reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toruń

Hej dziewuszki plotkary :) Zastanawiam się właśnie nad kupowaniem malutkich ubranek dla małej dzidzi (ja bardzo chce a mój mąż się zastanawia :)) wszystkie po synku wyprzedałam więc dla kolejnej dzidzi trzeba będzie kompletować od nowa (ku mojej uciesze:))
Tylko nie wiem czy to nie głupie.. Mam znajomą która kupuje mlutkie ciuszki od dawna bo moze kiedys sie przydadza - nie moga sie zdecydowac na bobo bo boja sie ze ich nie stac. Zawsze myslalam ze o głupie, nie jest w ciazy a kupuje ubrania.. A teraz im sama czesciej mysle o drugim dziecku wariuje na punkcie malutkich pajacyków. Nie mowie zeby kupowac od razu nie wiem ile, ale jak jestem na lumpach to widuje takie cuda i kusi mnie zeby kupic bo mam nadzieje ze sie przydadza.

Jeśli chodzi o drugie dziecko to na razie mam zakaz zachodzenia w ciaze ze wzgledu na moje arytmie serca, musze przejsc zabieg ablacji serca i potem mozemy sie starac o dziecko. Czekam juz kika miesiecy na zabieg i mam nadzieje ze w tym roku sie doczekam.

Powiedzcie czy wy przed planowaniem ciazy kupowałyscie ubranka? Ja z filipem zaczelam jak dowiedzialam sie ze bedzie chlopak. Korcilo mnie szybciej ale mama mnie straszyla ze zapesze..

reklama
Ania chyba Tomek znów nie choruje co?
MamoMateuszka to dobrze, że małemu lepiej :)
MamoFilipa my to byśmy 2 dzidzię chcieli teraz, ale warunki nie pozwalają na razie ;-) Ciąży nie planowałam, więc nie wiem, jak to jest ;-)

my pierwsza ciaze planowalismy i sie staralismy mialam obawy ze nie zajde bo mialam cale zycie problemy z jajnikami ale wkoncu sie udalo. na punkcie ubranek maialm szajbe i mam do tej pory uwielbiam kupowac malemu. a zaczelam kupowacw 20 tydodniu jak sie dowiedzialam co bedzie bardzo chcialam synka. zreszta wszytskie ubranka moje wracaja do mnie dalam kolezance ona mi oddaje ja daje szwagierce i te co beda dobre zostawiam sobie bo bym chciala jeszcze miec bobaska ale narazie to niestety trzeba mieszkanie doprowadzic do ladu wciaz cos do zrobienia.

Ja ciuszki dla maleństwa kupowałam pod koniec ciąży. Nie chciałam zapeszyć. Wyprawkę zaczełam kompletować po 33 tc. Bałam się poprostu.
Ja ubraneczka trzymam dla drugiej dzidzi. Mam nadzieje,że za jakies 3 latka Ksawuś nie będzie jedynakiem. Zycie pokaze co nam wyjdzie z tych planów. Dziewczyny trzymajcie kciuki!!!:-)

reklama
Dziewczyny a powiedzcie jak tam z waszymi kilogramamt sprzed ciazy a teraz ? ile przytylyscie w cizy ?
ja przed wazylam 53 a przytylam 30 i jakos trudno mi dojsc do wagi swojej jeszcze jakies 5-6 kg. dodam ze ejstem niska 158

Do góry