reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

martusia_78 pisze:
Siwasku no to swietnie ;D;D;D ciesze sie razem z toba :)

A co robisz z pokarmem, odciagasz i dajesz jej do butli czy poprostu zanika ?

Powiedz mi jeszcze Iga pije z niekapka czy ze butli ze smokiem :?

U nas chyba bedzie trudniej bo Sandra nie chce sie tak przyssac i napic. Nie pije ze smoka bo nie umie. Tylko niekapek.
No i cycus to paktycznie tylko wtedy je mleczko bo z tymi kaszkami to jest roznie raz zje a raz nie. Dzis na sniadanie zjadla 3 lyzeczki.
\Dlatego jeszcze sie zastanawiam co do odzwyczajania od cyca.
odciagam po troche i daje jej do wypicia, ale tylko z jedej piersi bo w drugiej juz chyba nic nie ma
wczoraj odciegnałam rano z 40ml i wieczorem tez tylko 40ml, adzis rano 20ml..troszke mnie boli ta jedna piers ale nie jest źle.
a Iga pije z butli

reklama
misiako Sandrunia ma smoka :) Bez niego sie nigdzie nie rusza :) To jest jej przyjaciel :D

Przez pol roku karmilam ja tylko piersia, potem zaczelam dawac pic z butelki, na poczatku nie chciala i sie nim bawila, ale pozniej sie nauczyla.
Ale tylko herbatki i soczki bo kaszki tylko lyzeczka. Pozniej nauczyla sie pic z niekapka i butla poszla na bok. I do dzis tak jest. Picie z niekapka, kaszka lyzeczka (ale nie zawsze) i cycus :)

Robert w ciągu dnia już od jakiegoś czasu nie chce cycusia. Teraz tylko na wieczór ( i to niewiele) oraz raniutko skoro świt W ciągu dnia(rano około10 i wieczorem 19-20) je dwa razy kaszkę łyżeczką i zjada jej całą miseczkę. Pije soczki i herbatki Hippa czasami wodę z niekapka. Smoczek dla niego, to idealny uspakajacz. Buteki ze smokiem nie wprowadziłam. Zatem w przypadku mojego synka odstawienie od piersi będzie samoistne (może do roczku dociągniemy) jedynie pożegnanie smoka będzie problemowe ::) :)

minęło 4 dni bez cyca wiec chyab odniosłam sukces :) :) :) :) :) :) :)
w szkou jestem ze tak gładko poszło....Iga jakby sie nie zorientowała :D
ciesze sie bardzo bo chyba wybrałam dobry moment im później tym chyba byloby trudniej

Siwasku, a przede wszystkim Igusiu gratuluję bezbolesnego odstawienia od piersi. Tylko pozazdrościć :). I masz rację, im później tym gorzej.... Ja będę miała gorzej właśnie ;D ::)

eeee tam nie zawsze im pózniej tym gorzej reguły nie ma :) :) :) :) :)
moze macio podrośnie i sam sie cycus znudzi ::) albo jak zasmakuje kiełbaski, chipsów i napojów gazowanych ;) ;D ;D ;D ;D to mamusiowe mleczko nie bedzie juz tak smakowało :)

Siwasku ja tez sie caly czas zastanawiam, bo skoro Majka sie nie upomina to moze jest juz odpowiednia pora, tym bardziej ze z piciem sztucznego z kaszka nie ma problemu, a i skaza minela... Tylko tak mi jakos mi zal..... :-[ :-[ :-[ :-[

siwasek pisze:
eeee tam nie zawsze im pózniej tym gorzej reguły nie ma :) :) :) :) :)
moze macio podrośnie i sam sie cycus znudzi ::) albo jak zasmakuje kiełbaski, chipsów i napojów gazowanych ;) ;D ;D ;D ;D to mamusiowe mleczko nie bedzie juz tak smakowało :)
Dokładnie. Sarę, jak pisałam kiedyś, odstawiłam od piersi jak miała 1,5 roczku i to był jej moment. Poszło gładko i bez płaczu. A była bardziej przywiązana do mojego mleczka niż teraz Robert :)

reklama
siwasek pisze:
eeee tam nie zawsze im pózniej tym gorzej reguły nie ma  :) :) :) :) :)
moze macio podrośnie i sam sie cycus znudzi  ::) albo jak zasmakuje kiełbaski, chipsów i napojów gazowanych  ;) ;D ;D ;D ;D to mamusiowe mleczko nie bedzie juz tak smakowało  :)

Mam nadzieję...

Jak go urodziłam i jeszcze w ciąży, planowałam karmić do pół roku, potem do roku, a teraz termin przesunął się do 1,5 roku....
Bo Maciek w przeciwieństwie do innych wrześniaków, które jeszcze są na piersi, upomina się o nią w dzień i w nocy, je baaaardzo dużo, normalnie jak pół roku temu ::). Nie wiem jak to będzie z odstawieniem... Dlatego podziwiam wszystkie dzieci i ich mamy, którym się to udało.

Do góry