reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hana
szkoła gdzie chodzi Zu to jest szkołą podstawową po gimnazium
gimnazium przenieśli do nowego budynku i tam gdzie było zrobili podstawówkę ..
ale niewiele mam chciało sie decydować bo to niby "nowa" szkoła...bo czy się utrzyma...ble..ble..ble...a że ja ryzykantka jestem :-p
to dałam Zuzę i jestem mega zadowolona:tak:
małe kameralne klasy w sensie dzieci bo po16 dzieciaczków..
ma zawsze na rano
mamy orlik wiec przy pogodzie szaleją w hokeja na trawie,grają w kosza,skaczą przez skakankę ..
generalnie dla mnie szkoła marzenie--> państwowa na warunkach szkoły prywatnej :))

w tej chwili są tam 2 grupy zerówki
2 klasy I
2 klasy II
1klasa IV

dla mnie miód :-D
pewnie do normalnej dużej szkoły bym nie dała ..ale tu jest zaje...ście :-)
i jeszcze jedno ..Domi widzi co i jak ma Zuza ze szkołą i pytam Go czy chce iść nadal do przedsz.czy do szkoły to mówi ,że do szkoły bo czytać juz umie :-D

w każdym razie u nas decyzja zapadła :-p

Wisieńka
cierpliwości zyczę i mimo wszystko miłego dnia :)

Joas
kochana--> zdrowiej nam

buźka i do napisania..

reklama
Witajcie.
Mi się Mikołaj rozchorował. Znowu ma zapalenie ucha:-( Podejrzewałam to bo dostał wysokiej gorączki, a on gorączkuje tylko jak ma zapalenie uszu.
Będę miała teraz "wesoło". Miki pewnie ze 2 tygodnie będzie chorował, potem chwila oddechu, bo za 3 tyg rozpoczynam wycieczki na rechabilitację z Wiką i tak mi miną kolejne 3 tygodnie. Potem zaraz maj, czerwiec i wakacje:-D

Joas - zdrowia zycze bo widze padlas terazTy dla odmiany.
Agapa - dopiero teraz doczytalam ze masz dzieciaczki z dwoch rzutow :-D
U nas tez wiosna spierdniczyla na druga polkule, byla w grudniu i styczniu a teraz postanowila na wakacje jechac i zima odpuscic nie chce. Jak widze te poklady sniegu i gory lodowe to mi slabo :nerd:

Dzis zlozylam papiery dzieciakow na nastepny rok...znowy czesne poszlo do gory, szkoda ze wyplaty mniej wiecej te same :sorry2:

Wisienka ja dzis tez co niemrawo z samopoczuciem ogolnym, spac mi sie chce, lece ryjkiem na biurko, weny do pracy kompletnie zadnej, jakies stresy mnie lapia - ale to pewnie jak zobaczylam cyferki na umowie o kolejny rok szkolny ;-) No ale coz, jakos dotrwamy bo trzeba! Agapa mowisz ze wakacje beda .....no beda, doliczam sie do grona oczekujacych i chetnie bym te 3 miesiace ktore po kolei wymienilas jakos obciela z kalendarza :-D. Mamus - buziak w czolko, Zuza super ze wyjasnienia i powazne rozmowy za Wami, oby skuteczne nie tylko werbalne :tak:. NO i chyba tyle....sciskam i lece zaraz po dzieci a Wam kolorowej nocki zycze.

witam z poranną kawką

mamusia - Twoje argumenty przemówiły do mnie--- gdybym tak miała też bym posłała;-) dobrze ze Domi juz leczony--- a jak tam pan--- często sie pany zdarzają?:-p
joasia - zdrówka - ja właśnie też z gardłem walczę - mam gruby sexowny głos ---znaczy się - ja taki lubię:-D
agapa - zdrówka dla syncia:tak:

ide - młoda wstała i się sniadania domaga
dzis byla nocka bez m - do wawy pojechał - ale jakoś zleciało - padlam nie wiem kiedy
no i mamy piątek:happy2::happy2:
pzdr

hej hej

Internet mam i go nie mam...:angry:
Ostatnio czuję się tak że chyba walnę sobie relanium albo prozac.....a już po ciąży to na pewno :no:
Jak dam radę z tym g....ym netem to was podczytam później. Zarządziłam sobie dziś i jutro wychodne bez męża i dzieci. M ma na popołudnie dwa dni to ja idę w tango - :-) Mam kupić sobie odzież ciążową i staniki...Młoda kopie jak szalona. A ja mam doła

A i chciałam dodać że ten dzisiejszy nagłówek - to chyba o mnie:-D Na stronie głównej babybooma wyświetliła mi się reklama - Katarzyna Bosacka - 3 dzieci i pies i o matko! Czwarta ciąża....hehehe:rofl2:

Ostatnia edycja:
Hej
U nas zamiast słońca, które obiecał tvn meteo jest pogoda z nocy, czyli śnieg z deszczem i paskudny wiatr. Teraz juz sam snieg. Pawimi, nasłałas nam zimę?Współczuję tych podwyżek , u nas tez wszystko drożeje a pensje...spadają. Niedługo zaciskany pas nas przetnie na pół. mama jak tam dziś Domiś? agapa zdrowia dla Mikiego. Na co rehabilitujecie córkę i jaka to rehabilitacja. My rehabilitowaliśmy Mile przez rok na WNM i asymetrię. Teraz znów chyba zaczniemy bo chodzi nieładnie, bardzo do środka stopami.Ja chce chociaz słońca na wakacje poczekam spokojnie, chociaz teraz nie bardzo je odczuwam ale przynajmniej skończy się czesne za szkołę. hana nie lubię jak mojego P nie ma w domu. Smacznego sniadanka. Własnie sobie uświadomiłam, ze nie kupiłam pieczywa:baffled:bedi oj ja też deprechę zaliczam ostatnio straszną i nerwowa jestem, z P się kłócę o wszystko. Potzreba mi chyba jakiegoś oddechu, choćby kino, albo jakies zakupki jak u ciebie ale mamy tyle wydatków w tym miesiącu, ze mogę sobie to wystukać z głowy. Daj znac co kupiłaś.:tak:
Miłego dnia

No właśnie Wiesieńka - odech czasem potrzebny - nawet wyjdź sobie z koleżanka - kup sobie nawet mały soczek ale po protu gdzieś wyjść. Ja siedzę w 4 ścianach - z ludźmi kontaktu nie mam. Sąsiadka to wiecie - nie będę się już rozwodzić:dry: Inne kolażanki pracujące - albo nie dzwonią albo nie mają czasu się spotkać....I jakoś tematy do rozmów się nam kończą - ja wciąż kupki i ząbki a one się realizują w mniejszym lub większym stopniu.

Co do rehabilitacji - u nas ze stopami Vanessy są problemy - ma to co twoja Mila...Tylko że jak myśmy się dowiedzieli to było za późno - bo wcześniej ortopedzi nic nie stwierdzali...Potem wyjechaliśmy do UK a tutaj to Sodoma i Gomora. Dzieci i dorośli na porządku dziennym chodzą w szmacianych eskimoskach o koślawią stopy - tragizm. A lekarz tutaj to tyle co wróżka. Dla mnie już nie ma sensu się kłoćić. Kiedyś usłyszałam że to co jem nie przenika do mleka a w sprawach karmienia dzieci to lekarka nie została wyszkolona więc proszę rozmawiać z pielęgniarką. Pępek przemywają wodą i Broń Panie Boże przed spirytusem. A nogi niech sobie dziecko koślawi - oni nie widzą problemu....

Hej :)

Ja właśnie pichcę obiadek :-) Poprałam i poprasowałam to co do torby dla siebie i dla dziecka i trzeba to tylko do niej włożyć - niech czeka w pogotowiu.

Hana - moja Natalia pójdzie jako 7-latek jednak widzę ile Izabeli dał dodatkowy rok i jej też dam taką możliwość i łudzę się, że może ta cholerna reforma zostanie wycofana :dry:

Witam w ten słoneczny aczkolwiek wietrzny dzień.

Hej
U nas zamiast słońca, które obiecał tvn meteo jest pogoda z nocy, czyli śnieg z deszczem i paskudny wiatr. Teraz juz sam snieg. Pawimi, nasłałas nam zimę?Współczuję tych podwyżek , u nas tez wszystko drożeje a pensje...spadają. Niedługo zaciskany pas nas przetnie na pół. mama jak tam dziś Domiś? agapa zdrowia dla Mikiego. Na co rehabilitujecie córkę i jaka to rehabilitacja. My rehabilitowaliśmy Mile przez rok na WNM i asymetrię. Teraz znów chyba zaczniemy bo chodzi nieładnie, bardzo do środka stopami.Ja chce chociaz słońca na wakacje poczekam spokojnie, chociaz teraz nie bardzo je odczuwam ale przynajmniej skończy się czesne za szkołę. hana nie lubię jak mojego P nie ma w domu. Smacznego sniadanka. Własnie sobie uświadomiłam, ze nie kupiłam pieczywa:baffled:bedi oj ja też deprechę zaliczam ostatnio straszną i nerwowa jestem, z P się kłócę o wszystko. Potzreba mi chyba jakiegoś oddechu, choćby kino, albo jakies zakupki jak u ciebie ale mamy tyle wydatków w tym miesiącu, ze mogę sobie to wystukać z głowy. Daj znac co kupiłaś.:tak:
Miłego dnia
Ja do ortopedy chodzę z dziecmi od urodzenia. Jak były małe to miałam dla nich różne cwiczenia na stopy (płasko-koślawo stopie) i na kolana-też koślawe. Potem pojawiły się małe problemy z wadą postawy i dziewczynki były na turnusie rech. w CZD w W-wie. przez 3 tyg. jeździliśmy i była poprawa. Potem też miały zalecenie, ale że miałam już dwójkę maluchów więc lekarze odpuścili bo gdzie jeździć z całą 4-ką. Teraz u Wiki wyszło że ma jedną nóżkę krótszą. Są to tkanki mękkie-do naprawienia:-) i dlatego ten turnus

reklama
Cześć!
Wpadłam się przywitać, bo ostatnio to tylko podczytuje z telefonu w czasie karmienia nocnego żeby nie usnąć:tak:
Nasz Jasiek nadal ma kłopoty brzuszkowe, choć odpukać dzisiejsza nocka była super, ale poprzednie już nie:baffled: więc nie dosypiam, i rano mam ciężko oczy otworzyć. Potem jak już wpadnę w swój rytm to jest w miarę:tak:

Wczoraj odważyłam się sama wyjść na spacer ze swoją trójeczką, powiem szczerze że się miło zaskoczyłam. Nieokiełznana na co dzień Zosia ładnie szła za rączkę albo trzymała się wózka:tak: Mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła się wypuszczać z nimi na dłuższe trasy:-)

Joaś, Hana - zdrówka!
agapa - ja się tez z Tobą nie przywitałam:zawstydzona/y: witam więc serdecznie:) ładną masz czwóreczkę:-) zdrówka dla synka!
Bedismall - poprawy humorku, może wychodne lepiej ci zrobi:tak: udanych łowów:-)
majqa - torba spakowana to od razu człowiek spokojniejszy:tak: no właśnie reforma...ja to jak nic nie zmienią to nie będę miała takich dylematów i Hania zacznie szkołę jako 6 latka
pawimi - zimę odpędzam a kysz a kysz:-D a tych różnych różnistych imprez sąsiedzkich i tematycznych party zazdroszczę:-p
Wisieńka - współczuję dolegliwości ciążowych:-( a niestety wydatki i ciągły brak kasy i mnie zmusza do wybijania sobie przyjemności z głowy:wściekła/y:
mama - z tego co opisujesz to super warunki ma Zuzia w szkole, żeby tak wszędzie było:sorry2: jak klienci i interes?
zmykam bo Hanka dopomina się o uwagę

pozdrawiam wszystkie gorąco:-)

Do góry