reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej

Wisieńka mocno ściskam kciuki &&&&&&&&
pawimi dziękuję w imieniu Zosi za życzenia :-) a tak naprawdę mam mętlik w głowie z tym pichceniem - na pewno będzie jakiś torcik, sernik z brzoskwiniami, muffinki z kremem, chcę zrobić sałatki (gyros, selerową i jakąś jeszcze????) mam zamiar cos pokombinować z ciastem francuskim na zasadzie kieszonek z farszem) i nadal myślę co jeszcze:baffled:

zdrówka dla Waszych dzieciaczków!!!!

No i Wszystkiego Naj Kobietki!!!!:-):-):-)

reklama
spodziewalam sie fajnych weekendowych wiesci a tu nie fajnie, oj nie lubie :sorry: mam nadzieje ze u Wisienki to tylko falszywy alarm, przeciez miala USG juz wczesniej robione i wszystko bylo ok to skad niby teraz nagle wady genetyczne sie znalazly :baffled:

mamo - nie marudz tylko zakladaj :tak:

weroniczka???? jak tam????

lece...moze pozniej zerkne.

hej babeczki

postanowiłam polepszyc sobie humorek i winka polałam:eek: ja pijaczka nr 1 w tym kraju:eek:helołłł:laugh2:

mamusia - wierze ze te pomiary to jedynie błąd i wszystko jest dobrze --- sanki mówisz wyciągasz--- u nas na szczęscie jeszcze sniegu ni widać---ale czuje w kościach ze nam nie odpuści:baffled: jak biznesik?
wisienka - tak masz myśleć kochana!!!! wszystko będzie dobrze - a na finiszu zdrowy śliczny synek!!! a jak tam córcia się czuje?
pawimi - musze powiedziec za kawał niezle mi humor poprawił od ranaka - oczyma wyobrazni widzaialam tego męzulka zadowolonego z tanca:-D zdjęcia świetne - Ty laseczka;-)--- a jak u was ze sniegiem---bo u nas mówią ze sypie jeszcze ale nie wiem czy w Twoim rejonie...

patik - wszystkiego najlepszego dla córci! - menu obmyslone?
madlen to TY dwóch 18 jeszcze nie masz - co?--- bo matula tak Ci życzyła;-) w niku masz rocznik?
majka - zdrówka dla marusia!
katrinka - i dla Kubusia zdrówka!

reszta dziewczynek?????????

joasia
zuzia
weroniczka- jak sprawy ze Stasiem?

buziam tymczasem

Hana winka powiadasz ??
polej tez,to napijemy sie razem :-D
tak,w nicku mam moj rocznik..ale w serduchu caly czas 18nascie wiosen :-D

ojojj to u was powrot zimy :szok:,u nas tez slonca chwilowo brak,wieje i pada deszcz,a juz bylo tak fajnie..wiosennie

madlen ano winka:-p az mi się ciepło zrobiło:happy: polałabym jeszcze ale nie chce przesadzić--- mnie migrena łapie od łyka piwa:sorry:
ale dla was prosze bardzo-jakieś różowe mam:-p
i powiem więcej - jutro też się napiję:-D

UWAGA!!!! pisze w tym momencie swojego 4 tysiecznego posta :-D

Hana - nie, od trzech dni u mnie wiosennie i cieplo ale we wtorek wszystko bylo wyzamykane lacznie ze szkolami w zwiazku z grozna sniezyca ktora niestety zostawila po sobie cala kupe tego bialego syfu ktory teraz elegancko topnieje. Ale co tam, do Kolorado na narty nie musze jechac bo mam rownie wysokie (no...moze prawie) gory jak tam :-p usypane z tego swinstwa po odsniezaniu, tyle tego nasypalo ze odsniezarki nie dawaly rady....A teraz atakuje wchodnie wybrzeze, mam cicha nadzieje ze ta wtorkowa burza byla ostatnia w tym sezonie.

a zimie pokazujemy ...:

541436_10151311209806817_1708655641_n.jpg

Ostatnia edycja:
Pawimi - po Twoim poście dokładnie jeszcze sprawdziłam - ten specyfik nazywa się Ventolin Evohaler - sprawdziłam:
substancja czynna salbutamol, a to chyba nie jest steryd.
Salbutamolorganiczny związek chemiczny, wybiórczy agonista receptorów β[SUB]2[/SUB] w mięśniach gładkich oskrzeli. Powoduje rozkurcz oskrzeli w przypadku odwracalnego ich zwężenia i poprawę wentylacji płuc. Wpływ salbutamolu na receptory β[SUB]1[/SUB] w sercu jest niewielki.
Jako lek znajduje zastosowanie w doraźnym i przewlekłym leczeniu astmy oskrzelowej oraz przewlekłej obturacyjnej chorobie płuc. Stosowany jest w postaci aerozolu dozowanego, inhalatora proszkowego, tabletek, syropu lub iniekcji.

Dostał jeszcze jeden specyfik, ale tego nie podałam:nazywa się Prednesol i należy do grupy hormonów zwanych glikokortykosteroidami. Jak poczytałam się (przetłumaczyłam ulotkę), to darowałam sobie.

Pawimi - ja własnie 4004 posta mam na koncie.

Salbutamol to nie steryd, to lek rozkurczajacy oskrzela ( jak napisalas zreszta).
Idziemy Katrina w takim razie razem pic skoro przekroczylysmy magiczne 4 :-D hehe nie tylko w postach zreszta ;-)

alkohol się leje strumieniami widzę to ja dołączam z pifkiem :-p
właśnie wróciłam z pracy ..

Hana
pij kochana na zdrowie ,na odreagowanie i na co tam potrzebujesz :-Dmasz piękny wiosenny suwaczek :tak:
a biznesik się poowooli rozkręca...tylko teraz jak się pogoda skichała znów trza czekać aż kobiety zdejmą czapki i rękawiczki...

Patik
heloł:)
na pewno dasz radę z menu :tak:
a jak cos zostanie to my wlecimy i czystki zrobimy ;)))

Madlen
no oby do Was zima już nie doszła..

Katrina
zdrowia dla Kubuli:tak:

Pawimi
ale natrzaskałaś postóf:-D:-D
a pikczery pierwsza klasa:tak:

narazie nie mam wieści żadnych od Wisieńki.......

matkooooooooooooooooooo...monż przyniósł krówki:szok::-D:-D

reklama
Do góry