reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

trudy dnia powszedniego

reklama
ironia laktulozę można pić w ciąży??
A próbowałyście na problemy tego typu ;-) pić siemię lniane?Bardzo dobra metoda.Naprawdę polecam.Ja osobiście lubię sobie siemię lniane pogryźć i rzuć a później czymś popić...

Wiem ,że jest to w miarę bezpieczny syrop.Moja babcia 83-letnia to popija czasem a ona prosi lekarza o same bezpieczne leki ;-)także można mieć raczej do niego zaufanie.

zolza spróbuj tego siemienia lnianego.Albo zalej je wrzącą wodą i wypij na zimno albo po prostu je podjadaj tak na sucho.
A żeby uniknąć zaparć staraj się bardzo dużo pić w dzień.

Cholerka, może rzeczywiście spróbuję... A piję sporo, około 2 litrów dziennie.

Ok, najpierw zacznę od owsianki z dodatkami - jutro. I zobaczymy, co się będzie działo ;-)

Ja siemię lniane uwielbiam! PIję na kaszel, bardzo pomaga bo zawiera taki fajny śluz, który osadza się na gardle. Robię sobie tak: 3-4 łyżki siemienia zalewam ciepłym (nie gorącym) mlekiem, do tego trochę miodu i np cynamonu. Przykrywam kubeczek i po 5 minutach jest mniam:)

reklama
Gdzieś czytałam, że kiwi zjedzone na czczo jest idealne na zaparcia w ciąży. Nigdy tego nie próbowałam, bo nie mam takich problemów, ale tym cierpiącym polecam spróbować. Może akurat się uda..

Do góry