reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

cześć mamuśki ..
coś słabo śpię ostatnio ..wieczorem padam i od 4 nad ranem rzucam sie jak pies flakiem :eek:

Zuz inka
świetnie,że kasa już dotarła ;))załataj dziury,zanim pokarzą się nowe to troche czasu minie..ja juz zapomniałam ,że mielismy zwrot bo my dostalismy w pierwszym tyg.marca.

Weronika
nadal myślę o Hani tak jak my wszystkie tu.da radę --> wida ,że ma wolę walki o zycie.przekaż nasze wsparcie Jej rodzicom.

Kate
cześć kochana ..zapraszamy serdecznie-->rozkładaj kocyk i pisz kiedy tylko w Twym zalataniu znajdziesz chwilę ;)cieszę się ,że jesteś

Patik,Madlen
jak tam u Was na froncie ???

Katrina
jak Kubulkowe ząbki?

Pawimi??????

widziałam ,że nasza Joaś i Hana się pojawiły ostatnio---> kochane :-( tu się tęskni i oczekuje na Was....wiem ,że jesteście zalatane..ale jesteście częścią naszej ekipy..wracajcie !!!

Ewuniaf
słoneczko nasze--> jak u Ciebie??lepiej sie czujesz ?mam nadzieję ,że nie musiałas iść znów do szpitala.

ściskam Was wszystkie na płasko! życze miłego ,słonecznego dnia,żebyśmy na wieczór mogły powiedzieć ,że to był udany dzień

reklama
witam
dziekuje za miłe przyjęcie
mama witaj,
Zuz inka u mnie tez tak jest, ze jak czekam na pieniadze, to jeszcze nie przyjdą a już
ich nie ma , bo zawsze cos do płacenia jest
Weroniczko oby było coraz lepiej z maleńka
Miłego dnia zycze wszystkim

Hej dziewczyńska!

Weroniczka myślami jestem z wami - oby Haniulka z tego wyszła - walcz skarbeńku!

Witam nowe mamusie

Ewuniaf to nie wiem czemu w szpitalu była - nie mam szans na doczytanie...:zawstydzona/y:zdrówka w każdym razie.

Ja walczę z zapaleniem pęcherza od Wielkanocy i nadal nie ma znaczącej poprawy. W piątek skończyłam brać antybiotyk a od poniedziałku znowu ból...Widziałam się w poniedziałek z położna która stwierdziła w moczu białko, krew i jeszcze coś ale nie mogę se rozczytać z jej pisma. Zmartwiłam ją ale po południu miałam się wiedzieć z lekarzem. Nerki mnie strasznie bolały. A ten d...k za przeproszeniem stwierdził że wyniki z tamtego tygodnia są ok i ten mocz który mu po południu przyniosłam też więc on mi nic nie da bo nic mi nie jest:szok: On poniedziałku nie śpię po nocach, wstaję na siku, boli jak cholera - znowu na własną rękę zaczęłam brać Furagin a nie powinnam bo powoduje niedokrwistość u dziecka....Na szczęście rano dodzwoniłam się do przychodni i wymusiłam wizytę - lekarz przez tel ocenił mój stan i zostawił mi receptę na kolejny antybiotyk. Masakra jakaś....

Tyle u mnie

Wisieńka coś się też nie odzywa.
Patik - jak maleństwo?

Majqa?

Bedi przywołałaś mnie do porządku więc jestem:-)
Ja umęczona już jestem okropnie, spojenie dokucza, nogi odmawiają posłuszeństwa, ciągłe zgagi. P jedzie już w przyszłym tygodniu i kciuki zostało trzymać, żebym dotrzymała do termonu cc. Będzie to najprawdopodobniej 3 czerwiec. Jesli wcześniej coś się będzie działo to chyba będe musiałą z Mila do szpitala się wybrać...Oczywicie Maciek pomoże ale nie zostanie z nią za długo bo przecież szkoła. Ona znowu taki mamy cycuś, ze nawet tatuś już nie jest wazny. Trochę mnie to wszystko stresuje...Brzuch mam strasznie nisko a mimo to mam zgagi i watroba mnie boli. Mały, chyba Antoś,jest duży albo strasznie biegający bo mam go pełny brzuch.Z wyprawką jeszcze nie skonczyliśmy bo kasa się skończyła. Resztę kupimy w maju. Oczywiście przez alle bo sama już się nigdzie nie ruszam.
Doczytałam o Hanusi zdróweczka dla maleńkiej.
Pozdrawiam was wszystkie

Weroniczko cieszę się, że z Hanią coraz lepiej. Cały czas się za nią modlę.
Co znaczy polska służba zdrowia, przekonuję się ostatnio cały czas... Mam problemy z plamką na oku, i niedowidzę na jedno oko. Nikt nie wie co mi jest. Swojego czasu twierdzili, że jest to pozagałkowe zapalenie nerwu wzrokowego, co w 50% przypadków jest początkiem stwardnienia rozsianego. To przy pomocy rezonansu wykluczyli. Dzis pani okulistka poinformowała mnie, że patrząc na wyniki badań nie można wdrożyć leczenia, bo są w miarę dobre. Spytałam się, co więc mi jest? Ona nie wie. Powiedziała mi także, że jeśli chcę mieć jakąkolwiek diagnozę, powinnam leczyć się prywatnie, bo oni na kasę chorych nie mają sprzętu... Dosyć, że wyniki robiłam prywatnie... No żesz...........
Tym sposobem nadal nie widzę na jedno oko, męża w domu nie ma, teście mi pomagają wozić córkę do przedszkola... A ja po prostu mam dość... Idę się napić kawy....

wiesieńka no to współczuję...ja te z miewam zgagi, czasem potworne ale zalewam je mlekiem i jest ok,staram sie też nie jeść czekolady, smażonego i ostrego

misiarska ale ja walczę z angielską służba zdrowia i wierz mi że jest gorsza od polskiej tylko tyle że sprzęt mają jak trzeba

Kurczę dziewczyny - waham się pomiędzy mireną a podwiązaniem jajników.Jeśli nic z tym nie zrobię to będziemy żyli w ciągłym stresie i zero przytulania:no: Kolejne nie wchodzi w grę absolutnie...

pokazuje sie :)
dzisiaj troche z mala pospacerowalam,goraczki nie ma to trza bylo nos wystawic..a u nas jak na zlosc raz slonce raz deszczm,raz folie ubieralam a za chwile sciagalam...:wściekła/y:
bedi cos mi siwta ,ze na twoje dolegliwosci pomaga zurawina ...wspolczuje,a ang.sluzbe zdrowia zostawie bez komentarza,bo dla nich zawsze wszystko jest OK :wściekła/y:...ale jeszcze troche i koniec ciazy i bedziesz miala swojego malego okruszka po drugiej stronie brzuszka;-)
a ty tak serio o tym podwiazaniu ?? ja bym sie chyba nie zdecydowala :no:
wisienka zebys wytrzymala do terminu,a raczej maluch :-D;-)
tez mialam zgage,cholerstwo...mi to nic nie pomagalo...bralam reni ale ulga tylko na chwile
zuz fajnie,ze przyszly pieniazki....szkoda tylko,ze nim je zobaczysz to praktycznie juz ich nie masz ....samo zycie....porazka :wściekła/y:
mama a co to jest,ze zle sypiasz ?? hmm zebys sie wyspala ;-)
weroniczka caly czas za Hanie &&&&&&&&&;-)

witajcie

bedi - wiesienka - dużo zdrówka dziewczynki juz niedługo koniec, trzymajcie się dzielnie!!!

bedi - ja właśnie wczoraj byłam u lekarki, mam juz w domu Mirenę i 9 maja mam następną wizytę, wtedy mi ja założy,

mamusia - Kuba ma 8 ząbków i wydawałoby się, że teraz moment odpoczynku, ale kupki wskazywałyby na co innego - no nic zobaczymy (na razie nie widzę, żeby jakieś następne ząbki chciały się przebić),

misiarska - koleżanka tez tutaj miała problem z okiem i wiesz co się okazało, że wirus opryszczki usadowił się jej w oku - prawdopodobnie sobie zatarła oko ręka, która wczesniej może nawet przypadkowo dotknęła pęcherzyka np, na ustach. Możesz cos takiego zasugerować, albo tak jak było w przypadku mojej kuzynki - toksoplazmoza.

weroniczka - super wiesci, oby tak dalej!!!! biedne dzielne maleństwo!!!!!!!!

zuzia - dobrze, ze masz juz czym dziury łatać, szkoda tylko, że niestety robią się te dziury - oby było wreszcie mniej dziurawo!!!!

Zapomniałam - Kate witaj!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie!
podczytuję was już od dłuższego czasu i w końcu postanowiłam się przywitać.
Jestem mamą trójki dzieci. Od dłuższego czasu marzy mi się kolejne dziecko i jak w końcu podjeliśmy decyzję żeby się starać to ogarnęła mnie taka fala wątpliwości że przechodzi mi przez głowę żeby się wycofać z tego pomysłu;-)
widziałam że są tu zarówno i poczwórne mamy jak i oczekujące na czwarte dziecko...fajnie:-)
chętnie bym się przyłączyła do was jeśli można?

pozdrawiam!

Do góry