reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

trudy dnia powszedniego

reklama
Kurcze dziewczyny mi nie puchną, ale wiązadła mi się poluzowały i niestety stopa jest o pół numeru większa:( Uwierają mnie wszystkie buty:wściekła/y: a mam ich sporo więc wnerwię się jak większość będzie po ciąży za mała! Podobno to tak już zostaje:szok:

to ja chyba jakiś ewenement jestem, bo kręgosłupa nie czuję wcale, nogi nie puchną, jedyne, co jest nie tak, to drętwieją mi dwa palce u prawej dłoni. Ostatnio jakby lekko spuchły, musiałam zdjąć obrączkę. Stopy o dziwo ciepłe, chociaż odkąd pamiętam mi marzły. Wszystko mam na odwrót ;)

mi też strasznie stopy marzną... śpie w grubych skarpetach. A rano jak się budzę to wydają się spocone :zawstydzona/y: ale zimne. Może to wina krążenia czy co? Jak nie mam na nogach skarpetek to aż się cała trzęsę... Więc nie wiem co robić

A ja się tak wczoraj chwiliłam, że mi nie puchną, a dziś w nocy jak mnie dopadło to myślałam, że oszaleję. Mrowienie i skurcze i takie dziwne pulsowanie... ech te uroki ciąży;)

a co do zimych stóp to Wam powiem że zawsze mialam zimne ale przed ciążą - wręcz lodowate - a teraz mam czasem takie gorace (lub bardziej wrażenie ze takie sa) aż wydaje mi sie jakby się paliły, masakra - wręcz zupelne przeciwieństwo tego co Wy opisujecie :confused:

a co do zimych stóp to Wam powiem że zawsze mialam zimne ale przed ciążą - wręcz lodowate - a teraz mam czasem takie gorace (lub bardziej wrażenie ze takie sa) aż wydaje mi sie jakby się paliły, masakra - wręcz zupelne przeciwieństwo tego co Wy opisujecie :confused:
O tez tak mam, że czasem stopy wręcz mnie palą.
Dodatkowo stopy mi puchna zwłaszcza latem kiedy sa upały, poza tym w sierpniu na wakacjach strasznie spuchła mi lewa stopa. Najpierw myślałam, że to nadwyrężenie, ale nie przechodziło. jak w końcu wybrałam się do lekarza to zostałam opiórkana, że to może być zakrzepica i konieczne były badania i wizyta u angiologa. Okazało się że to obrzek limfatyczny. więc noszę specjalna pończochę uciskową (drugi stopień ucisku) szyta na zamówienie. Własciwie są to podkolanówki. Zapłaciłam za 2 pary 300 zł... Noszę tylko na jednej nodze więc w sumie mam 4 szt. Zdecydowanie pomaga, ale że zakładanie tego to koszmar i trzeba to robic zaraz po wstaniu to różnie to u mnie wyglada. Mam jeszcze takie zwykłe podkolanówki uciskowe profilaktyczne i chyba zczne je nosić (na drugiej nodze) zanim nogi zaczną puchnąć z uwagi na ciążę.

reklama
setana to nie ciekawa sprawa,ale skoro ci pomaga to dobrze.
ja nawet w lato potrafię mieć zimne ręce i nogi.
teraz noszę rajstopy grubości 100:-D i na nie takie polarowe skarpetki,ale jak mi ciepło w nich.
do butów jeszcze wkładkę ocieplaną i żaden mróz mi nie straszny;-)

Do góry