M
Melanie
Gość
niesamowite
Paris najwięcej wypiła 180 ml i nigdy więcej
Paris najwięcej wypiła 180 ml i nigdy więcej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tunia pisze:Rozi wcina nutram pod warunkiem że do każdej butelki daję dwie miarki kleiku ryżowego, oprócz tego słoiczek obiadku i owocek narazie tylko jabłko. a nasze dzienne menu wygląda tak
8:00 210 ml nutr
12:00 180 ml nutr
ok 14 obiadek słoiczek ok 150g
16:00 180ml nutr
17:30 owocek
przed 20 210 ml nutr
a nasz rekord to 270ml ;D może ze trzy razy tak sie zdarzyło
beatka pisze:łakomczuszek ;D
wiesz co ja przyglądałm się temu schematowi z nutricii z tego poradnika i stwierdziłam, ze musiałabym na okrągło karmić Majkę żeby robić tak jak oni chcą :
ostatnio lekarka powiedziała mi, że powinno być 5 posiłków
nie za bardzo mam jak jej upchnąć to mleczko, bo ona nie jest głodna. ale spróbuję :
może ten budyń będzie ok
aha, Majka zjadła dziś 250 ml obiadku, Blanus świadkiem ;D
a resztę ja tak sobie, do 150 ml kaszki wepchnięte niemal na siłę, inaczej by było 100 nie lubię jej tak faszerować i wepchnięty deserek owocowy
beatka pisze:lekarka mi powiedziała, że dziecko powinno mieć teraz 5 posiłków na dzień a nie więcej. jeśli jest głodne to znaczy że posiłek go nie nasycił.
ja walczę ostatnio z Majką straasznie - poza obiadkiem je bardzo mało i nie mogę nic poradzić na to czuję się bezsilna.
przez to wszystko nadal daję jej co jakiś czas cyca, bo działa to na mnie uspokajająco ;D bo wiem że mamine mleczko jest dobre i napije się dziecko trochę. np wczoraj cycoliła ok. 17 ostatni raz.