reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toruń

reklama
dzięki luuuzna za wskazówki :) zaraz będę kombinować :)

a te słoiczki to faktycznie trzeba wziąć pod uwagę to ze z tego co się orientuję gerber ma najtańsze i owoce i obiadki deserki. najdroższe słoiczki sa z hippa i bobowity skądś musi się wbrać ta róznica (spora) ceny. owoce tez z pewnością przecierają nadpsute, drugiej jakości, to samo dotyczy soków które my pijemy. ale coś za coś, jak chcemy byc wygodne i zapłacić nie wiele, to kupujemy takie gerberki. tylko rzeczywiście mogli na etykiecie rozwinąć skrót MOM - tylko kto wtedy by im to kupił.. chociaż która dziś z zabieganych mam czyta etykiety i skład każdego produktu? :)

Można nagotować sagan żarcia i wekować tak jak reni jusis pokazywała - eko mama :)

dzięki luuuzna za wskazówki :) zaraz będę kombinować :)

a te słoiczki to faktycznie trzeba wziąć pod uwagę to ze z tego co się orientuję gerber ma najtańsze i owoce i obiadki deserki. najdroższe słoiczki sa z hippa i bobowity skądś musi się wbrać ta róznica (spora) ceny. owoce tez z pewnością przecierają nadpsute, drugiej jakości, to samo dotyczy soków które my pijemy. ale coś za coś, jak chcemy byc wygodne i zapłacić nie wiele, to kupujemy takie gerberki. tylko rzeczywiście mogli na etykiecie rozwinąć skrót MOM - tylko kto wtedy by im to kupił.. chociaż która dziś z zabieganych mam czyta etykiety i skład każdego produktu? :)

Można nagotować sagan żarcia i wekować tak jak reni jusis pokazywała - eko mama :)

nie ma za co :)

Ja dużo się dowiaduje z porannego Dzień dobry tvn :-D Mówią tam właśnie o żywności, które produkty dobrze wybierać, są porady dla młodych rodziców...ja przynajmniej wiem z tego programu wiele przydatnych rzeczy :tak:

Mmm mi się zawsze wydawało, że Bobovita najtańsza. Zresztą jak już kupowałąm słoiczki, to z Bobovity i z Hippa....bo Alan jak już jadł coś ze słoiczka, to musiała to być Bobovita. A ktoś mi kiedyś powiedział, że bobovita śmierdzi :p

Są takie matki, co czytają składy wszystkiego, co podają dziecku...a za rok dają mu zdrowe paróweczki a potem zabiera na pizzę :p

A już w ogóle fantastyczny jest ten program "Wiem co jem" z Kasią Bosacką, mówią ile faktycznie jest masła w maśle, czekolady w czekoladzie itd. ostatnio po obejrzeniu tego programu nie kupuje tanich makaronów nawet do zupy. Faktycznie są nic nie warte a do tego rozgotowują się, łamią

Dzięki za życzonka dla Mikiego.Ja nie wściekła tylko smutno,pisałam może kilka dni wcześniej to widać było że za niedługo urodzinki.A może by tak zapisać daty na mamach toruńskich?Dawno żadna tam nie pisała i są braki niestety.
Co do MOM i dań z Gerbera to nie kupowałam dla Ingi i nie będę,raczej Bobo Vita mi podchodzi.

reklama
Dziewczyny mam pytanie: gdzie jesteście ubezpieczone zdrowotnie, prywatnie, albo grupowo? Ja byłam ubezpieczona w Gerling - u jak pracowałam z chwilą przejścia na wychowawczy powinnam była płacić składki we własnym zakresie (wcześniej odciągali mi z pensji) jakoś olałam to i teraz szukam odpowiedniego ubezpieczenia, to znaczy takiego zyby było korzystne jeśli chodzi o wypadki (!) choroby, nie przewidziane zabiegi (np. wyrostek) a także z tytułu urodzenia dziecka. Zastanawiam sie czy znacie takie towarzystwa ubezpieczeniowe w którym warto sie ubezpieczyć? W gerlingu za synka otrzymałam 1700zł wiec byłam zadowolona. Pzu grupowe tez w pracy oferowało tylko 400zł za dziecko a planowałam wtedy zajśc w ciąze. Z reszta pytam bo w tym roku mam marzenie zajsc drugi raz :)

Do góry