reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

własnie zjadłam 4salaterke fasolki a jem w małych miseczkach bo inaczej bym zjadła cały gar na jedno posiedzenie!!!:-D ciekawe co to bdzie w nocy :-D:-D

biorę 0,5kg fasoli, 0,5kg kiełkasy np zwyczajnej , 2puszki pomidorow pokrojonych (z biedronki) i przyprawy.
fasole mocze całą noc rano ok godziny gotuję kiełbase smaże z cebulą dodaje przyprawę knorr do mięs wrzucam pomidory, ziele angielskie i lisc laurowy i pieprz, 15min poddusze wszystko i dodaje fasolke razem z wodą w której się gotowała własciwie z resztką wody:tak: i kolejne 30min gotuje na wolnym ogniu i gotowe!!!
koniecznie czekać az wystygnie bo inaczej język poparzony:-D:-D tak jak dzis u mnie ale to z lakomstwa:-D

Mała Alicja jus spi wiec kolej na Angeline.

reklama
ja tylko na momencik dzien dobry powiedziec.....wrocilismy z zajec plastycznych, dzisiaj tematem projektu byla gosienica i pracowite mrowki :-D mam dwie nowe malowanko - wyklejanki do kolekcji ;-) zaraz je pojde powiesic w bawialni chlopakow na dole...moja artystyczna mroweczka odsypia teraz swoje nocne walki na drabince bratowego pietrowca....a ja zabieram sie za zupke ..wieczorkiem musze do pracy na chwile :-(

Ja też na chwilkę - życzyć Wam spokojnej nocy i pięknych snów :tak:

Nie pisałam dzisiaj, bo po wczorajszej nieprzespanej nocy z powodu okropnego bólu zęba rano pojechałam na pogotowie dentystyczne :baffled: Niestety ząb był do wyrwania, bo od środka zrobiła się wielka dziura i dlatego dziad mnie tak bolał, na dodatek ekstrakcja też okazała się koszmarna, bo to była dolna ósemka i ciężko było jej się pozbyć.. Trafiłam na dentystę akurat, więc krzepy trochę miał, jak to facet - a męczył się i ząb się połamał.. szkoda gadać.. Potem cały dzień zwijałam się z powodu bólu dziąsła, no i dalej boli..:baffled: Wszystko opuchnięte, nawet gardło.. Mam nadzieję, że jutro już będzie trochę lepiej. Buziaki.

maureen kochana wspolczuje i sciskam, zycze zeby bol troszke chociaz ustal, niestety wiem jakie to paskudne uczucie i rodzaj bolu..kiedys zakladalysmy sie z kolezanka co gorsze czy bol wyrwanego zeba czy porod....no i niestety wybor padl na zab ;-)

witam dziewczeta:-)
Maurren pamietaj ze możesz paracetamol(apap) wziąc bys tak nie cierpiała! a Malutka w mleczku tego nie odczuje.

Joas ja w10tyg ciązy na zatoki zachorowałam bo mi się przeziębienie przeciągało i niestety zadne domowe sposoby nie pomogły! antybiotyk na 2tygodnie, masakrycznie się czułam.
polecam co4h apap( ma własciwosci przeciwzapalne) inhalacje wodą z solą i dużo pij, jak jeszcze ze 2dni porządnie Cię bedzie boleć to idz koniecznie do lekarza!

Pawimi ja tez uwazam wyrwanie zęba za najgorsze co moze być!!!

miłego dnia

Dzień dobry,

dziś znów się witam z oczami podpartymi zapałkami :baffled: Do wiwatu dała nam w nocy Marcelinka, płakała i płakała, a ja nie wiem dlaczego :-( Teraz też często popłakuje, a ja nie wiem jak jej pomóc - najedzona, przewinięta, odbiło jej się, kupkę rano zrobiła, ponoszona troszkę...o co chodzi ????? :crazy:

Gdzie jest Mama05 ?

AnnaS,

jak tam po próbie córci ? Fabiankowi już lepiej ?

adusia3,

a jak się czuje Konstancja, spadła jej temperaturka ?

pawimi,

to rośnie Ci kolekcja arcydzieł w domu :-);-)
Mnie wczoraj dentysta powiedział, ze przecież mam 3 dzieci, to co to taki ząb przy tych porodach :baffled::baffled:

Joaś,

7 szwów ???:szok: Szczerze współczuję.. A ja idę 10 maja z kolejnym zębem, ale już do normalnej przychodni. Postanowiłam ponaprawiać szkody, po ciąży straszne mam problemy - z zębami i dziąsłami.
Niestety nie znam żadnych domowych sposobów na leczenie zatok.. Przesyłam fluidki, żeby nie bolało.. zzzzz ;-)

Zmykam do małej, bo znów płacze :-(

Witam!!!
Moje przeziębienie rzuciło mi się na zatoki, niestety. Głowa boli mnie okropnie. Macie może jakieś domowe sposoby na wyleczenie zatok? Nie jest to ta najgorsza faza, ale się już zaczyna :-(
Niestety,a moze stety nigdy nie miałam bólu zatok....ale jakies inhalacje nie zaszkodzą.
adusia3,

a jak się czuje Konstancja, spadła jej temperaturka ?
W nocy była i gorączka i płacz i zrywanie się ze snu z wrzaskiem z bólu,wysypki brak....zęby?????
Jestem niewyspana więc możemy podać sobie ręce.....a maleństwo moze z nadmiaru wrażeń płacze????
witam dziewczeta:-)
Maurren pamietaj ze możesz paracetamol(apap) wziąc bys tak nie cierpiała! a Malutka w mleczku tego nie odczuje.
polecam co4h apap( ma własciwosci przeciwzapalne) inhalacje wodą z solą i dużo pij, jak jeszcze ze 2dni porządnie Cię bedzie boleć to idz koniecznie do lekarza!

Apap i paracetamol nie dzieła przeciwzapalnie...jedynie ibuprofen i jego pochodne....to cytat...

" W Apapie i jemu podobnych preparatach znajduje się paracetamol. Jest to substancja, która działa przeciwbólowo i przeciwgorączkowo, ale nie działa przeciwzapalnie jak ibuprofen," a to stronka z której go wzięłam Leki

Ale dla mam karmiących paracetamol jest chyba jedynym ratunkiem.....:tak::tak::tak:

witam,
adusia miasz racje z tym apapem,

dzis mam wizyte w Urzędzie pracy nie wiem po co!
czekam na mame zostanie z Alicją.

miłego dnia

reklama
Witam!!!!
Sempe może chcą osobiście cię widzieć bo maja w ofercie główną rolę w jakiejś mega produkcji filmowej....a ty im odpowiadasz?????;-);-);-);-).Zartuję....idziesz po to żeby zmarnować swój czas i nerwy:no::no::no::no:

Joaś serdecznie współczuję,posiadanie licznego potomstwa ma swoje blaski i cienie.....chorobowy łańcuszek zdecydowanie jest cieniem:baffled::baffled::baffled:....obyś ty nie załapała tego wirusa bo taka gorączka to raczej nie koniecznie:no::no::no::no::no::no:.Zdrówka życzę domownikom!!!!!

Do góry