reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Majqa gratuluję udanej wizyty:-) a Twoje poprzednie dzieciaczki jaką miały wagę?

córy miały po 3700 g a synek 4150 g

mama - fajnie że sprawy "salonowe" idą do przodu
bedi - współczuję i życzę konsekwencji; Maruś też budzi się w nocy raz i wtedy ląduje między nami - taki mały cwaniaczek ;-)
joaś - ciężka noc ...
weroniczka - no może w końcu stolarz wywiąże się z umowy
anna - takich wyjazdów zawsze żal ale nadrobisz :-)
kari - ja bym próbowała bez pomocy anty

U nas ok. Dzieciaki zdrowe. My też.

reklama
Ale słodycze Katrina :-) :-)

Witam wieczorową porą.

Kupiliśy pralkę. Ale nie kupowaliśmy nowej tylko używaną sprowadzaną z Niemiec. Kosztowała niedużo a nas na razie nie stać na coś nowego :-( Ważne że mam na razie w czym prać :-)

Jutro idę z dziećmi i mężem do Opery Krakowskiej na balet :-) Dostaliśmy bilety pod choinkę od moich rodziców :-) Ale się cieszę. Tylko mój mąż jojczy bo nieznosi ani opery ani baletu:confused::confused::confused:

Witam!

Poczytałam ok 60 stron Waszego wątku i po "zbadaniu atmosfery" postanowiłam się włączyć... Bardzo fajnie tu u Was i zastanawiam się czy w ogóle jest tu miejsce na nową osobę - stanowicie taką zgraną grupę.

Ale skoro już zaczęłam to napiszę coś od siebie, dobrze?

Jestem mamą (zawsze cieszę się jak to mówię/piszę!) prawie 9 letniego Andrzejka i 3,5 letniej Gabrysi. Oprócz tego pracuję na cały etat w korporacji..., prowadzę dom, interesuję się literaturą hiszpańskojęzyczną i właśnie staramy się z mężem o trzecie dziecko. Szukałam na forum swojego nowego miejsca bo bardzo lubię BB, a mój stary wątek "umarł" śmiercią naturalną.

Zauważyłam, że zmagacie się z różnymi problemami, poruszacie przeróżne, a czasem przezabawne tematy i z pewną nieśmiałością pomyślałam, że może mogłabym tu pasować...

Z chęcią poplotkuję z Wami, co Wy na to?...

mamstud witaj:-) i zaglądaj często:-)

Kari ja bym nie ryzykowała z tabsami, może lepiej skonsultować się z dobrym ginkiem?

Weroniczka, fajnie że tak szybko udało Ci się rozwiązać problem z pralką, ja dziś napisałam maila w sprawie naklejki na kartę gwarancyjną mojej zmywarki łaskawa Pani odpisała mi, że dopiero dziś wyśle, po ponad tygodniu od pierwszego maila:-(, M. codziennie z nią walczy, nawet jeden dzień działała i znów ten sam błąd wyskakuje:-(
Super, że ruszyło się z mebelkami. Ja nigdy nie byłam ani w operze ani na balecie, ale w moich okolicach raczej nie ma takich imprez.
Jak byś miała chwilkę to ponawiam swoją prośbę o opis wykonania tego cudownego torcika urodzinowego (boisko).

Zuz inka zazdroszczę Ci że masz takie fajne okolice wokół siebie, ale z drugiej strony nad morze daleko:-) a ja po środku Polski mieszkam to i tu i tu da się jakoś przeżyć podróż:-) chociaż zdecydowanie wole Twoje strony niż morze, w górach to zawsze jest co robić:-)

Lecę to łóżeczka wypocząć przed jutrzejszą pracą na górze.

uwielbiam soboty:-), mimo tego, że zawsze jest coś do zrobienia, to perspektywa kolejnego wolnego dnia, a teraz wyjątkowo dwóch, mam urlop w poniedziałek oszałamiająca:-)
B pojechał z Igorem na zajęcia na uniwersytet dla dzieci, a my z Alicją zrobiłyśmy zupkę i ciasteczka czekoladowe. Mam jeszcze w planie ciastko machnąć, mamy dzisiaj i jutro gości. Na dzisiaj planujemy pizze, a jutro jeszcze nie wymyśliłam:eek:
Na szczęście dzisiaj odpukać czuję się dobrze.
Alicja jeszcze strasznie kaszlała w nocy, a raczej nad ranem, w końcu sinecod dałam, bo się nie dało słuchać. Od rana niby spokój, ale i tak chyba w poniedziałek kolejna wizyta u lekarza nas czeka.
Katrina Kubuś śliczny i od razu widać, że mały facet:-)
Weroniczka jak wrażenia po balecie? Dobrze, że problem z pralką udało się szybko rozwiązać, oby Ci długo służyła.
Mamstud powodzenia w staraniach.

miłego weekendu

Witam i dziękuję za miłe przyjęcie:-)

Z m staramy się już kilka miesięcy i na razie bociana nie widać... Póki co się nie martwimy i czerpiemy z tego przyjemność...:-D:-D

Widzę, że Wam też dzieciaczki chorują więc życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

A moja córcia miała dziś pierwszy w życiu bal karnawałowy i była wróżką :-)

Udanego weekendu wszystkim życzę!

annaoj dobrze, że syrop załatwił sprawę, ale wiadomo lepiej wybrać się do lekarza. U mnie na obiadek kluski śląskie z gulaszem, wczoraj narobiłam więc dziś pięc minut i gotowe:-)

Mamastud czerpcie przyjemność póki możecie, ja już się martwię jak to będzie po porodzie z antykoncepcją, jak dziewczyny nawet na tabsach zachodzą w ciążę. Mój synek na swoim pierwszym balu karnawałowym, to ucieszył się dopiero jak powiedziałam, że idziemy do domu.

reklama
heloł wieczornie;)

dzieci śpią ,mąż na kręglach to ja kompa odpaliłam i latam tu i tam :sorry:

Mamstud
witamy na wątku--> rozgość się i stawiaj kakao :-D

Katrina
ukochać swoje krasnale-fajne fotki:)

Natka
noo ..już cooraz bliżej porodu:-p

Weroniczka
brawo dla stolarza !!!! normalnie nie może być :-D

u mnie sprawy mają się tak:
płytki położone
pomalowałam wczoraj na budyniowo..
w całym salonie są już płytki położone
Emilii gabinet i 2gie pomieszczenie gdzie będzie myjka jest pomalowane..

jutro rano chłopaki jadą fugować..a my koło 14,15.00 pojedziemy rozkładać fotel kosmet.komode ,biurko,stolik..zawiesić karnisz..zamontować oświetlenie ledowe...

w poniedziałek mam cały dzień szkolenie więc muszę jako tako przygotować gabinet:-p

wypełniłam już dokumenty i we wtorek zanoszę je do gminy-otworzyć firmę ..

pozdrawiam wszystkie mamuśki i liczę ,że macie już chwilę wytchnienia dla siebie :)

Do góry