reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba wyprawkowa do szpitala :)

Ja mam tak spakowana do połowy właściwie :D Ale nie mam jeszcze niektórych rzeczy... nie mam weny żeby podjechać do apteki i kupić wogole nic mi się nie chce

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
U mnie w szpitalu jak brali Ole na badania wracala w szpitalnych ciuszkach ale nasze ciuszki zawsze byly w tym szpitalnym jezdzacym lozeczku okok Olusi..wiec ja mam pewnosc ze wroca :) a kapiel dziecka odbywa sie na sali gdzie dziecko z mama lezy wiec nic nie ginie zawijaja dziecko i oddaja golusienkie do ubrania, no chyba ze.sie.nie.ma ciuszkow to maja zawsze przygotowane

U mnie w szpitalu ciuszki moge miec swoje i sa polozene przy dziecku. Pampersy nie musze bo daja. Tylko chusteczki i kosmetyki jak cos.

Młoda mama pod kranem myją? To nie mogą trochę do umywalki wlać? Taki maluszek w niezłym szoku musi być. Ja tam ubranek nie biorę dla Piotrusia :-) to tylko 2 dni.

Elisse, ale chyba w większości szpitali myją dzieci pod kranem... Ja tez nieraz Zuzce płukałam dupke pod kranem jak była z kupki :) nie wyobrażam sobie, zeby na oddziale mieli lac wodę do wanienki dla każdego dziecka i po każdym dziecku myć i odkazić wanienkę.... Ja w tym nie widzę problemu :)

Mi polozna powiedziala ze nie ma czasu na takie mycie jeżeli jest 20 dzieci a ona ma godzinę na umycie wszystkich osuszanie i ubranie :D więc szybciej jest pod wodą

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Ale na prawde dziewczyny Wy sie tak przejmujecie tym w co maluch bedzie ubrany w szpitalu? Jakie to ma znaczenie?

Do góry