reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Patik - mam nadzieję, że szybko ci to zapalenie przejdzie. To nic miłego.

U nas także było wczoraj gorąco. Za to dziś w Amsterdamie chłodno. Zanosi się na deszcz no i w końcu jest czym oddychać...

reklama
witajcie ;)

Patik
mogło tak byc ,że moja cierpliwość z Twoją gdzieś polazły..ale moja chyba wróciła bo dzis --->póki co :-p jestem spokojna..
choć upał juz niemozliwy mimo wczesnej godziny.
&&&& żeby leki zadziałały na zapalenie..

Misiarska
u Ciebie wszystko dobrze z samopoczuciem?

miłego babeczki.

hej!

mama - dzisiaj i u nas spokojniej - póki co:tak:

melduje , że jest lepiej:) wczoraj przystawiłam na wieczór Jaśka w innej pozycji, spod pachy i zaczął tak długo jeść z tej chorej piersi, że chyba coś się odblokowało:tak: już tak nie boli, zaczerwienie schodzi, tak się cieszę:-)

hana - i jak tam żaglówki? a głowa?
misiarska - korzystaj z miłego chłodku:tak:

miłego dzionka:)

Patik
no to dobrze ,że zapalenie oduszcza a cierpliwość się znalazła :-Dsame dobre wieści:tak:

moje krasnale w basenie ,ja w cieniu wierzby z kawą..zaraz się za obiad biorę---> dziś bez wysiłku-ugotuję makaron,mam w lodówce kefir naturalny,pozbieram na ogrodzie borówki (a mam duże jak 2 zł :szok: gadam do nich jak podlewam ,ale ,żeby aż tak posłuchał i urosły to :szok::-D)
kefir z borówkami poczęstuję blenderem i na makaron..

wczoraj mnie dzieci wzięły na lewe sanki i nasmażyłam naleśników bo "nikt nie robi mamo takich jak ty"....
ale dzis nie dam sie wmanewrować w stanie przy garach w taką pogodę ..

mama, patik - nie licząc mdłości to jest ok. Ale maluchy też dają do wiwatu. Chciałabym mieć choć jeden dzień, aby tak się położyć i nigdzie nie ruszać ;-)

hej moje ukochane mułaaaa;-)

patik - a dziekuje - z głową o niebo lepiej --- ja duzo do szczescia nie potrzebuje- zagle - pieknie - pozniej moze wrzuce jakas fote--- jakos tak malo sie mowilo o tym co w sz-nie bylo ostatnimi dniami wielkim wydarzeniem - no ale moje miasto zawsze po macoszemu jest traktowane - odkad to po wojenie rozbierano domy a cegly za miske zupy wozono do wa-wy:sorry2:---super ze janek odolal i odblokował cycuchy:-p

mamusia - ha- moje tez mnie tak biora na nalesniki - i nigdy nie potrafie odmowic---czasami w dziwnych porach bo zachciewa sie np. o 20:szok:--borowki mowisz jak 2 zl:szok:----o matko moze one jakie radioaktywne albo inaczej podpedzone:-p---moze to sprawka bono:-D.....a sis - dziekuje -ma sie dobrze - czasami ja zmuli ale ladnie daje rade - apetyt dopisuje ale ona chuda jak szczypawka---troszke sie tam brzunio juz rysuje:laugh2:- dobrze jej tak wreszcie bedzie grubsza ode mnie:-p

misiarska - kazda z nas marzy od dniu dla siebie---a w ciazy to rozumiem jeszcze bardziej:tak:

milego dnia
ja dizs mam sporo latania
wiec zadzieram kiece i lece:-D

ale mielismy pierdykanie w nocy az dziw ze mat się nie obudził:laugh2:

Ostatnia edycja:
Hej!
Mamusia - dobry obiadek był u Ciebie wczoraj:tak: u mnie niestety z wersji owocowych przechodzą racuchy z jabłkiem więc to też smażenie. Moje dzieci nie chcą się przekonać do owocków. Swoją drogą dzieciaki to wiedzą jak mamę podejść hehe Ja dziś rozmrażam zapasy i też nie gotuję. Odkąd jestem na urlopie rodzicielskim, płaconym 60 % pensji to tryb oszczędnościowy włączony jest maksymalnie:baffled:

Hana - super, że ból głowy minął, Ty często masz problemy no nie?, naprawdę współczuję:-( w ciąży dopadły mnie kilka razy takie mocne bóle i myslałam że zwaariuję z tego bólu:baffled:

misiarska - oj jak nie zaangażujesz kogoś bliskiego do pomocy wielogodzinnej to z tym dniem wolnym ciężko będzie, jeszcze przy takiej gromadce jak Twoja (i moja;-)) tak sobie pomyślałam, że trochę luzu zaznasz po porodzie w szpitalu, ale i też szybko za nimi zatęsknisz ;-) A tak na co dzień żeby nie biegać za maluchami to najlepiej rozłożyć sobie jakąś kanapę, zamknąć pokój w którym jesteście, na wyciągnięcie ręki przygotować jedzenie, picie i nocnik:-D oczywiście zabawki, gry, kartki i kredki i na leżąco wymyślać zabawy, można się trochę wyciągnąć, przybrać pozycję horyzontalną a i maluchy będą zadowolone. Moje uwielbiają jak udaję i mówię ich pluszakami i sobie tak rozmawiają z zabawkami, a ja wymyślam tematy do rozmowy:-) Więc leżę i gadam:-D

miłego dnia!

Zagladam powiedziec hejka
Mam szpital w domu, dzieciaki lapnely paciorkowca. Gardlo zawalone i goraczka 40' cala czworka zwariowac mozna. Ja sie tylko modle zeby mnie nie polozylo

Pozdrawiam wszystkie!!!

reklama
o matko Zuza...trzymaj sie dzielnie i szyyybkiego powrotu dzieci do zdrowia!

Hana
no może tak skubane borówy reagują na moje gadanie bo Bonusław jest przekochany i nie oddaje moczy ani kału na ogrodzie :-D:-Dtakże to na pewno nie przez jego użyźnienie :-p
mam szalone borówki od co:))jesz 4 i jesteś najedzona hahahahaa

a siostra mówisz w końcu bedzie grubsza niż Ty ..niech Jej kilosy lekkie będą :):)

Patik
nasze dzieci są -stety niestety-wszystko jedzące...wiec i owoce i warzywa i mięso i .....wszystko :)
miłej zabawy z dziećmi w gadanie :-D

Madlen?????????????????????????

Ewuniaf???????????????????????????????

Bedii??????????????????????????

Weroniczka??????????????????????????

Misiarska
oby mdłości przeszły..

Do góry