reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej
Na chwilę wpadłam...
Czas pożegnania z rodzicami u każdej z Was nadejdzie lub już miał miejsce, wiec w pewnym sensie niczym szczególnym się nie wyróżniam. Dziękuję, ze mi towarzyszycie w tym czasie.
Sempe - wspołczuję bardzo akcji z Młodym. Szkoda, ze Twój chłop nie wytrzymał... Oby Wam się dobrze ułozyło, wcale te nerwy niepotrzebne teraz... Coś mi się jednak wydaje, ze Twój młody człowiek, zbuntowany syn może tak naprawdę być zazdrosny o kolejne dziecko. Bo on duży, ale Twoje dziecko. Cały czas dziecko. U swojego Marcina ostatnio zauważyłam zazdrośc o najmłodszego. Do tej pory nie widziałam nigdy u niego objawów zazdrosci. Poczuł się odsunięty, niezauważany, chociaż staramy sie bardzo. A wiesz o co jest zazdrosny? O zwykły, szaleńczy zachwyt nad tym co robi Arti, głupoty, takiej zwykłe radości z tego, że naśladuje rodzeństwo. Pokazałam mu zdjecia, gdzie nasze oczy sa pełne zachwytu nad jego poczynaniami. Westchnął wtedy: och cofnąć czas. I teraz staram się wyszukiwać drobiazgów zasługujących na niekłamany zachwyt w jego zachowaniu. Bo ostatnio faktcznie przesadziliśmy z tym, ze jest duży. Wierzę, ze znajdzieci rozwiazanie co do tej sytuacji. Może przydałaby się porada psychologa?
Więcej nie piszę, nie dam rady, wybaczcie. Ostatnio jest tyyle istotnych rzeczy wokół mnie.....

reklama
cZESC DZIEWCZYNY!!!!

Wchodze poczytac was a tu takie wiesci.... ech....

Joas kochana calym sercem jestem z Tobą..... Pomodlimy sie za tate i za ciebie... wiem jak trudno jest zegnac kogos bliskiego...

Sempe Tobie nawet nie wiem co napisac. Mam nadzieje ze Młody sie opamieta i zacznie myslec o tobie i jeszzce nienarodzonej siostrzyczce (?) Tobie życze dużo sil zeby to przetrwac ... Spróbuj odpocząc i sie uspokoic. Mam nadzieje ze brzusio przestanie sie kurczyc a w domku wszystko sie ulozy...

Pawimi juz sie penie syna doczekac nie mozesz:-) bedziesz miala cudowny prezent urodzinowy:tak::tak::tak:

Bedismall przykro mi z powodu klotni z mezem, chlopy maja to do siebie ze czasem cos glupio chlapną i sa swiecei przekonani ze nic zlego nie zrobili. No a co do pieska to przykre ze taka sytuacja jest. Trudno sie rozstac z przyjacielem. A jak Vanessa reaguje na psa?? tzn jakie ma objawy??
Piesio jest sliczny!!!! Nie dziwie sie ze nie chcesz go oddac. No i wlasnie zastanawialam sie nad tym co Pawimi - tam u was mozna miec psa w budzie na dworze??
Jak sie maja twoje dzieciaczki?? Jak Patryk?? Ja mam znow z Hania problem bo odkad (.)(.) nier dostaje to odmawia tez mleka z butli :( o kaszce tez moge zapomniec bo nie tknie nawet i juz nie wiem czym jej zastapic to mleko.... Je chetnie jogurty tyle ze nie te dla dzieci a takie konkretne z owocami..

Weroniczka wspolczuje sprawy z praca męża... Ja wiem jak to jest pracowac i nie otrzymac umowionej zaplaty (albo nie otrzymac jej wcale) Mam nadzieje ze wreszcie los sie usmiechnie - twoj mąż znajdzie dobra prace i wyjdziecie na prosta. trzymam kciuki!!!

Izulka ja skladam spoznione ale bardzo szczere zyczenia dla twojej Haniutki!!!!!! Niech zawsze swieci dla niej slloneczko a usmiech nigdy nie znika z buzki!!!!
No i duzo zdrowka dla was!!!!!

Azile jak sie czujesz??? Dalej cie tak swedzi skora???

Mama ja wiem ze cie to nie pociesza ale jestes jeszcze mloda kobietka i na pewno uda sie zajsc w upragniona ciaze... A powiedz mi ten twoj lekarz to taki dobry lekarz ?? Bo wiesz moim zdaniem skoro staracie sie juz tak dlugo o malucha to twoj doktor powinien ci zlecic badania hormonalne zeby zrobic przez caly cykl (takie typowo monitorowanie) i wtedy zobaczyc co jest nie tak i zaczac jakies porzadne leczenie. Ja wiem ze problem jest w tym ze wiekszosc hormonalnych badan trzeba placic z wlasnej kieszeni ale moze warto to zrobic???? wg wykresu temp twoje cykle sa ok.... tule cie mocno i caly czas bede trzymac zacisniete kciuki by sie wreszcie udalo!!!!

Zuz-Inka i tobie zdrowka zycze - lez sobie odpoczywaj ii nie pozwol zeby maluchowi sie spieszylo!!!!!

A ja wczoraj bylam szwy usunąć a przed tym jeszcze zaliczylam z maluchami poradnie dziecieca bo hani ropieja oczy a michal kaszle tak jakby mial pluca wypluc za chwile (wspomne ze osluchowo czysto) Na szczescie obylo sie bez antybiotykow> jedynie znow nebulizacje (ktore i tak robimy mu juz od tygodnia) no a Hania kropelki do oczek. Ja sie czyje coraz lepiej choc problemy mam z jedzeniem bo jak tylko zjem cos co wykracza poza liste dozwolonych produktow to przyplacam to bolami brzucha i biegunkami :-:)-( No ale nic... Moze jak nie bede jesc to schudne:-D:-D teraz waze 68kg i poki co nie chce byc ani kilograma mniej....

Pozdrawiam wszystkie mamuski!!!!

hejka
ewuniaf jeśli mała je ci chętnie jogurty to ja na twoim miejscu bym się nie przejmowała zwłaszcza że przerabiałam to już z moją starszą dwójką. Zaraz po skończeniu roczku odstawili mleko definitywnie. Dawaj jej jogurt naturalny, posłodź miodem bo już możesz i do tego delikatne musli albo owoce mrożone - na pewno zdrowiej niż te cukrowe gotowce. Przemycaj mleczko w obiedzie, dodawaj żółty ser, twaróg itp.
mamo05 wciąż &&&&&&&&& za ten cykl i głowa do góry
weroniczka &&&&&& za pracę męża
izulka 100 latek Haniutce!!! niech rośnie zdrowo i radośnie. Wklej fotkę z urodzin naszej pięknej, ciocia tęskni:sorry:a jak twoje zdrowie

Joaś trzymaj się -a z Marcinem to fakt, ja to samo zauważyłam u moich pociech, muszę się bardziej postarać o wieczorne rozmowy z nimi i nagradzać za każdy trud.
Majqa? Wisieńka?

sempe co u ciebie na froncie? Zobaczysz, wszystko się ułoży - to chwilowe braki w komunikacji i zrozumienia - młody też musi popełnić błędy żeby się na nich uczyć

wklejam mojego Patryśka - zaczyna chodzić!!!:-D

Wiecie co? Facet napisał przed chwilą sms-a do Rysia że nie potrzebuje go już w firmie. Normalnie jakiś psychol. Jak można pracownika poinformować sms- em o takiej sprawie. To chyba pokazało prawdę o tym człowieku. Tylko teraz znów mąż poszukuje pracy :( Masakra :(

WITAJCIE ..

Ewunia ja nie chodzę już do "mojego" gina bo nie mam jak ogarnąć teraz jak pracuję wyjazdu do Poznania-u Niego zawsze po 2,3 h w kolejce a ja nie mam na to czasu ..teraz chodzę do babeczki u mnie w miejscowości...jest oki,wszystkie badania-jak usg czy cytologie robi bez problemu,na każde moje pytania odpowiada..ale powiedziała mi ostatnio ,że dla Niej jestem nowa pacjentką i chce mnie poobserwować jeszcze ze 3,4 cykle...
jak byłam w labo ostatnio to babka powiedziała ,że ma znajomą ginkę która przyjmuje prywatnie ,ale potem kładzie do szpitala i na nfz robi wszystkie badania...
poczekam aż pogoda się poprawi ytrochę i skoczę do Poznania na 1 wizytę do niej i sie zobaczy...
ja mam 33 lata ,mąż 40-czas uciekaaaaaa

Joaś nieustannie myslami z Tobą...

Bedii śliczny Patryś-ukochać ;)

Weroniczka -żenada co ten gościu zrobił...tak nie postępują dorośli ,odpowiedzialni ludzie...współczuję znowu poszukiwań pracy...

pozostałe babeczki pozdrawiam i idę sprzątać dom.

Bedi tak wlasnie robimy - ona w ogole jest wszystkozerna tylko mleka nie chce. Je kanapki z żółtym serkiem z naturalną szyneczką (czaasem sama robie nawet) Twarożek je bardzo chetnie jak zrobie ze szczypiorkiem albo z jakims koperkiem wiec nabialu troche ma tylko sztucznego mleka odmawia... A Patrys cudowny!!!! Duzo wiekszy sie od Hanusi wydaje, ale Hania chodzi juz od dawna. Teraz jest na etapie schodzenia tylem z mebli:-D skubana wszedzie wejdzie nie ma dla niej rzeczy niemozliwych a ja chwilami jak patrze gdzie weszla to mam zawal :szok::szok::-D:-D
Patryczek naprawde swietny golasek!!!!

Weroniczka jestem w szoku!!!!!!:szok::szok::szok: Nie wiem jak tak mozna w ogole ludzi traktowac!!!! Mam nadzieje ze mąż znajdzie "normalną" i dobra pracy - zycze wam tego z calych sil!!!

Mama To rzeczywiscie jak sie uda to skorzystaj i jak bedziesz mogla to idz do tamtej ginekolog. Może warto na pare dni polozyc sie na oddzial i wszystkie badania porobic.... No a co do twojego wieku:-) przeciez ty wciaz mlodziutka jestes!!!! I piekna do tego:tak::tak::tak: Trzymam za ciebie kciuki i mam nadzieje ze @ nie przyjdzie....

U mnie byla mamusia na herbatce i ciescie (zrobilam biszkopcik z bita smietaną i kawą i z wisniami :) szkoda tylko ze nbie moge skubnac ani kawaleczka.... :( No ale nic moze chudne przynajmniej:-D
Moj tatus ma problemy w pracy i ponoc ciezko to znosi - martwie sie... A tak ogolnie to u nas ok :-D

IMG_5266.jpgA tu wklejam Hanusie w szkole u Kasi

Ostatnia edycja:
witajcie

Joaś - jesteśmy z Tobą, trzymaj się.

Weroniczka - a mąż ma na piśmie umowę? Jeśli tak, to ten SMS nadaje się do PIP-u.

Ewunia - ale Hania juz dużżżżaaaa! cudze dzieci tak szybko rosną

Bedismall - oj współczuje, juz kobietko szukaj zamykań do szafek, pozasłaniaj kanty stołów, kominków itd. - teraz to już dzieć będzie wszędzie

Wszystkie mamy serdecznie pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.

weroniczka przykro mi...........facet zachował się jak byle gówniarz
ewuniaf te wasze Haniule to mają coś w sobie ;-) taki wewnętrzny urok, słodkości. Ja mojego na dziewczynkę nakręcam - że może kiedyś?

reklama
Do góry