reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Maz dzis dwonil i juz jakos spokojniej na to patrze. Praca ok, budowa niewielka i latwa w porownaniu z tym co robil w Polsce. Hotel ok pokoj 4-osobowy, lazienka, dostep do kuchni. Czekam na doladowanie konta na skype abym mogla dzwonic do niego. Tomek ma rozgladnac sie za laptopem i wtedy bedziemy mieli rozmowy za free

Tesknie nadal ale jestem spokojniejsza.

Marysia mi sie pochorowala zapalenie gardla i tchAWICY...no wiec znowu siedzenie w domu...

Wlasnie sledze co u Bedi reszte pozdrawiam i znikam :-)

Zuz bedzie dobrze !
i zdrowka dla Mani :)

ja tez sledze co tam u naszej Bedi..cos ta mala ksiezniczka nie chce wyjsc na ten swiat ..

dobrej nocy !

cześć babeczki ..
ja na sekund 5

dostałam o 23.00 smska od Bedii

"mam 2 cm i jestem druga w kolejce do przebicia pęcherza.skurcze średnio co 5 min"

także nadal trzymajcie &&& bo już blisko do pierwszego płaczu :-)

Azile
witaj ;)))))

Zuz inka
no widzisz-ułozy się ..

Pawimi
no groźnie brzmi ta choroba,atakuje wątrobę i śledzionę ,ale wyniki krwi oki czyli u nas łagodnie przeszła..

lecę do pracy -lapka biorę więc jak będzie sms od Bedii to od razu piszę ;) chyba ,że Wy z fb prędzej się dowiecie :)

od 5.40 czasu angielskiego nasza BEDII dzielna Bedii tuli swoją śliczną córeczkę 4.180g,imię nie wybrane

dziękuje nam za wsparcie ,nie pękła,nie brała znieczulenia,tylko wody były zielone,ale jest ok.

BEDII RAZ JESZCZE GRATULUJĘ KOCHANA!!!!
moc buziaków a dla malutkiej zdrowia i beztroskiego dzieciństwa;))))

reklama
Witam!
Bedismall - gratulacje dzielna Kobieto:)))))

mama - zdrówka dla synka
Zuz- inka - niech dni do spotkania z emkiem szybko miną...zdrówka dla Marysi!
hana - widzę że podekscytowanie związane z rozpoczęciiem nauki w szkole sięga zenitu:-) ja to nie wiem jak przeżyję przedszkole Hanki, choć jak pójdzie to dopiero na wiosnę
Wisieńka - cycowanie rzeczywiście wygodniejsze:tak: ale szczerze czasami mam ochotę na chwile przerwy i wyjście bez dzieci, a to niemożliwe. Jasiek nie toleruje butli:no: więc nawet nie zostawię ściągniętego mleczka
. Dobrze, że starszy syn tak pomaga - prawdziwt skarb:-)
madlen - to ładnie spacerujecie:) a córka na którą ma do szkoły? daleko musicie chodzić?
pawimi - oddaj 1 procent weekendowych wrażeń:-D Tobie nie ubędzie, a ja będę mieć odskocznię:-p
majqa - super, że wszystko się udało:) ja raz zamawiałam catering, na roczek Zosi, też byłam zadowolona, a najbardziej emek, że nie musiałam w kuchni siedzieć:tak: Brawa dla córci - zdolniacha:tak: Z buntem 2 latka też się zmagam - Zosia potrafi dać czadu, ale jak widzi że nie dostanie czego chce, to w końcu odpuszcza.

Moja najlepsza przyjaciółka też dzisiejszej nocy urodziła córeczkę:tak:
U nas leci dzień za dniem. Jasiek zaczął znowu ładnie spać w nocy i budzi się tylko raz:tak: Zośka pomału przekonuje się do okularów, to znaczy ubiera na 10-20 minut potem ściąga, za jakiś czas znowu jej zakładam. Hanka zaczęła bardzo angażować sie w opiekę nad Jaśkiem, posiedzi przy nim, pobawi się, nawet udaje jej się śpiewaniem kołysanki uspokoić Jaśka jak marudzi. A ja ją tylko chwalę i dziękuję że mi tak pomaga, wtedy cieszy się bardzo i widać jaka jest dumna:tak:

A mam pytanie do Was , doświadczonych mam...Chodzę z dziećmi na plac zabaw, Hanka jest bardzo otwartym dzieckiem, do każdego podejdzie, zagada, chce się bawić z innymi. Na plac zabaw przychodzi też jedna dziewczynka, rocznikowo starsza o 2 lata. Zauważyłam, że ta dziewczynka nie chce się bawić z Hanią, ostatnio usłyszałam, jak tylko nas zobaczyła "oo to znowu ona!" powiedzieła to wyraźnie niezadowolona. Nie wiem dlaczego ona tak reaguje na Hanie. Ale mniejsza o to, nie każdy musi każdego lubić, tyle że jak ta dziewczynka powiedziała Hani"nie chce się z Tobą bawić" to Hanka strasznie się rozpłakała. Biegła za nią przez cały plac i wołała zostań, baw się ze mną, chcę się z Tobą zaprzyjaźnić. A ona foch i wyszła, i chodziła wzdłuż ogrodzenia, a plac mamy dosyć duży, Hania za nią i ryczy. Próbowałam z Hanką porozmawiać, ale tam na miejscu to w tej złości na mnie się wydarła, że mnie nie potrzebuje, a tamta dziewczynka to przecież jej przyjaciółka, i dlaczego ją zostawiła? Strasznie to przeżywa, pyta dlaczego ta dziewczynka nie chce się z nią bawić. Jak mam jej to wytłumaczyć żeby jej przykro nie było???

pozdrawiam gorąco:-)

Do góry