reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hana rzeczywiście może być problem, ze zrobieniem starszego brata

Bedismall co za nowina, trzymaj się dzielnie, wiem po sobie, że najgorszy jest początek, później jest tylko lepiej, moim skromnym zdaniem wydaje mi się, że M. powinien wiedzieć w końcu to Wasze wspólne „dzieło” a razem łatwiej będzie przez to przejść, mnie M. pocieszał od samego początku i naprawdę było lżej. Byłam dziś na grzybkach i doszło kilka słoiczków marynowanych grzybków więc zapraszam.

Katrina ale słodki ten Twój bobas

Weroniczka niezła z Ciebie kuchareczka, ja też dziś pichciłam w kuchni, ciasteczka z orzechami, czekoladą i słonecznikiem mniam mniam

Bedismall doczytałam Twojego ostatniego posta, przykro mi, że M. Tak zareagował w końcu to nie jest Twoja wina, faceci są czasami strasznie bezmyślni w swoim zachowaniu, mam nadzieję, że przemyśli i przeprosi, nie wiem co dokładnie się wydarzyło bo nie mam dostępu do zamkniętego wątku, ale wierze, że wszystko co złe to odwoła.

Piotrusiowi minął pierwszy tydzień dłuższego pobytu w przedszkolu z obustronnym zadowoleniem, także cieszę się ogromnie, że kasa nie jest wydawana na marne.
Kamilek znów wczoraj nie spał, na szczęście pierwsza trójka się przebiła i liczę na trochę więcej snu, zaraz zmykam pod prysznic i do łóżeczka.

Spokojnej nocy.

reklama
ja na sekund 5 :)

..i wszystko jasne :-D

jest dobrze :)
jutro pani J.dorobi klucze i dostaniemy ,żeby coś tam powoli dziergać...
trzeba pościągać te panele ze ścian bo to podstawa..
jak ściągniemy panele-mojej "wspólniczki" chłopak z kumplami;-)- to wtedy wchodzi pan i podwiesza sufity....kładziemy płytki na podłogę...jak będą płytki i sufity to na sciany nida gips..malowanie i włala :))))

pani dociągnie mi rury do pokoju i zamontuje zlew...
przed salonem zrobi elewacje w beżowym kolorku..

generalnie----> wszystkie te koszty pokrywa Ona ,my kupujemy płytki na cały salon....troche to bedzie kasy bo tam jest około 60m 2
ale najważniejsze ,że na robociźnie zaoszczędzimy bo chłopaki chętne :)

umowe podpisujemy w listopadzie,że remontując obligujemy się do wynajmu od 1 lutego.

tak wiec wszystko jest jak najbardziej si:-D
tylko teraz na listopad musze już troche kasy szykować ...

niech mnie ktos uszczypnie :-p

Cześć laseczki
U nas piękne słońce po nocnym deszczu, to może i humorek wróci.Wystawiłam wózek na zewnątrz ale jeszcze koła czekają mnie do szorowania...:cool:Mąż w pracy, ja na bb ale zaraz dzieci do polskiej szkoły jadą. Kolega je zawiezie bo mam paczkę z książkami dla ludzi, załatwiałam podręczniki dla całej klasy, bo się gapy obudziły z ręką w nocniku:eek:a po to żeśmy na koniec roku prosili nauczycielkę żeby dała spis książek żeby tego nie było. A wyszło jak zwykle....dobrze że nie w grudniu jak w zeszłym roku....o 11.30 mamy spotkanie dzieci komunijnych w kościele, potem na 12.00 katecheza:dry: a ja jeszcze muszę do miasta lecieć od rana prezent kupić. Po szkole idę do sąsiadki na urodziny jej córy.
Trzymajcie się i miłej soboty - u mnie nerwówka, nie mam kiedy usiąść sobie

hej Wielodzietne:-)

wczoraj z mezem padliśmy o 21.40.... normalnie padłam trupem a Mały nie spał tylko leżał w łóżeczku, światło się paliło bo miałam tylko na chwile się położyć... obudziło mnie mlaskanie, patrze a to Brunon piąstke sscie jak opętany patrze na zegarek a to była 1.15!!!
shocked.gif
shocked.gif
musiał sam ładnie zasnąć
biggrin.gif

dałam mu cyca i potem o 4.30, 5.30 i o 8.00... czuje się wyspana, jakbym miała tak codziennie to bym może zaczęła jakos funkcjonować..

idę kawę wypić
biggrin.gif
dziś mój Rafcio skonczył 13lat i własnie sprawdziłam że jest wyzśzy ode mnie o 2cm a ja mam 172cm
biggrin.gif
mój juz nie mały synek

Bedi ale miałaś wyprawe w tym błocie, uważaj na siebie koniecznie.
Mamuś ja na Debcu mieszkam.....

Bedii
ja tez jestem z Tobą .......
bedzie wszystko dobrze ..ułozy się ---> daj sobie czas.

Azile
cześć kochana ;*

Sempe
pieknie pospaliscie ..ciesze się ,że dajecie sobie świetnie radę :)
uściski i żółwik dla 13sto latka ;)

my po spacerze ...znowu leje:blink:

Sempe- super ze pospaliscie. Dobrze zeamly po woli zaczyna dawac ci wytchnienia.
mama- dziekuje:)
Martusia pozdrawia wszystkie cioteczki:). Oczywiscie siedzi mi na kolankach. Ta dziewczyna kocha mnie nad zycie;-):-D. Kocha moje raczki i cyce. pewni za 10 lat zapomni o tym:)
U nas ciezko ale mam sile i dam rade.

reklama
azile och ta marta:no:ale ty dzielna mamuska jestes

sempe ja tez ostatnio mialam 2-3 noce ze Patryk ani razu mi sie nie budzil, zastanawialam sie czy on w ogole oddycha:eek:

mamo masz sile i natchnienie do spacerkow? ja lubilam wychodzic w Polsce...eh!

no coz...maz pewnie niedlugo bedzie a mi sie nie chce o tym gadac ani nawet myslec. W tajemnicy kupilam wczoraj test elektroniczny a dzis folik. Wedlug testu jestem w ciazy 2-3 tygodnie.
Urodziny u sasiadki jak zwykle glosne i pelno dzieciakow. Moich 3, jej 3,sasiadki 3, jej brata 3, kolezanki 2 i dziecko innej sasiadki, plus jeszcze jedno dziecko innej sasiadki, plus 7 doroslych.

Do góry