reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
hejka dziewuchy

zaczynam myslec ze malzenstwo jest przereklamowane a w kazdym razie mi nie sluzy najlepiej:crazy:w takim jestem nastroju bo po raz kolejny przeanalizowalam nasze finanse i okazuje sie ze maz za moimi plecami wyplaca pieniadze ktore sa przeznaczone na kredyt w sposob kompletnie niekontrolowany i nieprzemyslany a mi sie kaze nie wtracac do JEGO pieniedzy. W takim razie chyba nie pozostaje nic innego jak spakowac walizki i zegnam pana prosze pana........

poczytam co u was i odpisze pozniej...wybaczcie:zawstydzona/y:

witam po pracy;)

Wisienka ja tez Cię kocham:-Di już nogami przebieram na nasze sierpniowe spotkanie w Tucznie:tak::tak::tak:
i za zaciążenie &&&&&&&&&&&&&&& już zaciskam ;)
jak Mila z babcią:sorry:

Sempe witaj kochana..powodzenia w remoncie-będzie Ci potrzebne bo do końca maja niewiele czasu zostało ..
pogłaskać Aleksa od ciotki to może się trochę uspokoi...no i fajnie ,że masz dzidzię do pilnowania-kaska wleci.

Ewunia:wściekła/y:proszę wleć do nas:sorry::-)

Joaś ,Pawimi,Weroniczka???????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????:sorry:

Liza,Katrina,Lenka,Fasolka,Azile,Majqa pozdrawiam i cmokam w polik:-D

Bedii nie daj się chłopu!!! jak to Jego pieniądze......
kurcze ,nie wesoło -u nas NIGDY taki tekst nie padł..
życzę mądrej decyzji..choć łatwo nie bedzie pewnie.

ja na 18.00 mam ginkę więc &&& potrzebne i mile widziane ,żebym się nie dowiedziała ,że znów mam torbiele...

wlecę po wizycie ..

Bedi zastanow sie 3 razy zanim cos zrobisz, pamietaj ze mezczyzni mysla zupelnie innymi kategoriami niz kobiety a ich mozgi maja calkowicie odmienna strukture od naszej.....przykro mi ze tak Wam sie fatalnie uklada i jakos dogadac sie nie mozecie zeby to wszystko mialo rece i nogi i ostrzegam ze "tam po drugiej stronie" jakze wydajacej Ci sie w chwili obecnej niezmiernie korzystnej, wcale nic lepszego Cie nie czeka. Wiem bo bylam i tu i tam...przezylam na wlasnej skorze.

Dzien dobry wszystkim..witam zwlaszcza nowe twarze z ktorymi nie mialam jeszcze przyjemnosci. Jak to mama mawia rozkladajcie kocyki i rozgoscie sie.
Wisienka fajnie ze jestes...czytalam o Twoich problemach z synem i wydaja mi sie niezwykle znajome:sorry: Wszscy mlodzi ludzie chyba musza przejsc przez ten fatalny okres jakze ciezki dla obydwu stron. Bedzie dobrze, zachowaj zimna krew i dystans a zobaczysz ze mlody dorosnie.

Moj syn juz chce wracac do domu:-D tak sie rwal do przygod i po kilku tygodniach ma dosc zwiedzania swiata. Dopiero wczoraj chyba dotarli na docelowe miejscem tzn w Afganistanie byli od tygodnia ale nie w swojej macierzystej bazie tylko tak ich bujali po calym poludniu tego dziwnego kraju. Jedyny plus tego byl ze nic konkretnego nie robili i siedzial prawie non stop na internecie a ze zabral cale osprzetowanie ze soba (czyt. laptop, ipad, iphon i co tylko mozliwe) to mialam z nim codzienny staly kontakt. Wczoraj juz go nie bylo wiec wiem ze dotarli na miejsce przeznaczenia i zabrali sie do pracy. Mam nadzieje ze uslysze od niego w weekend bo u nas akurat Dzien Matki wypada....
Szczerze to nie wiem jak sie czuje, staram sie nie myslec i ciezko mi ten stan opisac, Raczej chyba nikt postronny nie jest w stanie tego zrozumiec, jedynie matka ktora przechodzi badz przeszla podobna sytuacje. To nie jest w zaden sposob wyobrazalne i nie mialam pojecia co mnie czeka emocjonalnie zanim pojechal. Mam tylko nadzieje ze te kilka miesiecy szybko przeleci i bede mogla spakowac jego spodenki i podkoszulki i leciec do Kaliforni go przywitac...Odliczam dni:tak:

Mamo - fotki super, to dobrze ze wakacje Wam sie udaly. Napewno potrzebowaliscie, zwlaszcza Ty takiego czasu na wyizolowanie sie od codziennosci i psychiczny odpoczynek.

Wszystkie finiszujace ciezarowki pozdrawiam i trzymam kciuki za jak najbardziej pozytywne rozwiazanie. Azile widze ze Ty juz sie ostro szykujesz na porodowke;-) Katrina Ty jeszcze troche sie pokulaj i dopiecz calkowicie swoja niespodzianke. Swoja droga ciekawa jestem co tam siedzi w tym Twoim brzuchu:-p
Ja tam nie twierdze ze trzeci porod jest najlatwiejszy - jak tu niektore mamusie wyglosily, bo moj byl wlasnie najgorszy. Podeszlam do niego luzacko po niespelna dwugodzinnym i bezproblemowym porodzie potomka numer 2 a tu niestety ostatni raz okazal sie calkowita niespodzianka. Wszystko bylo nie tak jak chcialam lacznie z tym ze rodzilam zamiast zaplanowanych dwoch godzin ponad dwa dni. Niestety tak jest ze im wiecej wtracaczy tym bardziej istnieje ryzyko zaklocenia calego procesu.

A co tam u Joas? dawno cos nie pisala...prosze sie odmeldowac jak nie tu to :ninja2:

A ja dwa dni mialam ifekcje oka (czytaj nie wyjela szkiel kontaktowych na czas:sorry:) i tak mi dokuczalo ze nawet do pracy nie jezdzilam bo za bardzo nie bylam w stanie samochodu prowadzic. Dzis juz jest znacznie lepiej.

No nic, usciski dla wszystkich i milego tygodnia zycze, juz sroda wiec za chwile weekend!

pawimi - :szok: witaj :-D dawno Cię nie było
bedi - ... nie wiem co napisać... może w końcu się dogadacie? A może jakiś tydzień w PL u rodziców taki rodzaj chwilowej seperacji i odpoczynku od siebie? Stęsknicie się za sobą i będzie git. Powiem Ci, że samej z trójką dzieci łatwo Ci nie będzie niestety... &&& by było lepiej
mama - &&&& za dobre wieści

witajcie

Na USG dowiedziałam się, że - maluch jest taki średni, czyli OK, ilość wód w normie, a to mnie trochę niepokoiło, bo nieco przeciekam, tylko ciśnienie w górnej granicy normy miałam, więc w pt. mam wizytę, żeby sprawdzić ciśnienie. Tak poza tym w porządku - płci nadal nie znam.

pawimi - częściowo rozumiem Twoją sytuację z synem, po roku od wyjazdu z Polski, moja córka koniecznie chciała wracać, bo jej sie tu nie podobało i ostatecznie zdecydowałyśmy, że OK, niech wraca, nie mogę jej próbować uszczęśliwiać na siłę, skoro ma tam wszystkie koleżanki, psiapsiółki, babcie, itd.
Ale byłam rozdarta strasznie na początku, tyle, że nie była narażona na niebezpieczne sytuacje - jak Twój syn. Będzie dobrze, trzymaj sie dzielna mamo!!

Bedi - nie wiem jak bym się zachowała w Twojej sytuacji, a nie jest ona łatwa, tak jak dziewczyny piszą, zastanów się jeszcze, bo samej z trójką dzieci nie jest łatwo.

mama, wisieńka, hana, Liza, lenka, majqa oraz cała reszta bandy - buziak i pozdrawiam.

katrina - ale wlasnie mnie nie dystans boli, bo moj syn juz prawie od roku poza domem mieszka na drugim koncu USA i to juz dawno przelknelam tylko jak to nazwalas to "narazenie na niebezpieczne sytuacje". To jest takim koszmarem spedzajacym sen z oczu bo owszem wierze i chce wierzyc w 100% ale nie moge byc pewna czy wroci....:no:

jestem po wizycie....
w sumie szczęśliwa:-D
mam dziś 17d.c.
po prawej!!!! stronie była owu bo jeszcze jest reszta płynu..
i po lewej tez wyglada jakby była:szok:
ginka powiedziała,że jest szansa na bliźniaki:sorry2::eek:
tyle,że ....my działalismy tego 11 i 12d.c....tego 14d.c. w niedzielę rano nie liczę .....wyleciało:confused2:
i teraz pytanie czy te działania wystarczyły skoro jest resztka płynu...to znaczy ,że owu była w niedzielę czy np.wczoraj:eek:
a moje endo...............szok!!! 13mm:biggrin2:
takiego grubego w życiu nie miałam od czasu jak się staram i to jeszcze po clo -gdzie clo upośledza endometrium...

tak więc czekam na rozwój sytuacji...jeśli @ przyjdzie to mam już kolejną receptę na Clo..
powiedziała,że żadnego torbiela nie ma:-D

tak więc tyle u mnie ;))) dziękuję serdecznie za &&&&&

Pawimi przytulam Cie kochana do mojego ...75b...nie napiszę ,że rozumiem co czujesz bo nie mam o tym pojęcia..ale wspieram..:tak:

Majqa-jak tam Markowe ząbki-wychodzą :)??:)

Katrina no to wieści chyba dobre po wizycie co?:)
już niewiele zostało to wód Ci starczy :)

Joaś !! do tablicy!!!!:-D

Pawimi fajnie ze zaglądasz, przynosisz otuche dziewczynom zawsze ;-) i dobre rady :tak:
Trzymaj sie, wspolczuje tego strachu o syna... :*
mama05 SUPER WIESCI!!!!!!!!!!!!!! Zaciskam mocno kciuki by @ sie nie pojawiła-a kysz , a kysz!!!!! :-) :tak:
A swoją drogą na której stronce wstawilas zdjecia z wyjazdy bo jakos chyba ominełam???:sorry:
bedi mam nadzieje że dacie jednak rade i dojdziecie do porozumienia.... Chłopy to chlopy, a pawimi dobrze napisała, oni innaczej mysla ;P wiem to z doświadczenia choć żem młoda... przeszłam wiele :tak: :*
katrina super ze z maluszkiem wsio oki. :-)
A cisnienie moze bylo wysokie bo sie stresowałas ze ciekną ci wody? ;-) bedzie dobrze juz malutko zostało :-)
Witam nowe mamusie - Miło mi :tak:

Dzieciaki wykompane szaleją, po poludniu wzielam sie za robote, maliny rozsadzilam, pomidory na dworze wsadzilam będa polne ;-) i mamie pomogłam :-)
I dzien szybko zleciał i juz czwartek za pasem prawie :szok: :tak:

Buziaki dla wszystkich których nie uwzględniłam :* ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Liza dziękuję :-D
a fotki są gdzieś 4,5 stron wcześniej..

yyyyyyy-jednak nie 5 stron wczesniej -zapomniałam ,że się babki rozpisały:))
są na stronie 1085 :)

Ostatnia edycja:
Do góry