reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Cameela

witaj i pisz smiało;)
oryginalne imię ma Twoje średnia corka :tak: skąd taki pomysł?
no i napisz nam kilka słów o sobie-ile posiadasz latek :-Dpiszesz z Pl czy zagranica?
są tu mamy z różnych stron ..
ja jestem z Wielkopolski.

pozdrawiam.

reklama
Hej!

Kolejny weekend za nami, i kolejna gościna:-) tym razem rodzice z babcią wpadli do nas:tak: Dziewczynki dziadka wymęczyły;-)Jaśko skończył wczoraj 7 miesięcy:szok: a przecież niedawno się urodził:sorry2:

mamusia - Wszystkiego Naj dla Was! Ale romantyczna dusza z Twojego emka - super! u nas też rosołek;-)
Weroniczka - jak samopoczucie? widzę, że przygotowania do września idą pełną parą
pawimi - udanej imprezki! Pogoda Was rozpieszcza:tak:
Joaś - powodzenia dla synka na nowej szkolnej drodze:-) a dla córci sto lat:-)
Cameela - witaj

Patik
dzięki ;*
ja juz daawno rosołku nie robiłam i wczoraj jak wrócilismy do domu to Tomi zażyczył sobie na dziś rosół no to zrobiłam :-)
od córy dostałam siarczystego buziaka ,że dobry,syn jadł aż Mu po brodzie ciekło:-p no daaawno nie było.

uściski i łaskotki dla Jaśka ;**

ja jestem przed @ i pochłaniam słodkie..zjadłam juz krówki,irysy,herbatniki...ale jeszcze trochę zmieszczę -dawać co kto ma :-D:-p

Pawimi
i ja życzę udanej imprezki-choc to tak pro'forma bo przecież u Was zawsze są udane :-p

JAK zasiadłam z leniem na kanapie tak wstac nie mogę :sorry2::baffled:

Katrina
mówisz,że Qba sam sobie brawo bije ;))słodziak ;)

Zuz inka
jak u Ciebie zdrówko,jak przygotowania szkolne?

Bedi
???????????????????????????????????????????????

Hana
????????????????????????????????????????????????????!!!

Wisieńka
ogarnęłas w domku?

mama05, pomysł wyszedł od męża, a ja się w imieniu zakochałam i były inne pomysły ale Oriana jednak wygrała :-D
mam 28 lat, piszę z mazowieckiego, nie pracuję i zajmuję się dziećmi

cameela
ja mam 34 lata..pracuję jako kosmetyczka..
starałam się o 3cie dziecko 3 lata ,ale nam nie wyszło.

jednak zapusciłam tu korzenie-w sensie na wątku- i pisze..

jeryyyy..muszę się ruszyć-biorę dzieci i psa i idziemy na spacer..

Patik dzięki że pytasz. Samopoczucie ok. Zdarzają się jeszcze mdłości ale to sporadycznie. Wczoraj wieczorem mnie dopadły takie mega i myślałam że nie wytrzymam ale dałam radę. A przygotowania zdecydowanie idą do przodu bo to już tylko tydzień został a ja nieznoszę robić wszystkiego na ostatnią chwilę.

mamuś jak ja Ci tych słodkości zazdroszczę. Mi tak się marzy szarlotka, torcik czekoladowy czy jakiś inny pyszny deser. Problem w tym że po słodkościach czuję się mega niedobrze :baffled: Podobnie jak po mojej ukochanej kawusi:baffled::baffled::baffled:

cameela witaj u nas :-)

oooo, jaka mila niespodzianka od poniedzialku, jest Joas, jest Weroniczka ;-) Witajcie babeczki, witam nowa mamusie i oczywiscie naszej zasiedzialej na watku mamie skladam powinszowania tylko nie wiem czy z okazji rocznicy slubu czy z okazji romantycznego malzonka powinnam najpierw skladac :-D Rozmiesze Cie ze kiedys ciezka zima otwieram zaluzje a tu w sniegu wyryte "kocham Cie" wiec Twoje zdjecie przypomnialo mi ten maly epizod. Zreszta haha! znalazlam, a niech tam - wkleje nawet :-D
love.jpg

Imprezka jak zwykle udana byla, sasiedzi twierdza ze nas zima przy tym wspolnym grillu zastanie i w puchowych kurtkach i sniegu po pas dalej bedziemy obracac lososie i steki na rusztach z piwkami w rekach :-D Dzis upal nieziemski, jutro ma byc jeszcze gorzej...Wspoczuje tym dzieciakom ktore juz od tygodnia do szkoly chodza, musi to byc dla nich masakra ze takie lato za oknem a one zamkniete w klasach, my na szczescie jeszcze wakacjujemy te kilka dni. Musze dzis podkoczyc na male zakupki, moze troche sie poopalac bom blada po tym lecie az wstyd ze niby jezioro i swoja plaze mam na ogrodzie a stasze bladoscia jak nie powiem co :angry: No i takie tam codzienne obowiazki jak pranie, kulanie obiadu itp. Z mniej sympatycznych informacji to musze skrabnac ze moj pierworodny za niecale 2 tygodnie jedzie znowu...wiadomo gdzie :baffled: Mial nie jechac, cieszylam sie i znowu dostal zmiane rozkazow :no: No nic, jakos to przetrawie, raz przezylam, przezyje moze i teraz ponownie....Buziaki sle i do uslysznia!

Załączniki

• love.jpg
    love.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 45
witajcie

Mama - super!!!! Gratulacje z okazji rocznicy i "odkrycia" po odsłonięciu żaluzji!!!

Patik - no to prawda, dopiero co się rozpakowałaś, a tu już 7 miechów minęło, buziaki dla maluszka,

Weroniczka - to wszystkiego dobrego z okazji rocznicy i zdrówka dla Ciebie w dwupaku, oby juz nudnosci nie męczyły,

Joaś - przytulasy dla córci,

Pawimi - oj, to znowu bedziesz się martwić o syna. Na pewno i tym razem wszystko będzie dobrze.

Camela- witaj,

U nas tez juz ostatni tydzień wakacji. Udało mi się dziś kupić Alince buty sportowe do szkoły za pół ceny (ciesze się, bo to dobre butki, a za pełna kwotę na pewno bym ich nie kupiła). Jeszcze tylko zostało nam do kupienia dwie koszule z długim rękawem i podkolanówki i cała wyprawka (mundurek) skompletowane.

Hej dziewczyny.
Już wysprzątałam na błysk, tylko okien nie umyłam ale to dzisiaj. Zakupy szkolno przedszkolne zrobione prawie w pełni. Weroniczko przypomniałaś mi o worku...Książek u nas się nie kupuje bo jest na poczatku kiermasz w szkole. Maciek nawet o szkole jeszcze nie myśli.Jest w Częstochowie u zaprzyjaźnionych zakonników na ten ostatni tydzień. Milusia po wakacjach jakiś "scyzoryk" się zrobiła, Wczoraj była u nas jej kolezanka i non stop ją biła, żadnej zabawki nie chciałą dać. Obłęd aż mi wstyd było ale szybko puknęłam się w głowę i przypomniałam sobie że ma 2 lata dopiero. Teraz pracujemy nad tym epizodem;-) To znaczy zaprowadziłąm ją dziś na 4 godziny do przedszkola u nas można wykupić godziny w prywatnym w kazdej chwili, niech się oswaja z dziećmi bo w poniedziałek pójdzie do swojego nowego publicznego przedszkola a tam w grupie będzie dwa razy więcej dzieci niż było w prywatnym i panie nie bedą pewnie "ciociami". Mila generalnie bawiłą się ze starszymi dziećmi w wakacje i teraz nie umie z maluchami a na dodatek ją drażnią...mam nadzieję, ze się oswoi...Antonio natomiast chyba zaczyna ząbkowanie.Dziwi mnie to bo żadnemu z moich dzieci zeby nie wyszły przed 9 miesiącem.Dziąsłą go ewidentnie swędzą i atakuje wszystko paszczęką ociekając śliną. Rozdrażniony jest też i płączliwy co z wczorajszym Milusinym epizodem wywołało u mnie migrenę. Z dobrych wiadomości to to, ze za niecałe 2 MIESIĄCE ODZYSKAM MAŁŻA:tak: No chyba, ze go jeszcze gdzies wyślą na 2 miesiące więc trzymajcie kciuki coby nie:sorry2:

mama to ci Tom niespodziakę zrobił i pięknie wyznał miłość, chociaż jakoś mnie to nie dziwi...jak cę nie kochać. Ucałuj dzieciaki i pomyśl o naszym spotkaniu bo już się strasznie stęskniłam a maluchy to powyrastały i cioci nie pamiętają..
pawimi a co tam i w puchowych kurtkach grilowanie jest cudowne, Twoje Kocham Cię tez za serce łapie. Tej plazy to ci zazdraszam!
Weroniczka najlepszego kochana1 A ja samopoczucie o ile nie ma mdłości, mnie ostatnio w ciązy taka niemoc ogarniała i senność, że nie dawałam rady . Kurcze jeszcze nie dawno mnie mdliło a już ci zazdroszczę. Ostatnio myślę, ze strasznie szkoda, ze ja już nie mogę mieć dzieci:-(
Patik 100 lat dla siedmiomiesięczniaka
Katrinka to ci mechanik rośnie oj nalatasz się za nim :-D
cameela witaj, niech ci się miło pisze z nami

A ja mam zupkę z wczoraj, taką z cukinią , mniam i indyka w sosie to tylko ziemniaki obiorę. Sister mnie odwiedzi dzisiaj po południu to może podskoczę na zakupy jak zostanie z maluchami bo sama z dwójką w markecie potrzebuję 3 ręki. Chociaz odkąd kupiłam podwójny wózek jest łatwiej. Miłego dnia mamuśki:-)

reklama
Hej

mama - gratki rocznicy i romantycznego męża u mnie podobnie jak u Weroniki:zawstydzona/y:
wisieńka - hej; też zakupiłam taki wózek ale u nas same góry i ciężko go pchać ehhh
joaś - hej

witam nową mamę

My w piątek wybywamy na Chorwację oczywiście jeśli tylko dzieciaki zdrowe będą.

Całusy dla wszystkich.

Do góry