reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

cześć babki-na rondo weszłam i nie mogłam do Was trafić ;-):-)

Bedisku
szczęścia,miłości i uniesień :-D a co ;)))

co do naszego przyjaciela to kupujemy mu karmę BRIT po niej o wielee mniej kłaczy,wyczesuję go 2 razy w tygodniu a za poleceniem pani weterynarz dodaję do karmy 2 razy w tyg 2 łyżki oliwy z oliwek-mniej kłaki lecą i sierść piękna :tak:
a poza tym ....kochamy go mocno:-)

Katrina
moja Zu ma strasznie dużo zadawane dzień w dzień-jestem już tym zmęczona:baffled: do tego w każdym tygodniu po 3 kartkówki :szok:!!!

Martika
powitać :) jak u Ciebie ?

Jotemka
gdzie żeś Ty??pokuśtykaj do nas :)

Hana?????????????????????????

Sempe???????????????????

wszystkie ściskam na płasko:)

reklama
Witaj Mamusiu
Dobrze ze w koncu z tego ronda zjechalas do nas.
Alinka ma dyktanda co piatek I kilka zadan z matematyki. Jak nie zapomne to w poniedzialek zrobie Wam fotke jej zeszytu ze sprawdzianami.

podziękować!!:tak:

OMG! Co wy godocie?? To strasznie dużo u was faktycznie. Ja się cieszę że u nas coś idzie ku lepszemu, bo szkoła taka sobie z poziomem ale pnie się w górę najwidoczniej i ja jestem za....ale aż tyle im nie zadają. Teraz Domi też będzie miał zeszyty z matmy i anglika raz w tygodniu kilka zadań do zrobienia bo szkoła zainwestowała.
A puszczacie dzieci same ze szkoły? Ja się przemogłam i starszą we wtorki puszczają samą z klasy ale wychodzę po nią w połowie drogi. Do tego celu kupiłam jej komórkę

Hejka
Bedi - moje za male sa, a poza tym to droga do szkoly u nas jest dosc niebezpieczna, bo przy samych ruchliwych ulicach, dlatego nie tak szybko bedzue sama chodzila. Zreszta Kuba za jakies 2 lata tez bedzie chodzil do tej szkoly, wiec I tak bedziemy jezdzic razem.

Hej laseczki! dokuśtykalam ;-) :-)
Bedismall, wszystkiego najlepszego, miłości i zrozumienia! Jakaś Ty młoda ;-)
Mamo, sprawdź moja droga ile dzieci robią w szkole, bo duzo pracy w domu równa sie niejednokrotnie niewielkiej pracy w szkole. Oby tak nie było.
Katrina w zerówce niewiele zadają, czyli mówimy o szesciolatkach jak moja Martynia.
Dzieci młodsze w naszej szkole maja lekcje od 8.30 I lekcje maja rożnie Raz w tygodniu 6 lekcji a pozostałe dni 5 lekcji.
Zadają różnie ale raczej niewiele. U starszych duzo wiecej pracy i konsultacje o 7.30 Rygor całkiem spory.
Na miejsce pani Asi nikogo nie mam wiec przychodzić bedzie jeszcze doraźnie.
Jeszcze mi jakoś smutno i cieżko z powodu gipsu.

wiem, Katrina, ze ma sześć, jak moja Tysia. W pierwszej klasie zadają, ale Tysia jest w zerówce i to w dodatku w przedszkolnej. Miałam wybór i skorzystałam. Bartek w 2 klasie i ma rożnie, za to starsze to duzo maja. Zerówka szkolna ma tez tak lekcje jak pisałam czyli koniec o 13.05 lub 14.10 W szkole musza byc o 8.10 potem jest modlitwa a lekcje od 8.30
Starsi kończą tez o 15 lub o 14.10

Tutaj taka Infant school zaczynaja w wieku 4 lat I trwa 2 lata. Niby to takie przedszkole czy zerowka w szkole, ale to nie konca tak jest, bo w senior infant potrafia juz pisac wszystkie litery, czytaja I to plynnie I potrafia liczyc (dzialania matemaryczne) w zakresie 10. Uwazam ze to troche przesada. Kube chyba posle jak skonczy 5 lat.

witajcie:-)
jak tez wrzesien szybko minął...

Bedi 100 lat!! i udanej imprezy:-) ja bym chciała podwiązać jajniki ale w Polsce to zakazany zabieg... można w Czechach za 2tys euro.... wszystko się wyjasni po 19listopada co dalej z moją antykoncepcja

Jotemka jak ja Ci współczuje... ale swiatełko masz juz niedługo!!! oby okazało się ze wszystko się zrosło jak nalezy...

Mamcia Angelina w 2 klasie jest i tez codziennie odrabiamy lekcje...czasami mi się tak nie chce ale jak mus to mus:-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej!

Sempe - fiu,fiu!! Jestem zazdrosna!!:wściekła/y: Pięknie wglądasz - pewnie zasługa twoich thriatlonów:-p

Katrina z tymi szkołami w uk no to niestety jest porażka - zasuwają z poziomem na początku a potem mają wszystko gdzieś....starsze roczniki już nie bardzo zaskakują wiedzą a na początku od 4 latków wymagają czytania, pisania i liczenia - chore:dry: Ale powiem ci tak - mimo wszystko moje dzieci miały próbkę nauki w polskiej szkole i zdecydowanie nie przypadła im do gustu - tutaj nie ma tego sztywnego siedzenia w ławkach, bardziej nauka jest nastawiona na zabawę i poprzez przykłady z życia. Ostatnio wprowadzili czwartki - poranne czytanie z twoim dzieckiem - przychodzisz na tosta i herbatkę i wspomagasz naukę twojego dziecka. W piątki są wspólne apele z rodzicami gdzie wspólnie cieszymy się i nagradzamy zasłużone w tym tygodniu dzieci. Są organizowane pikniki w terenie - np matematyka na wesoło - policz ile srebrnych samochodów znajduję się na szkolnym parkingu. I poobserwuj jakie są tablice rejestracyjne - podaj przykłady , jakie kształty można znaleźć itp itd Moje dzieci lubią angielską szkołę. Dzieci z ostatniej klasy pojechały we wrześniu do Francji na 5 dni!! A moja najstarsza jedzie w styczniu na 3 dni nad morze coś zwiedzać i poznać historię o Drakuli. Byli w muzeum II wojny światowej i na zielonej szkole....Jest sporo rzeczy które bym wolała zrobić inaczej ale moje dzieci są szczęśliwe i mają sporo atrakcji. Dodatkowo oboje prześcigają w nauce dzieci angielskie więc ja tam się cieszę podwójnie

Do góry