reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Dzień dobry:-)

i leje:( emek wziął urlop, chciał przy domku podgonić, ale przy takiej pogodzie to się nie uda:-( wczoraj zdążył chodniczek z kostki nam zrobić co by po prostym do furtki można było dojść, ale dzisiaj to tynkowanie musi sobie odpuścić:-( ja odpoczywam ile mogę i muszę stwierdzić że brzuch nie boli - wprawdzie często twardnieje ale nie boli...

Zosia pomału przełamuje się co do nocniczka i już z niego nie ucieka, a wręcz przeciwnie ciągle woła "si" i chce siadać - średnia sukcesów to jedne siusiu na 10 prób, o przepraszam wczoraj aż dwa razy się udało:-D cieszę się ogromnie bo była tak anty nastawiona, a tu taka niespodzianka:tak:

Haneczka wczoraj odstawiła mi histerię...ale od początku...wycierałam kurze z półek i komody, no i Haneczka dorwała nasze zdjęcie ślubne, zapytałam czy chce obejrzeć film ze ślubu i wesela, była bardzo chętna, więc włączyłam, ale po kilku minutach jak zobaczyła na filmie nas, dziadków, moje rodzeństwo to zaczęła wyć wniebogłosy, że ona też chce być na naszym ślubie, chce być żywa na filmie. Żadne tłumaczenia nie pomogły, po prostu płakała. Najgorsze że to było w porze obiadowej i między czasie jadła zupę z ryżem i w pewnym momencie w tym płaczu, włożyła jedną łyżkę do buzi i się zakrztusiła. Emek już ją wyciągnął z fotelika i zaczął ją klepać po plecach przechyloną do przodu, bo nie umiała odkrztusić:-( tak to mając dobre intencje doprowadziłam dziecko do histerii połączonej z reanimacją:zawstydzona/y:

Bedismall ładna kurteczka, ale jeszcze ładniejsza modelka:tak::-) a co spojrzeń na brzuszek ciążowy to ja ich nie widzę, no oprócz mojego emka, a tak jak wychodzę do ludzi to nie wiem dlaczego ale jakoś skrępowana się czuję:sorry:
Zuza mężuś to Cię docenił tym świniakiem:-p ale widać że nie popsuł humoru na tyle, bo weselicho i zabawa były super:-)
pawimi u Ciebie też interesująco:tak: nie dziwię się że czas leci jak szalony:-) jak tam samopoczucie? odpoczęłaś już po weekendzie?
lenka &&&&& za wizytę
asik123 ​Witaj!

pozdrawiam wszystkie:-)

reklama
Witajcie!
Asik - gdyby mama05 tu dziś była to by ci powiedziała witaj, i rozkładaj kocyk....My też cię tu serdecznie witamy i schowaj nieśmiałość w kieszeń. Pisz!
Pawimi ty jak zwykle prowadzisz intensywne życie...Ale gdzie się podziały twoje eseje i podczytywanie nas w pracy?Tęsknimy!
Mama05 to już w ogóle do nas rzadko zagląda, zważywszy na jej częstotliwość pisania, zaniedbujesz nas kochana!
Azile cudownie że wpadłaś, choć na chwilkę...Jak się Martusia sprawuje?
Patik - no brawo mamuśka za chęci:-D Wiem dokładnie jak to jest...hehe. Najważniejsze że wszystko ok...
Lenka - &&&&&&&&&&&&&&&za wizytę

Ludziska,mamuśki wielodzietne!!!!!!!!Heloł???????Gdzie wyście się wszystkie zapodziały?
Hana, Madlen, Sempe, Majqa, Wisieńka!!!!!!!!!!!!!!!!!
U nas brzydko, wietrznie, zimno i deszczowo...Muszę dom ogarnąć po wczorajszym najeździe dzieci:szok: Miłego dzionka

dzien dobry :tak:
dopijam kawke, gotuje dzieciom jajka, lunche do szkoly juz maja przygotowane i za chwilke ide ich budzic a poki co witam sie z wami moje drogie panie. Milego dnia zycze wszystkim.

Jestem ale czasu brak.
Mam robotników i kupę prac z tym związanych...

Ja czuję się świetnie. Jutro rano mam wizytę.

Wisieńka - i Ty jutro masz wizytę? Zaciskam &&&&

Witam nową wielodzietną mamusię :)

Hej kochane.

Sporo roboty mam ostatnio. No ale do 19 października ma nie być po nas sladu w tym mieszkanku :/ Tak więc wszędzie dookoła leżą wory i pudła.

Jestem i ja jak zwykle poznym wieczorem. Dzis przerabialam winogrona na sok a ze dzieci mi pomagaly to kuchnia wygladala jak po rytualnym mordzie :cool::confused2:

Z tym swiniakiem to mi wcale do smiechu nie bylo ale miesa mamy na cala zime :-)

Dzis Krzys mial kolejne spotkanie przedkomunijne, dostali poswiecone rozance i kazdy mowil po jednej zdrowasce. Na razie spokoj

Pozdrawiam i zycze pogody remontujacym i dobrych wiesci u lekarza

Hej kochane.
Zarobiona jestem oczywiście. Mdłości przyszly ale w porównaniu do tych z Milcią to "luzik". Jutro wizyta zaciskajcie kciuki!!!
asik witam
bedi jak samopoczucie?
majqa tez kciukasy za jutro
mama gdzieś krzaczy pewnie:-D
pawimi, zuzinka, zaile, lenka, hana, katrinka, weroniczka, joaś buziaki

ja już z łóżka piszę
Lenka - jak po wizycie
Wisieńka i majqa &&&&&&&&&&&&&&& za wasze jutrzejsze. Ja byłam w zeszłym tygodniu, nie czułam żadnej radości. Duchem byłam gdzie indziej....
Zuza u mnie też komunia w tym roku. Vanessa dostała w niedzielę po mszy poświęcony różaniec i zadanie domowe - dwie dziesiątki do odmówienia. Ja w ogóle nie wiem o co kaman z różańcem, co i jak mam mówić a co dopiero ją uczyć. Przydałby się ktoś do pomocy
Buziaki, dobranoc

Ufff nareszcie cisza i spokój.

Nadgoniłam trochę z prasowaniem, bo już samo z szafy wychodziło i krzyczało do mnie ;-) Kompletnie nie potrafię się zorganizować i ogarnąć mojej bandy z całym dobytkiem:zawstydzona/y: Mam nadzieję, że to przyjdzie z czasem.

Dziękuję za miłe przyjęcie. Bardzo chciałabym zakotwiczyć tutaj na dłużej.:tak:

Dołączam się do trzymających kciuki za jutrzejsze wizyty ciężarówek:tak: no i chyba zmykam w kimonko, bo mój najmłodszy skarbek dał mi dziś niezły wycisk- skubany nie chce już za bardzo spędzać czasu w pozycji leżącej i zmusza mnie do uprawiania turystyki po całym domu, oczywiście młody w pozycji siedzącej na moich rękach- eh ja głupia uległam presji i się mały rozdziadowił;-):-D No i mam za swoje;-)

Pozdrawiam

reklama
Asik bo dzieci bardzo szybko lapia co dobre :tak::-D

Bedismall dwie dziesiatki to "ojcze nasz" 10 razy "zdrowas Maryjo" znow "ojcze nasz" i 10 razy "zdrowas Maryjo"
Oj nie zazdroszcze Ci tego ukladu :-(

Ja tez znikam
118.png

Do góry