reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

trudy dnia powszedniego

reklama
ironia laktulozę można pić w ciąży??
A próbowałyście na problemy tego typu ;-) pić siemię lniane?Bardzo dobra metoda.Naprawdę polecam.Ja osobiście lubię sobie siemię lniane pogryźć i rzuć a później czymś popić...

Wiem ,że jest to w miarę bezpieczny syrop.Moja babcia 83-letnia to popija czasem a ona prosi lekarza o same bezpieczne leki ;-)także można mieć raczej do niego zaufanie.

zolza spróbuj tego siemienia lnianego.Albo zalej je wrzącą wodą i wypij na zimno albo po prostu je podjadaj tak na sucho.
A żeby uniknąć zaparć staraj się bardzo dużo pić w dzień.

Cholerka, może rzeczywiście spróbuję... A piję sporo, około 2 litrów dziennie.

Ok, najpierw zacznę od owsianki z dodatkami - jutro. I zobaczymy, co się będzie działo ;-)

Ja siemię lniane uwielbiam! PIję na kaszel, bardzo pomaga bo zawiera taki fajny śluz, który osadza się na gardle. Robię sobie tak: 3-4 łyżki siemienia zalewam ciepłym (nie gorącym) mlekiem, do tego trochę miodu i np cynamonu. Przykrywam kubeczek i po 5 minutach jest mniam:)

reklama
Gdzieś czytałam, że kiwi zjedzone na czczo jest idealne na zaparcia w ciąży. Nigdy tego nie próbowałam, bo nie mam takich problemów, ale tym cierpiącym polecam spróbować. Może akurat się uda..

Do góry