reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Dziękuję kochane za pomoc w podjęciu decyzji. Ustaliłam ze Stasiem że będzie chodził raz w tygodniu do końca grudnia. A potem będziemy znów podejmować decyzje.
A tak w ogóle to dzień dobry kochane mamusie. Jak się dziś macie?

reklama
Hejka.Podczytuje was ale jakos mi weny brak ostatnio.
Weroniczka dobrze zrobilas z tymi zajeciami dla Stasia.
Moj Witek wczoraj za to pytal dlaczego tylko Weronika z jego grupy poszla na taniec i ze przeciez on tak lubi tanczyc.HAha w zyciu na taniec sama bym go nie zapisala bo on nigdy w domu nie tanczy.Coz zobaczymy czy bedzie powtarzal ten temat jeszcze.
Mama to teraz jak sie @ skonczy kolejny cykl przed toba.Bede znowu trzymac kciuki.
Moj Bartek juz prawie zgodzil sie na trzecie i teraz urabiam tylko termin dzialan.
A teraz zmykam na spacerek paa

witam, piękna pogoda od paru dni się utrzymuje az nie wierze ze JUZ JESIEN!!

zaraz na spacer z Alutą idę, Angelina dzis po tygodniu siedzenia w domu poszła do przedszkola, Alicja nadal kaszle ale widze poprawe, nie wiem moze pojde jutro do kontroli?!

nic mi się nie chce jestem leń!

mama05 doczytałam dzisiaj... przykro mi ale nie poddawaj się!!! Marzenia są po to by się spełniały i trzeba do nich dążyć.

czesc mamuski!
WERONICZKA-no i dobrze ,ze decyzja podjeta!!

ANECZKA- no,jak juz sie mąż zgodzil to superteraz powodzenia ,zeby dzialania zaczac jak najszybciej;-)

SEMPE- dziekuje kochana,ale raca mi opadaja bo ginek powiedzial ,ze po tych hormonach co teraz bralam to @ powinna trwac minimoum 4 dni a trwala jak zwykle 2 dni:-(wczoraj zaczelam je znowu brac ,ale nie widze juz sensu-dzis kolo 12 zadzwonie do Niego i zapytam czy wogole mam brac....
a co z tym chlopcem co mialas pilnowac-wypalilo??;-)

u mnie tez pieknie i slonecznie-odbieram Domisia o 12 i pojde sobie spacerkiem tak jak wczoraj z Domisiem poszlismy po Zuze:tak:

milego dnia kochane.

ZUZKUS- mam nadzieje,że ze zdrowkiem u Was lepiej:tak:

Mama czemu sensu nie widzisz.Tak dlugo czekalas i po jednym cyklu chcesz sie poddawac?! Nie lam sie i walcz dalej.Pomysl sobie.. co stoi na przeszkodzie ,zeby dalej probowac?? Bo argument z wiekiem do mnie nie przemawia.Moze jakbys miala po 40tce kilka nieudanych prob to co innego ale ty tu sie depresji nie dawaj i dzialaj.Ja w kazdym razie kibicuje i juz ;)

Jest mama, w niedziele chrzciny...i jakoś tak czasu brak na BB:sorry:
Narazie zdrowi jesteśmy, Wiktoria dzielnie maszeruje zdowolona do szkoły a Fabian ma trzeciego zęba a idzie czwarty :tak:
mamowspółczuje bardzo i przytulam
zuskusdużo sił !!!
pozdrawiam wszystkie

dzwonilam przed chwila do ginek i powiedzialam Mu ,ze @ po Estrofemie tylko 2 dni a powinna 4 a On mowi ,ze nawet 5 dni:szok:i zapytalam czy jest sens brania tego estrofemu???wcz.wzielam pierwsza tabletke ,jeszcze 20 a On powiedzial,zeby odstawic,skoro taki krotki @ to nie ma sensu takich ciążkich hormonow brac...powiedzial ,zebym jutro zrobila test i jak I krecha to mam brac Clo przez 5 dni i w czwartek w 11 d.c. na usg.

nie wiem po co mam robic ten tet skoro beta nie wykazala a bylam dzien po terminie @ ale powiedzial,ze 2 dni @ to po tym leku za krotko i mam go odstawic(to jest lek stosowany w hormonalnej terapii zastepczej ,u kobiet po usunieci macicy wiec nie ma sensu brac takich ciężkich hormonow skoro nie dzialaja a skutki uboczne sa:szok::szok:)

ANECZKA- ja sie nie poddaje,bede dzialac ,ale juz nie na hormonach-wątroba mi siedzie-idzie 9 miesiąć jak wciąż cos lykam a efektów brak:-(
teraz jak wyjdzie I krecha(a wyjdzie) to mam brac od jutra Clo na owulke przez 5 dni i w czwartek za tydzien jak pisalam usg i zobaczy czy te hormony cos daly i bedzie owulka-znowu bede musiala ze 3 razy do Niego jechac patrzyc czy rosnie i czy peknie-jak nie to zastrzyk na pekniecie..w drugiej fazie cyklu luteina dopochwowo....

to jest moj ostatni cykl na lekach-koniec jak teraz nie wyjdzie to po prostu bedziemy sie przytulac kiedy bedzie ochota i zobaczymy moze zaskocze..

ANNA.S- buziaki,fajnie,ze sie odezwalaś:tak:

u nas pieknaaaa pogoda -wrocilam z Domisiem z przedszkola,za 2 godziny idziemy po Zuze,kupie ten test i rano zrobie choc nie widze sensu,ale Clo jest tez bardzo silne i nie mozna go w ciązy wiec jak tak kazal to tak zrobie..

AnnaS i jak tam wszystko przygotowane? będziesz miała torcik?
Mama05 na koniec wrzesnia mam dostac ostateczną odpowiedz czy od stycznia przyjdzie do mnie czy nie, jakbys cos słyszala o dziecku do pilnowania to daj znac albo mnie poleć hihih

wróciłam z 2h spaceru jest po prostu cudnie.

Aha kiedys pytałaś o wage, porazka wkroczyłam w etap przybierania na wadze i nie mogę przestac z dnia na dzien co raz wiecej, w 3tyg przybrałam juz 4kg:no::wściekła/y::no::wściekła/y::no::wściekła/y:

witam sie i ja na szybko...
a mnie cos boli glowa, upal straszliwy i juz rano o 8 nie ma czym oddychac, coza jesien dziwna ....maz tez mnie cos z leksza denerwuje do tego wszystkiego od samego rana juz z nim nie moge dzisiaj....Mam nadzieje ze sie zajmie praca i nie bedzie juz do mnie dzwonil:-D:-D Mamy dzis dentyste z Oliverem, musze go wczesniej ze szkoly zabrac bo nie moglam ustalic inaczej terminow na wizyte i tak czekalam ze 3 tygodnie bo wrzesien jest i wszystkie dzieciaki z drugiej klasy maja wymog szkolny wg. przepisow stanowych. Z Jonathanem bylam u ortodonty przedwoczraj wieczorem, za tydzien bedzie mial sciagane druciarstwo i jest tak szczesliwy ze juz chyba wszystkim opowiedzial:tak: Zabki mu sie ladnie wyprostowaly, ortodonta byl zadowolony z rezultatu a wiec oplacalo sie pocierpiec. Przyznam ze kieszen tez sie nacierpiala:-D A w ogole to bylam wlasnie z cala trojca bo moj maz niestety nie dojechal z pracy zeby z nimi posiedziec a my musielismy juz jechac no i chcieli ten gabinet normalnie rozwalic. Na sam koniec Vincent zaliczyl drzwi glowa bo sie wywalil pod recepcja tak szalal. Nigdy juz nigdzie nie jade z nimi trzema bo normalnie az wstyd gdzies sie pokazac z takimi wariatami. Tego sie nawet opisac nie da Nie chce mi sie wierzyc ze jutro juz piatek....szok!!!:szok::szok: No to lece dziecie do przedszkola wywiesc, Oli juz dawno w szkole a z tym jeszcze wrocilam do domku zeby sniadanie dokonczyl i teraz zbieramy sie do wyjscia;-) pozdrawiam wszystkie panie:tak:

reklama
Hej dziewczyny!

U nas było awaryjnie, miałam wyciek wody z garaż -pod płytkami, trzeba było rozkuć. Okazało się, że pękła rura :-(. Do tego mamy awarię pieca. Dziś przyjedzie pan magik piecowy, więc powinno być lepiej :biggrin2: A najgorsze są niestety choróbska. Dopadło i mnie, na dobre! Nawet gorączkowałam. Byłam u lekarza i w zasadzie jedne co mam robić, brać panadol i czekać :-(. No coś tam jeszcze od bólu gardła. Ale generalnie trzeba czekać.
Przygotowania porodowe w lesie. Chyba w końcu się wezmę za to nieco w ten weekend. Bo plany wyjazdowe musieliśmy zmienić z powodu mojego choróbska. Nie wspomnę o choróbsku dzieci...
Dobra, nie stękam, uciekam...
Przepraszam, że ja tak tylko o sobie tym razem... Ale nie mam siły. Wybaczycie??

Do góry