reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toruń

jak Wam mija dzionek?
ja sobie jzu obiadek przygotowalam. treaz sobie chwilke usiadla i patrze na meble do pokoju malego bo czeka nas remony w malym pokoju i chcemy kupic nowe lozko i meble malemu ale niestety mokuj jest maly i nie mam zadnego pomyslu. mzoe macie jakeis fajne pomysly? albo chcecie mi pokazac pokoiki waszych maluszków.

na kolędę czekam :-D
Alan nie ma pokoju, więc nie pokażę. Ale słuchaj fajną alternatywą jest zamówienie mebli u stolarza - zmierzy pokój, zaproponuje jakieś rozwiązania no i może zrobić coś nietypowego :) Wtedy wszystko będzie pasować do siebie. Widziałam taki pokoik dziecięcy 'na zamówienie' i jest naprawdę śliczny :tak: A mebelki można później ozdobić własnoręcznie. Wychodzi dużo taniej, niż zakup typowo dziecięcych mebelków.

reklama
Witam was w ten słoneczny dzionek :) Mój maluch przesatał pić mleczko i musze go troche zmuszać..
A co do tego pokoiku dla dziecka to mój ma własny od poczatku ale niedługo planujemy zmiane bo mamy plany na kolejnego dzidziusia :)

W związku z tym Filipka przeniesiemy do dużego łózka. Jeśli chodzi o nieduży pokoik świetnym pomysłem jest takie łózeczko na pieterku a pod spodem parawany z miejscem na zabawki :)
ŁÓŻKO SOSNOWE GABI Z MATERACEM I KURTYNĄ PODW. (1429729254) - Aukcje internetowe Allegro

A właśnie jeśli chodzi o te szczepionki to ja tez szczepiłam skojarzonymi ale nie wiem czy nie lepiej zwykłymi. Jak poszłam na pierwsze szczepienie i powiedziałam ze chce te bezpłatne to lekarka wjechała mi troche na ambicje "a pani by chciala zeby pania tak bolało?" głupio mi sie zrobiło i wzięłam skojarzone. a póżniej pomyslalam sobie ze ja jako dziecko nie mialam zadnego wyboru co do szczepienia, poza tym nie plakal filip bo mial grube udko i nie czul :) a za 130zł mogłabym mu kupic zabawki.. zeby wynagrodzic ten "ból" kolejne szczepienia tez nie bolaly, troche steknął, ale odwrócilam jego uwage i zaraz zapomniał..

trzeba było się jej spytać czy sra może pieniędzmi nie każdego stać na szczepionki skojarzone, a jakby trafiła na samotną matkę co ledwo finansowo zipie i by tak powiedziała???szok ja nie wiem czasem ci lekarze mnie dobijają bez kitu

my też skojarzone 5w1 refundowane do tego mamy wszystkie szczepienia na penumo i meningokoki ale my mamy refundowane w pełni więc jakby nie to to bym nie wykupiła bo nie mamy kasy na takie szaleństwa, ale skojarzone warto wziąć i ja bym się zdecydowała bo są oczyszczone i długo by pisać co mi immunolodzi nawtykali w głowę ogólnie warto

Witajcie dziewczynki !
Ja np. chodzę do doctora Piaseckiego ze świętopełka. On jest starszym lekarzem, bo leczył mnie jak byłam dzidziusiem.:-)
rechot - ja mieszkałam niedaleko podstawowki nr 6 :-)
luuzna - wakacje na wsi to super sprawa :-)
Ja mieszkam niedaleko tej podstawówki a Piasecki?wiem,byłam kilka razy ale moje dzieci nie polubiły go a Mikołaj to aż raz się przestraszył jak chciał rękę mu podać.Chodzimy więc do Łukian a jak mieszkałam na rubinkowie to do Nowickiej chodziłam ze starszymi ale może już tam nie pracuje-malinka wiesz może?

Własnie mężuś usypia Ksawka, więc mam chwilkę dla siebie. :-)

Ksawek ma mebelki MALGOSKA z Black Red White. Ladne, Funkcjonalne i najwazniejsze Tanie!!!
luuuzna - super pomysł z tym stolarzem. Może kiedys wykorzystam.:-)
Mój Ksawek również w jednym miejscu nie usiedzi. Dlatego tez nie kupilam jemu w tym roku saneczek. Szybko by mi z nich uciekl.:-D

Witam
Jeżeli chodzi o szczepionki to też szczepiłam skojarzonymi.
jeżeli chodzi o mebelki ja mam z firmy Forte- ORDO. Do tego kolorowe ściany i naklejki safari. Bardzo mi się ten pokoik podoba.
Walentynki- hmmm jeszcze nie myślałam. Na pewno spędzimy je w domu bo co zrobimy z dzieciaczkami.

witajcie ja dopiero odczytalam bo mielismy podlanczanego kompa. dzieki za informacje o mebelkach.
luuzna to naprawde fajny pomysl z tym stolazem bo pokoik maly i myslalam nad lozkiem pietrowym a na dole biorko i szfa moze kojazycie w jysku jets taki fajny zestaw ze schodami-szufladami. o czyms takim myslalam i do tego jakis regal na zabawki bo mamy ich duzo. tylko czy nie spadnie z tego lozka pietrowego.?

Ostatnia edycja:
Mi ostatnio pediatra też wjechała na ambicje, bo Alan wrzeszczy na szczepieniach i zasugerowała następną skojarzoną...my zawsze szczepiliśmy tylko podstawowymi (plus bezpieczna za darmo, bo Alan jest pod obserwacją neurologa). Nie dałam ani złotówki na szczepionki i nie mam zamiaru :no: Czy nas szczepiono tak? Jakoś żyjemy :p Przeszłam w dzieciństwie świnkę, odrę i ospę i dziękuję niebiosom, że mam to za sobą. Znam kogoś, kto przechodził ospę jako dorosła osoba...masakra ;/
Zresztą kto z nas pamięta te szczepienia?

reklama
witajcie ja dopiero odczytalam bo mielismy podlanczanego kopa. dzieki za informacje o mebelkach.
luuzna to naprawde fajny pomysl z tym stolazem bo pokoik maly i myslalam nad lozkiem pietrowym a ba dole biorko i szfa moze kojazycie w jysku jets taki fajny zestaw ze schodami-szufladami. o czyms takim myslalam i do tego jakis regal na barawki bo mamy ich duzo. tylko czy nie spadnie z tego lozka pietrowego.?

heh na moje nie powinien spaść ;-) w końcu to duży chłopak :-) Zresztą powinno mu to sprawić frajdę :tak:

Do góry