reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Dzień dobry!!
Witam sie z kawą - słońce jak trzeba i zimno jak nie wiadomo co. Ari dostał syrop z czarnego bzu i już mu lepiej! No wiadomo dziecko nie leczone niczym to mu nawet sok z malin od razu pomoże ;-)
Dziś mam lenia (znowu!!!!) ale też oprócz lenia to sił mi brak, zjazd formy jak nic. Psychika leży i kwiczy. No nic taki czas.
Może mnie kawa podniesie? chociaż wątpię.
Natkaa, nie mam takiej dolegliwości, ale coś od kilku miesięcy zaczęło mi dokuczać w pachwinie :-(
Kto mnie jakoś obudzi????????????????????????

reklama
I ja się witam dziś z pyszną kawką :-)

U nas też piękna pogoda :-) Wreszcie. Dziś na obiad mam naleśniki więc mam troszke stania w kuchni bo moje chłopaki jedzą mega ilości tego dania. Prócz tego przychodzi dzis moja chrzesnica i będziemy jej szyć spódnicę :-)

Weroniczka, jak robię naleśniki to z 6 jajek ostatnio... Idą jak woda :tak::tak::tak:
Dziś postanowiłam usmażyć placki ziemniaczane, młodzież nie przepada, ale ja to co??? Sroce spod ogona wypadłam??? No więc usmażę, pyszne chrupiące i na pikantnie, takie lubię najbardziej.
Weroniczka, wiesz, ze ja z moją Karoliną muszę pójść do krawcowej bo normalnie w żadnym sklepie nie mogę uświadczyć granatowej spódnicy do kolana!!!!!!!!!! Wszystkie jakieś krótkie mega. Załamka z tą modą....

U mnie z naleśnikami jest ten problem że Tadzio nie może jeszcze pszenicy jeść więc sa z mąki orkiszowej a Staś nie może nabiału więc są na domowym mleku kokosowym :sorry2::sorry2: A to już znacznie zwiększa koszt tego dania. Ale przynajmniej jest bardzo zdrowe :-)

A spódnicę szyję 14-letniej siostrzenicy z okazji urodzin. Potrzebuje czarną spódnicę galową i ja dostałam zlecenie od siostry żeby jej uszyć na urodziny. A ponieważ siostrzenica idzie w ślady mamy chrzestnej i kocha szyć ( po swojemu, ręcznie igiełką z nitką) więc postaniowiłam urozmaicić jej prezent i zaprosiłam ją do wspólnego szycia :-) A co do mody to świetnie Cie rozumiem bo szukałam jakiegoś pomysłu na tę spódnicę i wreszcie sama wymyśliłam. Szkoda że tak daleko mieszkasz bo mogłabym Wam pomóc.

Dziękuję moja droga.
C my matki musimy sie nakombinować żeby było smacznie i zdrowo dla naszych maluchów. Zaintrygowałaś mnie tym mlekiem kokosowym. Dużo go dajesz? Bo jak moi byli na diecie, to robiłam na samej wodzie.

I jeszcze jedna prośba :-) Podasz przepis na ciasto marchewkowe?

Ostatnia edycja:
W całości zastępuję płyn w naleśnikach mlekiem kokosowym. Mleko sama robię. Jest tanio i pysznie. Prawdę mówiąc bardziej mi smakują naleśniki i gofry na takim mleku niz na zwykłym.

reklama
Do góry