reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba wyprawkowa do szpitala :)

reklama
Volka ja sie przejmuje bardzo. Tak jak pisze Lilith-nie wiadomo w czym prane ani jak przechowywane. A po klopotach ze skora Kuby teraz naprawde wole dmuchac na zimne i miec od poczatku kontrole nad tym, co ubiera moje dziecko. No i te szpitalne ciuszki sa strasznie dla mnie niewygodne do przebierania. Nie cierpie kaftanikow:p

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ja też muszę mieć swoje ubranka.

A i u nas też dzieci nie mają, tzn mają jak trzeba zostać dłużej niż te trzy dni.

Dzieci nie powinno się kąpać przez kilka dni od porodu. Kąpiac od razu po porodzie cała ochrona i nawilżenie skóry maluszka leci do ścieków. Ten film którym jest pokryte dziecko jest bardzo ważne ;) także nie ma w tym nic dziwnego. U nas w szpitalu też dziecko myje się dopiero w domu. A tak tyle co się przetrze po porodzie, buźke itp i tyle co przy zmianie pieluchy

Jak dla mnie największa głupota o jakiej słyszałam z tym nie myciem..
Ja zastrzegam sobie, że mają myć moje dziecko a jeśli nie to mąż to zrobi albo ja jak dam radę wstać..

reklama
każdy ma prawo do swojego podejścia do wszystkich kwestii dot. jego dziecka ... ja nie uważam by to mycie czy niemycie noworodków było jakąś kluczową sprawą - dawniej się myło i nic dzieciom nie było, teraz sie nie myje i też dzieci są zdrowe - ja nie mam żadnych życzeń jesli chodzi o tą kwestie :)

Do góry