reklama
mama05
prrrryy szaaaalona :))
ANIA-bardzo prosze,teraz my Tobie podpowiadamy a pozniej Ty bedziesz wsparciem dla nastrzymaj sie dzielnie z karmieniem.
jestem i ja dzisiaj....oj tak mama05 jakas ostatnio szczegolnie zabiegana i zajeta jestem, dawniej mialam wiele wiecej czasu na BB a teraz okazjinalnie tylko zagladam....
AnnaS jesli chodzi o laktacje to pamietaj zeby bardzo duzo pic, najlepiej wody, nie pic zwyklej herbaty czy kawy bo to ogranicza laktacje i sprawdzalam na rynku polskim jest juz spory asortyment ziol i herbatek ziolowych na pobudzenie laktacji. Wlasciwie wszystko jest co i u mnie. Allegro ma sporo opcji a to co mozesz pic to : Nasiona
Anyzu
Czarnuszki siewnej
Kminku
Kopru wloskiego
Kopru ogrodowego
Kozieradki
Wymieszac w rownych proporcjach.Nastepnie 3 lyzki rozgniecionych nasion zalac 3 szklankami wrzatku i pozostawic na ok 10 min
Pic po 1 szklance 3-4 razy dziennie-z dodatkiem miodu
**Inne ziola na laktacje:
Werbena
Lisc malin
Chmiel
ja wlewalam sobie kilka kropel ekstraktu z werbany i lisci malin do wody i pilam. Powyzsze mieszanki pomagaja rowniez podczas baby bues i depresji poporodowej.
a tutaj jest link i recenzje na temat gotowej mieszanki mlekopednej Fito-Mix 4 z Herbapola Herbapol Zioła mlekopędne (Fito-mix 4) - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl matki oceniaja ja jako dosyc skuteczna ;-) poczytaj sobie jak znajdziesz sekundke...
Pogoda pod psem....nastepny snieg dzis spadl przez noc, nawet mojego osiedla nie zdarzyli jeszcze odsniezyc i ulice nietypowo biale sa , wieczorem ma byc kolejna sniezyca, troche mniejsza ale jednak....ja wczoraj kupilam sobie troche szmatek wiosennych (zaznaczam SOBIE - nie dzieciakom:-):-)) i smialam sie do kolezanek ze skoro wiosna nie chce nadejsc samoistnie to moze sie porozbieram i polansuje wiosennie to zaraz lody stopnieja
Dzis jestem raczej w domku, mam jedno spotkanie z doskoku ale jeszcze nie wiem czy dojdzie do skutku ze wzgl.pogodowych bo klient mieszka daleko w miescie o oboje musimy pokonac spory dystans zeby dojechac a jak sypie to nikomu sie nie chce.
Zuskus no i jak z ta pracka u meza??? podjeliscie juz decyzje?
AnnaS jesli chodzi o laktacje to pamietaj zeby bardzo duzo pic, najlepiej wody, nie pic zwyklej herbaty czy kawy bo to ogranicza laktacje i sprawdzalam na rynku polskim jest juz spory asortyment ziol i herbatek ziolowych na pobudzenie laktacji. Wlasciwie wszystko jest co i u mnie. Allegro ma sporo opcji a to co mozesz pic to : Nasiona
Anyzu
Czarnuszki siewnej
Kminku
Kopru wloskiego
Kopru ogrodowego
Kozieradki
Wymieszac w rownych proporcjach.Nastepnie 3 lyzki rozgniecionych nasion zalac 3 szklankami wrzatku i pozostawic na ok 10 min
Pic po 1 szklance 3-4 razy dziennie-z dodatkiem miodu
**Inne ziola na laktacje:
Werbena
Lisc malin
Chmiel
ja wlewalam sobie kilka kropel ekstraktu z werbany i lisci malin do wody i pilam. Powyzsze mieszanki pomagaja rowniez podczas baby bues i depresji poporodowej.
a tutaj jest link i recenzje na temat gotowej mieszanki mlekopednej Fito-Mix 4 z Herbapola Herbapol Zioła mlekopędne (Fito-mix 4) - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl matki oceniaja ja jako dosyc skuteczna ;-) poczytaj sobie jak znajdziesz sekundke...
Pogoda pod psem....nastepny snieg dzis spadl przez noc, nawet mojego osiedla nie zdarzyli jeszcze odsniezyc i ulice nietypowo biale sa , wieczorem ma byc kolejna sniezyca, troche mniejsza ale jednak....ja wczoraj kupilam sobie troche szmatek wiosennych (zaznaczam SOBIE - nie dzieciakom:-):-)) i smialam sie do kolezanek ze skoro wiosna nie chce nadejsc samoistnie to moze sie porozbieram i polansuje wiosennie to zaraz lody stopnieja
Dzis jestem raczej w domku, mam jedno spotkanie z doskoku ale jeszcze nie wiem czy dojdzie do skutku ze wzgl.pogodowych bo klient mieszka daleko w miescie o oboje musimy pokonac spory dystans zeby dojechac a jak sypie to nikomu sie nie chce.
Zuskus no i jak z ta pracka u meza??? podjeliscie juz decyzje?
Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
Hejka!
Ja zagladam ale weny do pisania brak! O pracy dalej nic nie wiemy, M juz zaczyna miec objawy depresji od euforii do rozpaczy. Cos go dzis serce bolalo ehhhh
Najgorsze ze odzywaja sie ale nie ci co chcemy, a z drugiej strony trzeba cos odpowiedziec bo tamci tez nie beda czekac...wiec umowil sie na odpowiedz na pisaEK I SAM BEDZIE DZWONIL
Nie smece, znikam pozdrawiam wszystkie!!!
Ja zagladam ale weny do pisania brak! O pracy dalej nic nie wiemy, M juz zaczyna miec objawy depresji od euforii do rozpaczy. Cos go dzis serce bolalo ehhhh
Najgorsze ze odzywaja sie ale nie ci co chcemy, a z drugiej strony trzeba cos odpowiedziec bo tamci tez nie beda czekac...wiec umowil sie na odpowiedz na pisaEK I SAM BEDZIE DZWONIL
Nie smece, znikam pozdrawiam wszystkie!!!
mama05
moje drogie,co u WAS tak problemowo?????????zycze,zeby wszelkie smutki Was opuscily i problemy zostaly szybko rozwiazane-u mnie dzis piekne slonko,pogoda optymistyczna to i humor dobry-bylam dzis z synem na kaluzowej przygodzi-ale bylo radochy z chlapania-kaloszki na nogi i do przodu,jaki byl zdziwiony,ze moze wejsc do kaluzyno nic Domi sie obudzil to jedziemy po Zuze do przedszkola.buziaki
Jestem i ja sie przywitac...u nas wczoraj jak o 6 wieczor sypnelo sniegiem to dwie godziny pozniej myslalam ze z ranca znowu wszystko pozamykane bedzie gwoli kleski pogodowej, ale sniezyca skonczyla sie gdzies w srodku nocy i do rana uporali sie z odzniezaniem, dzis dla odmany rano bardzo wiosennie ze swiezymi gorami snieznymi i skromnym minus 14 ale slonce tak mocno swieci ze az jechac nie moglam majac nawet okulary sloneczne na nosie. Az milo takie sloneczko widziec!!!
.....i wlasnie....to wczoraj to byl ostatni sniegowy wyczyn a dzis i jutro ostatnie podrygi mrozu bo od weekendu mamy stopniowo 10..15....i wiecej na plusie wzwyz huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!! Naprawde sie ciesze bo ta zima moze czlowieka wykonczyc depresyjnie. Juz sie nie moge doczekac zeby te zimowe kurty z siebie zrzucic. No to zabieram sie za sprzatanie...tym wiosennym radosnym akcentem ;-) i zycze wam zeby sie moj optymizm udzielil za ocean
.....i wlasnie....to wczoraj to byl ostatni sniegowy wyczyn a dzis i jutro ostatnie podrygi mrozu bo od weekendu mamy stopniowo 10..15....i wiecej na plusie wzwyz huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!! Naprawde sie ciesze bo ta zima moze czlowieka wykonczyc depresyjnie. Juz sie nie moge doczekac zeby te zimowe kurty z siebie zrzucic. No to zabieram sie za sprzatanie...tym wiosennym radosnym akcentem ;-) i zycze wam zeby sie moj optymizm udzielil za ocean
mama05
witam sie poludniowa pora a tu cisza i nikogo nie ma:-(mam nadzieje,ze wszystko u Was dobrze,ze samopoczucie dopisuje i dzieci zdrowiutkieu mnie wszystko gra,Zuza w przedszkou a ja mam dzis meza w domu bo brat mial przyjechac i wzial wolne a brat nie przyjechal wiec jestesmy sam z Dominikiem i jakos tak nam "dziwnie" jak jest 1 dziecko bo bark zajecia- w weekendy jestesmy zawsze 4ka a w tygodniu ja jestem z Domisiem a Zuze odbieram o 16 Tom w domu po 17 wiec znow jestesmy we 4ke. a dzis w 3ke i w zasadzie ja siedze na BB Tom poukladal sobie w szafie-bo co ja poukladam to raz,dwa i znow misz-masz to teraz sam sobie poukladal i zobacze kiedy bedzie balaganteraz sprzata lazienke i mowi-ty sobie pisz a ja ogarne chate-NIE MA SPRAWYpozdrawiam i sciskam.czekam na wiadomosci od Was;-)
Weroniczka
Klub grudniówek'07
Hej.
U nas pochmurno i deszcz nas wypędził do domu ze spaceru:----( No i teraz chłopcy się biją, Małgosioa drze się bo mama przy kompie a ja gotuję obiad. Dziś kotlety jajeczne
A tak po za tym to ok. Mama kiedyś pytałaś czy planujemy czwarte dzieciątko. No więc jak na razie nie ale nie zaklinam się że kiedyś będemy mieli. Ja bym chciała ale dopiero gdzieś za dw, trzy lata. Ale narazie nie mamy warunków mieszkaniowych na więcej nas
U nas pochmurno i deszcz nas wypędził do domu ze spaceru:----( No i teraz chłopcy się biją, Małgosioa drze się bo mama przy kompie a ja gotuję obiad. Dziś kotlety jajeczne
A tak po za tym to ok. Mama kiedyś pytałaś czy planujemy czwarte dzieciątko. No więc jak na razie nie ale nie zaklinam się że kiedyś będemy mieli. Ja bym chciała ale dopiero gdzieś za dw, trzy lata. Ale narazie nie mamy warunków mieszkaniowych na więcej nas
reklama
mama05
WERONICZKA-witam ,u nas nie pada ale jest nieprzyjemny wiatr i tez nie wychodzimy na spacera napisz mi jak wyglada sprawa przy trzecim dziecku-bardzo odczuliscie finansowo jak Malgosia sie pojawila???ja sie tak zastanawiam jak pewnie wiekszosc mam czy damy rade bo o inne sprawy sie nie martwie-maz jest pomocny,organizacyjnie sobie poradze tylko o te finanse chodzi.jak to u Was wygladalo??a najstarszy syn nie jest w przedszkolu??sciskaj maluchy od cioci