reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witajcie piąteczkowo,

Już po pracy, miła niespodzianka, bo przyszły tydzień mam wolny, potem jeszcze tylko 2 i koniec!!!!!!! do listopada.

Mama - tez będę musiała tak na czuja...

reklama
Witam dziewczynki :-)u mnie wzystko ok tylko jakos czasu brak,nie wiedziec czemu ale pewnie dlatego ze codziennie cos a to zakupy ,cos do załatwienia ,dzis weterynarz .A ze ja powollllliiiiiii:wściekła/y: musze wszystko to na to co kiedys godzinka to teraz dwie potrzebuje:dry:usg połowkowe mam 14 maja i juz nie moge sie doczekac moze dzidziolek w koncu pokaze co tam ma miedzy nozkami:cool2:,moj M za balkon sie wzioł w koncu:-p tynk taki pomazany robi skleroza ciazowa zapomniałam jak to sie nazywa:zawstydzona/y: kafelki musimy kupic na podłoge i bedzie cacy ,kwiatuszki sobie posadze i bedzie piknie;-).A reszte mieszkania musimy pomalowac do konca lipca mam nadzieje ze sie to uda co by dzidzia do czysciutkiego domku przywedrowała:-D.Lece prasowac miłego popołudnia zycze kochane:-)

u nas sie pracuje do ostatniego dnia a macierzynski rozpoczyna w dzien kiedy faktycznie idzie sie rodzic;-) no chyba ze jakas patologia ciazy nastepuje to wtedy korzysta sie najpierw z chorobowego czyli tzw. sick days (zaleznie od firmy w ktorej sie pracuje takich sick days moze byc kilka czy kilkanascie dni max chyba do 3 tygodni w najbardziej socjalnych firmach) badz jesli jest to dlugotrerminowa zdrowotna niezdolnosc do pracy korzysta sie z tzw. disability podczas to ktorego pracodawca wyplaca max 60-70% pensji zaleznie od firmy i pakietu socjalnego. Natomiast jesli kobieta jest zdrowa i ciaza jest prawidlowo przebiegajaca pracuje sie do ostatniego tygodnia. Niestety kolorowa Ameryka nas nie rozpieszcza zreszta...hmm, sama nie widzialam powodu dla ktorego mialabym nie pracowac. To ze bylam zajeta pozwalalo mi chyba zachowac reszte zdrowego umyslu hahaha:-D:-D

Swieta, swieta i...po swietach jak zwykle zreszta..nawet nie wiem czy byly jakies swieta? kompletnie nie czulam w tym roku wielkanocy przez to ze spedzalismy ja w malo tradycyjny sposob. Wyjazd byl strzalem w dziesiatke. Spedzilismy fantastyczny czas wspolnie z naszymi znajomymi. Wszyscy domagaja sie powtorki wiec chyba kazdemu sie podobalo;-) Moj urlopik dobiega konca, jutro pierworodnego wioze do tatusia bo jeszcze sie nie widzieli. Stamtad juz go ojciec odwiezie na lotnisko chyba w poniedzialek wiec jutrzejszy dzien to bedzie juz moje pozegnanie. Dzis jedziemy (chyba) strzelic sobie ten obiecany wspolny tatuaz. Jesli bedziecie slyszec krzyki to znaczy ze pojechalismy :-D

Buziaki dla wszystkich i pozdrawiam!

katrina to odpoczniesz sobie ;-)
fasolka ja uwilebialam tą skleroze ciążową ;-) hihihihi
pawimi super ze weekend sie udal i oby wiecej takich ;-)
pochwalisz sie tatuażem jak zrobisz?;-) tomoje mazenie by sobie zrobic ale mąz mi narazie nie zezwala, zreszta i funduszy na to brak... :-)

Na dwoku bylismy wrócilismy wlasnie ale chlodno sie zrobilo, Miki caly ufajdany...:dry: nie ma to jakna wsi...;] no ale cóz bywa :-)
No i w sumie mamy weekend, ale to leci.... :no:

Pawimi - nie wiem jak tu jest ze zwolnieniem lekarskim w trakcie ciąży, na pewno są, jeśli ku temu istnieją podsatwy, ja nie korzystałam, natomiast macierzyński można zacząć na 4 tyg. przed planowym rozwiązaniem. Chciałam iść 2 tyg. przed, ale nasza sekretarianka w Kancelarii parafialnej wpisała mi 3 tyg. przed i gitara!

A ja chętnie ciut odpocznę, zresztą jest jeszcze Alinka, która i tak będzie chodzić do przedszkola, więc na spokojnie ja będę odprowadzać i przyprowadzać. W międzyczasie zakupy, obiad.... w końcu zrobimy przemeblowanie na górze i przygotuje sobie wszystko na spokojnie.

cześć dziewuszyska!!

zalatana byłam za co baaaaardzo przepraszam:sorry2:tak jednym zdaniem : koleżanka po operacji kolana siedzi 3 tygodnie w domu,jeszcze przed swietami spadla ze schodow i doprawila drugie kolano....mama bęzie miała operacje na początku maja ,a ja zakładam sobie mirenę, wczoraj u gina byłam. Z mężem raz lepiej raz gorzej. Mam za sobą święta, chrzciny Patryśka i wczoraj był u nas ksiądz proboszcz poświęcić nasze 4 kąty i próbujemy się jakoś dogadywać.....eh! Postaram się was troszkę podczytać i nadrobić zaległości.

reklama
Do góry