reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

Melanie pisze:
cześć busia  ;D
jesteś znajomą Blanuska ??  :)

Owszem, jestem jej siostrą cioteczną. ;D

Beatka, jeśli chodzi o tabele i kalorie, to nigdzie nic takiego nie widziałam. Myślę, że jeśli małą prawidłowo przybiera na wadze, jest ruchliwa, skora do zabawy, nie jest nadmiernie senna, to nie ma się czym martwić. Ostatnio jakiś lekarz mi powiedział, że takie maluchy nie dadzą się odwonić ani zagłodzić. Ja miałam trochę niepewności jakiś czas temu, jak odebrałam dziewczynkom butelki do picia. Zywkle wypijaly po 250 ml na raz i chciały jeszcze. A potem z kubeczków nagle zaczęły wypijać bardzo male(stosunkowo oczywiście) ilości.

Dziewczyny, to co mogę Wam radzić, to więcej spokoju i wiary w intuicję dziecka.

Jeśli chodzi o ilość posilków, to dużo zależy od dziecka. Moje dostawały dwa razy dziennie kaszkę ryżową na mleku modyfikowanym, troche obadu (tyle ile chciały), a poza tym cycuś do każdego usypiania, uspokajania itd.

reklama
Oooo Siostra :) :-* :-* :-* buziole dla Ciebie, Oji i Dziudzi ;D

Melanie, :) juz kiedys pisalam o mojej dzielnej siostrze, miala podobne "atrakcje" porodowe, co Aniaibania, najpierw porod naturalny, a potem cesarka... W ogole dzielna kobieta - caly dzien sama z dwojka bardzo zywych i pomyslowych istotek ;D ;D ;D ;D

Blanuś, nie przesadzaj. Jakbym miała jedno w domu i kupę pracy, to nie wiem czy dałabym sobie radę.

A poza tym, to ja wredna matka jestem i jak mi te moje potworzyce dopieką do żywego, to pakuję w autobus i wywyże do babci - chciała mieć wnuki, to niech teraz pilnuje i da odpocząć. Ona zresztą robiła podobny numer - to chyba u nas rodzinne.

Ja tez jeszcze @ nie mam ;D i fajnie mi z tym :) :)

Oprocz karmienia piersia dostaje zastrzyk antykoncepcyjny w dupalka i on tez powoduje zanik @ :)
Wybralam juz 3 jeszcze 1 i koniec i wtedy zobaczymy jak bedzie :) :D

reklama
ja też niemam @ i mogłabym juz nie mieć :p
ale wcale sie nie zabezpieczam staram się uważać wiem że to troszke nieodpowiedzialne ale jakoś nie mogę sobie wybrać stosownej antykoncepcji ::)
może o tych zastrzykach pomyślę.....

Do góry