reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witajcie mamuski

ostatnio nie zagladalam,bo nie mialam czasu,nie dosc,ze bylam w pracy,bo akurat jest duzo pracy i mnie wolaja to jeszcze dom...doba za krotka

Aniu gratulacje!!!!! wiedzialam,ze twoje znikniecie oznaczało jedno,czop z krwią to porod max. za 24 h
no i prosze jakiego duzego synusia masz :-):-):-) Fabian bardzo mi sie podoba ;-)
co do sutkow to rowniez polecam ci masc bepanthen-rewelacyjna! corka mi tak mocno ssała,ze az krwiaka mialam na brodawce i ta masc w pare godzin zdzialała cuda,takze potem co ciaza to i bepanhen w szafce byl
no i rowniez cudna na odparzenia dla dziecka :tak:

kochane ale mam zaleglosci!!!! ulalaaa :sorry:

napisze wam tylko tyle,ze prawdopodobnie od 1 marca ide na staz :-) strasznie sie ciesze i mam nadzieje,ze nic mi nie pokrzyzuje planow :sorry:

reklama
Hej Kochane,

wpadłam tylko na chwilkę :zawstydzona/y:

Mama05,

no niestety dołek jest większego kalibru. kilka spraw nie poszło tak jak trzeba i w ogóle jakoś kulawo ostatnio się układa..:-(
Dlatego nie chcę smęcić ;-)

AnnaS,

GRATULUJĘ SYNUSIA !!!!!

Imię śliczne :-) Dobrze, że już masz swojego skarba przy sobie :tak: Ja również karmiłam przez jakiś czas przez silikonowe nakładki, może nie jest to najwygodniejsze, ale choć trochę minimalizuje ból.. Położna polecała mi też, żeby po każdym karmieniu brodawkę smarować mlekiem z piersi i dobrze wysuszyć przez założeniem biustonosza/ubrania.

Lilka,

trzymam kciuki za Twój staż, oby poszło po Twojej myśli :tak:

Weroniczka,

może chłopcy mieli jakiś szczególnie intensywny dzień ? Czasem zdarza się właśnie taka reakcja, nie martw się.

Pawimi, Zuskus,

ja również dostosuję się do Waszej decyzji, gdzie będziecie pisać, tam będę i ja ;-):tak:

Ściskam was wszystkie mocno.

MAUREEN- to poczekamy cierpliwie az do nas wrocisz z optymistycznym nastawieniem:tak:czasem tak sie w zyciu uklada,ze jak jest dobrze to jest a jak sie posypie to na calej linii:-:)crazy: zycze zeby wszystko szybko sie poukladalo i zebys odzyskala radosc zycia;-) sciskam no i oczywiscie pozdrawiam pozostale mamuski:laugh2::-D

Mama05,

dziękuję kochana :tak::-)
Chociaż oczywiście podczytuję Was na bieżąco, bo ja bez Was żyć nie mogę :tak::-D:-D

MAUREEN- dobre i to ,ze jestes z nami duchem:tak:trzymaj sie dzielnie bo silna babka jestes-dwoje dzieci urodzilas-byle co Cie nie zlamie;-)dobrej nocki:happy:

Zagladam wieczorkiem:-)
Dzis nie mialam czasu bo Krzys zostal w domu bo krtan ma, no a mnie wzielo na wiosenne porzadki. Wieczorem zebranie odnosnie Ani komuni i tak zeszlo

Mauren poprawy humoru zycze!!!:-):tak:
Lilka fajnie ze zajrzalas

Co do grupy, to wlasnie tam moglybysmy pisac o swoich smuteczkach o ktorych niekoniecznie chcemy pisac na otwartym

Pozdrawiam wszystkie:-):-):-)

Witam się:tak:!
Podczytuje was, ale czasu mi ostatnio brakowała. Popadąłm w swoje hobbi po pas, ale już wybrnełamz zamóweiniami. Wiec moze znajde troszke czasu na pisanie u was

Ania graruluje slicznego i duzego synka:-);-).
A co do sutków to wazne jest je wietrzyć i ta maść co pisała zuskus jest super mi pomagała. Choc ja zawsze z karmieniem miałam mega problemy. Warto poradzić sie jakiejś położnej one coś dobrego ci doradzą:tak:.Moze poradia laktacyjna?
Mauren mam nadzieje że smutki cię szybko omina.Mnie od dziś omijaja po mega niemalże 2 miesiecznym dołku:-D.
Ide poczytam co u was jeszcze sie dzieje , bom bardzo was ciekawa

witam sie z rana ,ale zaraz jade do Poznania bo dzis mam sporo spraw.a poniewaz BB uzaleznia to zagladam chociaz na chwilke:tak: MAUREEN-mysle;-)milego dnia mamuski drogie:happy:

reklama
Dzięki dziewczyny za wszystkie cenne rady i gratulacje :tak:

Bepanthen kupiłam jeszcze przed porodem i stosuje, pewnie dlatego było średnio a nie beznadziejnie a teraz chyba wychodzę na prostą, te rane posmarowałam alantanem i przez pół doby mały dostawał tylko jedną pierś a potem tę pokiereszowaną w kapturku, ale licho mu to szło, wiec z przewagą zdrowej odważyłam sie też dać te gorszą, o dziwo ból był mniejszy niż myślałam :-) od rana obie bez kapturków jupii !!! teraz tylko żeby pokarmu nie zabrakło i małemu kolki sie nie zaczęły :szok:, bo albo przez pomidorową albo coś z gazami mu sie dzieje, bulgocze mu w czasie jedzenia w brzuchu- nie wiem może powietrze połyka???

Mauren i odemnie wszystkiego dobrego, żeby wszystkie sprawy sie poukładały po twojej myśli, musisz dbać o siebie i o dzieciątko żeby sie nie denerwowało razem z tobą, trzymaj sie dzielnie!!!

Cześć Lilka dzięki za pochwałe, ale Fabian to takie specyficzne imie, że zaczeliśmy sie wahać....ale nie mam lepszego więc może jednak....albo Fabian Stanisław(po dzaiadku) jak myślicie?? ciekawa kombinacja :sorry:

A z tą mikrofalą to myślałam, że jakieś szkodliwe promieniowanie czy coś...a jeśli tylko o temperature chodzi to fajnie.

Aaaa ..i o co chodzi z zamkniętym ??? przenosicie sie ??? wybaczcie ale nie ma czasu czytać całości

Znikam, do nastęnego

Do góry