reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

reklama
a u nas 100 ml obiadku to juz wyczyn :p ale za to kaszka z butli ( Bebiko 2 GR )to 180ml nieraz mało ;D ;D ;D i dojada sie jeszcze cycyem

Rozi wcina nutram pod warunkiem że do każdej butelki daję dwie miarki kleiku ryżowego, oprócz tego słoiczek obiadku i owocek narazie tylko jabłko. a nasze dzienne menu wygląda tak :)

8:00 210 ml nutr

12:00 180 ml nutr

ok 14 obiadek słoiczek ok 150g

16:00 180ml nutr

17:30 owocek

przed 20 210 ml nutr

a nasz rekord to 270ml ;D może ze trzy razy tak sie zdarzyło

tunia pisze:
Rozi wcina nutram pod warunkiem że do każdej butelki daję dwie miarki kleiku ryżowego, oprócz tego słoiczek obiadku i owocek narazie tylko jabłko. a nasze dzienne menu wygląda tak :)

8:00 210 ml nutr

12:00 180 ml nutr

ok 14 obiadek słoiczek ok 150g

16:00 180ml nutr

17:30 owocek

przed 20 210 ml nutr

a nasz rekord to 270ml ;D może ze trzy razy tak sie zdarzyło

moj Niki je bardzo podobnie tylko rano ok 8 dostaje kaszke z mlekiem

a nasz rekord to 250 ml mleczka przed spaniem :D

beatka pisze:
łakomczuszek ;D
wiesz co ja przyglądałm się temu schematowi z nutricii z tego poradnika i stwierdziłam, ze musiałabym na okrągło karmić Majkę żeby robić tak jak oni chcą ::)
ostatnio lekarka powiedziała mi, że powinno być 5 posiłków
nie za bardzo mam jak jej upchnąć to mleczko, bo ona nie jest głodna. ale spróbuję ::)
może ten budyń będzie ok :)
aha, Majka zjadła dziś 250 ml obiadku, Blanus świadkiem ;D
a resztę ja tak sobie, do 150 ml kaszki wepchnięte niemal na siłę, inaczej by było 100 :p nie lubię jej tak faszerować :p i wepchnięty deserek owocowy

Beatka
Pariska chyba jada podobnie ::)
ale nigdy jeszcze nie wypila więcej mleczka jak 180
a obiadki zjada po pół słoiczka, już nie pamietam kiedy zjadła cały ::) ::) ::)
ale mleczko pije 3 - 4 czasem nawet 5 razy na dobę po 120 lub 150 najczęściej

lekarka mi powiedziała, że dziecko powinno mieć teraz 5 posiłków na dzień a nie więcej. jeśli jest głodne to znaczy że posiłek go nie nasycił.

ja walczę ostatnio z Majką straasznie - poza obiadkiem je bardzo mało i nie mogę nic poradzić na to :( czuję się bezsilna.
przez to wszystko nadal daję jej co jakiś czas cyca, bo działa to na mnie uspokajająco ;D bo wiem że mamine mleczko jest dobre i napije się dziecko trochę. np wczoraj cycoliła ok. 17 ostatni raz.

Jeśli pozwolicie, to się wtrącę, bo doświadczenie mam podwójne w tej materii.

Beatko, zdaje się, że ten wiek tak ma. Pamiętam, że moje dziewczny właśnie w wieku ok. 7 - 8 miesięcy potrafiły nie jeść nic innego jak tylko cycuś i ew. kaszka. Czasem odechciewało mi się robić dla nich zupkę, bo po zjedzeniu dwóch łyżeczek, resztą pluły. A gdy miały ochotę, to potrafiły zjeść naprawdę sporo. Czasem nawet kaszka była be.
Z czasem im przeszlo i zjadały już całkiem normalnie, najchętniej to samo co my ;D

Ps. Podczytuję Was od czasu do czasu.
Blanus, buziaczki dla Ciebie i dla Arisy.

beatka pisze:
lekarka mi powiedziała, że dziecko powinno mieć teraz 5 posiłków na dzień a nie więcej. jeśli jest głodne to znaczy że posiłek go nie nasycił.

ja walczę ostatnio z Majką straasznie - poza obiadkiem je bardzo mało i nie mogę nic poradzić na to  :( czuję się bezsilna.
przez to wszystko nadal daję jej co jakiś czas cyca, bo działa to na mnie uspokajająco  ;D bo wiem że mamine mleczko jest dobre i napije się dziecko trochę. np wczoraj cycoliła ok. 17 ostatni raz.

uuuuu, to Kamila je 7 razy dziennie, czasem 8, bo je niezbyt dużo na raz - po mamusi ;D, moja pediatra nie widzi w tym nic złego - widać, są różne szkoły :)

cześć busia ;D
jesteś znajomą Blanuska ?? :)
troche mnie uspokoiłaś, bo moje dziecie obiadków ostatnio nie kocha :p

reklama
no właśnie :) ja bym jej i 10 dawała, żeby tylko jadła :( boże jakie to stresujące jak dziecko nie chce jeść :( :( :(
żeby jeszcze na cycu była... ale ona góra raz dziennie possie trochę, a tak to ani pić, a jeść ledwo co

dzięki busiu za pocieszenie

a może jest gdzieś tabela ile kalorii potrzebują maluchy to bym sobie podliczyła na jej wagę etc ile powinna dziennie przyjmować ::)

Do góry