reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

musze cos w takim razie wyjasnic, watek zamkniety jak to nazywacie, czy tez potajemny jak kto woli istnieje od kilku lat. Ale to nie o tym, jako uczestniczka tego "otwartego" watku pt "trzecie dziecko i co dalej..." od jego poczatkow oraz jego moderator z wyboru zalozycielek i uczestniczek czuje sie w obowiazku wyrazenia opinii dwudziestu innych dziewczyn ktore "wystraszyly" sie az tak naglej obcej inwazji, nie podoba im sie poruszana w chwili obecnej tematyka, czuja sie zagubione na swoim wlasnym watku i obco i nie chca tutaj z tego powodu wiecej pisac. To nie jest moje prywatne zdanie , moj post byl grzeczna rekacja na niezadowolenie moich pozostalych kolezanek. Moim obowiazkiem bylo napisanie tego pomimo ze narazalam sie na Wasza krytyke, poniewaz dziewczyny ktore znam od kilku lat i tworzyly klimat tego miejsca beda dla mnie wazniejsze niz jakikolwiek uczestnik ktory pojawi sie na watku znikad na chwile po czym za kilka tygodni zniknie. Wasze tematy z pewnoscia sa wazne ale takich watkow na forum jest sporo a tutaj bylo zawsze inaczej i na tym polegala unikalnosc tego watku. Unikalnosc byla atrakcyjna dla wielodzietnych matek ktore pomimo niezliczonych obowiazkow znajdywaly chwilke w swoich napietych grafikach na zerkniecie co tez nowego sie wydarzylo u kolezanki z watku. Poza tym, jezeli ja ze swoja trojka dzieci czulam sie czasem zbyt malo wielodzietna w obliczu problemow i w porownaniu do niektorych piszacych tu kobiet to z jakiej racji osoba ktora planuje trzecie dziecko kiedys tam w dalszej przyszlosci uznaje nagle ze bedzie tutaj pisac? Ja rozumiem ze to jest forum ale.....forum jest ogromne, ma swoje specyficzne watki i jesli kobieta ma pragnienie rozmawiac o przebiegu swojej ciazy to niech to czyni na watkach ku temu stworzonym gdzie znajdzie czytelniczki i kolezanki z podobnymi problemami. Pozdrawiam.

reklama
kochana pawini myślałam, że jesteś dojrzałą kobietą z bogatym bagażem doświadczeń, od której można wiele się nauczyć - z wielkim bólem serca muszę przyznać, że się myliłam. Wydaje mi się a nawet jestem pewna, że wszystkie ciężarne, planujące ciąże właśnie natrafiły na bardzo dobry wątek i nigdzie indziej nie znajdą tylu informacji o życiu wielodzietnej mamy jak tu! Tylko tu jest w stanie rozwiać wszystkie swoje dylematy i tylko tutaj może zobaczyć, że my wielodzietne żyjemy normalnie !! Je ze swoją trójką dzieci czuję się jak najbardziej wielodzietna, w dobie kiedy dominuje 2 + 1 a czasem 2+2 to rodzina 2+3 często jest odbierana jak patologia, jak źle wyedukowani ludzie stosujący kalendarzyk naturalny :( Jak sama podkreśliłaś jest to forum otwarte i każdy może tu wejść pozostawić po sobie ślad, każdy wnosi tutaj coś swojego i nawet jak pozostanie na kilka tygodni to nic.. przecież nikt nie każe nam nawiązywać przyjaźni na lata. Jak sama zauważyłaś 20 zastraszonych dziewczyn ma swój prywatny zamknięty wątek do którego maja dostęp tylko one wiec w czym jest problem ?? Chyba nie na miejscu jest pisanie i obrażanie innych, że ich życie to pierdoły i wszystko co tu się znajduje to stek bzdur tylko dlatego, że oczekują 3 dziecka czy też dopiero mają go w planach !!
Mam ogromną prośbę do sfrustrowanych mam inwazją obcych, o nie tworzenie sztucznego klimatu otwartości do wszystkich - wystarczy na wstępie napisać " Wybacz ale w tym wątku nie ma miejsca dla nowych, ciężarnych ani planujących ciąże osób" Uwierzcie mi z pewnością nikt nie miałby odwagi tu napisać !!!

witam się ..zmęczona ,ale szczęśliwa..klientki i dziś dopisały:)

Pawimi
też bym chciała mieć Cię za klientkę ;)

Sempe
&&& za wszystkie Twoje sprawy!

co do wątku ...
faktycznie nie jest tak jak kiedyś .....
pewnie,że forum jest dla każdego ,zgadza się..
ale na tym wątku od wieeeeelu miesięcy ,żeby nie napisać lat pisałyśmy zgraną paczką i znamy się jak łyse klacze...
teraz nagle pojawiło się w jednym czasie kilka nowych mamusiek i jestesmy przytłoczone natłokiem info jakie tu sie pojawia..

nie możemy sie wbić we własnym wypracowanym wątku..

ja ostatnio zalatana byłam ,ale jak teraz prześledziłam ostatnich kilka stron to same nowe osoby a moja ekipa nie zagląda..
przykro mi z tego powodu.

BEDI
SEMPE
JOAŚ
KATRINA
WISIEŃKA
AZILE
HANA
WERONICZKA
MAJQA
MADLEN
ZUZINKA
ANNAS
MADLEN
PAWIMI

wracajcie mamuski kochane.

brakuje mi info co u Was?

ściskam na płasko.

I jest bardzo dojrzałą osobą. Po za tym dość często ten wątek staje się poradnikiem mieć trzecie czy nie. A tak naprawdę to żadna z nas tego nie powie nikomu bo to musi być własna decyzja. Bo każda osoba jest inna.
No faktycznie całkiem inaczej się tu zrobiło. Nowo. Bo praktycznie "satrych" mamuś nie ma. A tęskni się tu.

Dziewczyny ja kompletnie tego nie rozumie.. to po co witacie i pozwalacie nam nowym się tu zadomowić jak tak naprawde macie juz swoja grupe osob z ktorymi chcecie pisać ? Piszecie na priv prawda ? to po co pisać jeszcze na otwartym forum ? hmm nie kumam

Mama05 a z wypowiedzi Paiwni wynika, że ty też raczej się tu nie powinnaś znaleść masz tylko dwojke chyba, że jeszcze psa można doliczyć.. Też zaczynałaś z planami na trzecie a jakos nikt nie zarzucil tobie ze piszesz bzdety .. !!

Stefa

pisanie na pw jest uciążliwe i nie o to tu chodzi..

zgadza się--> mam tylko 2 dzieci ale przez 3 lata jak tu jestem starałam sie o dziecko i niestety nie wyszło ..chciałam odejść z wątku ,ale dziewczyny stwierdziły,że jestem wielodzietna sercem i zostałam ..

zamurowało mnie:no:
nie spodziewałam się tego, co prawda odnosiłam ostatnio dziwne wrażenie jakby niektóre osoby "przeszkadzały" Wam w prowadzeniu konwersacji ale myślałam ze wymyślam.
Przykro, Stefaa ma rację, po co w ogóle przyjmujecie nowe osoby , po co te słodkie gadki, skoro nie chcecie nikogo nowego. To jeszcze mamy czuć się winne że zepsułyśmy Wam atmosferę tego "cudownego" wątku, wystraszyłyśmy inne "stare" mamusie? Niedługo będzie rok jak tutaj jestem, czyli cały ten czas to obłuda?Ja z dwójką dzieci nie powinnam tu pisać o swoich rozterkach, o ciąży, ale Majqa może( Majqa nic do Ciebie personalnie nie mam ), zadziwiająca logika.
Przykro mi cholernie.
Proponuję w tytule wątku dopisać że to grupa zamknieta i nikt nowy nie jest tutaj mile widziany.
Na siłę się nie pcham tam gdzie mnie nie chcą.
Mama niech się interes kręci.
Zegnam

reklama
Lenka
masz rację--Ty od dawna w naszej ekipie..wracaj:-p

nikt nie chce nikogo wyganiać ..ale ostatnio zrobiło sie tu jak na bazarku.

no nic..idę pod prysznic.
dzis pewnie wcześniej przytulę się do poduchy..

Do góry