bardziej odpowiada:tak:

Mama05,

fajnie, że synuś będzie chodził do przedszkola, moja Amelka jeszcze jest trochę za mała.. Więc jak się dzidzia urodzi, to będzie jeszcze siedzieć w domku.. i juz teraz zastanawiam się jak to ogarnę :eek::zawstydzona/y:

Pawimi,

gdzie nam zniknęłaś ??

Miłego dnia :-)
MAUREEN-zobaczysz da sie to ogarnac,ja tez mialam 2 letnia Zuzie jak urodzilam Domisia i dalismy rade choc na poczatku trzeba bylo dobrego planu dnia,zeby sie wszystko trzymalo kupy:tak:;-)wierze w Ciebie i glowa do gory bedzie dobrze-w razie co pisz-zawsze jakas rada sie znajdzie:-D

Do góry