reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba wyprawkowa do szpitala :)

Isia ja drugi tydzień w łóżku leżę, a przede mną jeszcze 4 co najmniej, mam potrzebę pogadania ;)
Poprzednio byłam na sali z dziewczyną która tak mocno zasnęła że przez chwilę myślałam że umarła. Dziecko jej przy samym uchu płakało a ona nic. Złapałam ją za rękę, a ta pomimo 30 stopniowego upału zimna jak lód... Szczęśliwie ożyła...

reklama
Juana w tym medicoverze mają II st referencyjności, ale szczerze mówiąc już wolę pójść na drugą stronę ulicy do szpitala z takim samym stopniem, warunki super, sale głównie 2 osobowe z łazienką, 8 sal porodowych jednoosobowych i opieka była ok, przynajmniej nie mam jakichś złychwspomnień. No i za free :tak: Z tego co kiedyś czytałam i z jednego i z drugiego jeżeli jest poważny problem z maluchem, to wysyłają do czd, ale nie wiem na ile to prawda. A Ty gdzie chcesz rodzić?

Missoni ja też sobie nie wyobrażam leżenia w 8 osób z jedną łazienką, myślałam że max mogą przypadać 4 osoby na łazienkę,ale może się mylę. Już nie mówiąc o tych 8 osobach w sali, koszmar jakiś, ciekawe czy ktoś może normalnie wypocząć w takich warunkach.

Ostatnia edycja:
Hmm osobiście mi by było szkoda kasy... wolę sobie to zatrzymać i gdzieś pojechać[emoji14]aczolwiek stan materialny też by mi nie pozwalał aż na tyle żeby prywatnie rodzic ;) jezdzac na wakacje nigdy nie szukalismy luksusow w pokoju tylko tam spalismy a tak caly dzien gdzieś :)w eskulapie jak urodzisz a coś się stanie to i tak dziecko biorą do wojewódzkiego szpitala...
W Pszczynie luksosow nie ma ale nie jadę tam na wczasy :D więc te 3 dni wytrzymie a salę sa 2 osobowe z łazienką jeszcze nie ma aż tak tragicznie :) wiadomo ze stan łazienek nie jest jak w ***** hotelu ale idzie wytrzymać[emoji14]Każda z nas ma inne zdanie :)

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Asienka- ja wlasnie rozwazam borowska i kamienskiego. Borowska ze wzgledu na Zuzie a kamienskiego ze wzgledu na mozliwosc aktywnego porpdu. I zapewne zadecyduje w ostatniej chwili czyli w samochodzie w drodze "do". :)

Juana- czytalismy dzis z lubym prawie caly dzien na temat prywatnych szpitali i porodow. I faktycznie- drozej byc nie moglo... :(

Kamila- niestety nie widze Twojego zdj. Planujesz rodzic w gorlitz?

nie Bursztynku, ja na NFZ hihi w zg-cu :D nie stac mnie na niemieckie standardy :) tak na prawde zastanawiam sie czy na sale prywatna 250zł dawac czy dam sobie rade na wspólnej - zobacze, bo na szkole rodzenia idziemy raz na oddział i sobie wszystko obejrze dokładnie :) a teraz z pieniazkami u nas nie najlepiej :p tzn są ale młody, wesele, mieszkanie ... i coraz szczuplejsze są te "zapasy" :(

No to w szpitalu w którym rodziłam Emilkę na całą porodówkę była jedna ubikacja i dwa prysznica. Może nie luksusy, ale opieka wspaniała.

MlodaMama a ja znowu na wakacjach lubię mieć fajnie :) tzn dla mnie musi być czysta łazienka, baaaaaaaardzo czysta i fajny pokój. A najważniejsze są śniadania hihi
No i teraz jak będzie Bartek to będziemy brać apartament rodzinny a nie pokoj. Tzn może być jeden pokój ale koniecznie z aneksem kuchennym.
My zawsze szukamy czegoś z booking i patrzymy na oceny i opinie :)
A pierwszy wyjazd weekendowy planujemy z Bartusiem na moje urodziny- 1 kwietnia :) chociaż nie wiemy jeszcze gdzie no i wszystko zależy od pogody :/

Isia ja nie mówię ze my wybieramy pokój za 10zł gdzie laza robaki a łazienka jak za komuny hahaha ale w cenie nie za drogo nie za tanio[emoji14]a nauczyliśmy się bo kiedyś też zawsze wybieralismy taki pokój fajny i kwestia np. Góry doba zaczynała się od 30zł zwykly pokoj i lazienka a myśmy brali tak 60zł -80 fajny pokój łazienka itp. Ale po przeliczeniu kosztów i czasu ile spędziliśmy w tym pokoju po prostu się nie opłacało brać takiego drogiego, to była wieczorna kąpiel i spać bo po stoku na nic innego nie miałam siły :D

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry