reklama
baska
<mamusia Kamilka i Julci>
Mycha - nigdzie nie zauważyłam tego twojego pytanka ale już ci odpowiadam. Będę rodziła w Świętochłowicach bo tam mój gin jest ordynatorem. Podobno ten szpital cieszy sie renomą. Zobaczymy. Dziś o 20 jadę tam to go w środku obejrzę.
baska
<mamusia Kamilka i Julci>
Renee 29- właśnie nie...jade tam zapytam ją jak to bedzie wyglądało czy bylaby możliwość żeby ona była przy porodzie (to żona mojego meża kolegi) ale wydaje mi się, że tak teraz nie ma, że ktoś ci przyleci do pracy na dyżur bo ty tak chcesz. Chyba bede musiała potem tej położnej co bedzie na dyżurze dać w koperte(100 zł) żeby sie dobrze mną zajęła.
u nas można wynająć położną za 600 zł. (z czego 200 zł. idzie na fundację szpitala, a 400 dostaje położna, która jest z Tobą non stop, niezależnie czy rodzisz 5 godzin czy 25). I to jest opłata oficjalna, ewentualnie mozna się dogadać prywatnie z położną , która aktualnie ma dyżur, żeby się ekstra zajęła przyszłą mamą , tylko podobno w większosci przypadków mogą się po takiej " prywatnej ofercie" trochę obrazić, bo tak naprawdę to ich obowiązkiem jest sie nami zajmować super ekstra zawsze i to powinno być w standardzie. Warto podobno juz na położnictwie po porodzie "podlizać" się : i przynieść jakieś ciastka, kawkę czy coś w tym stylu.
ale tak naprawdę to co szpital to inne obyczaje i najlepiej orientować siekonkretnie tam gdzie chcemy rodzic
ale tak naprawdę to co szpital to inne obyczaje i najlepiej orientować siekonkretnie tam gdzie chcemy rodzic
mycha12
Wrześniowe mamy'06
baska pisze:Mycha - dobrze, ale dopiero jutro rano ok Jestem ciekawa czy wy wszystkie będziecie opłacać jakąś połozną??? Chcicałabym mieć bardzo dobrą opiekę przede wszystkim żeby dziecko się urodzilo całe i zdrowe.
Basiu podejrzewam że bez znaczenia jest to czy będziesz miała swoję położną czy nie dziecko i tak urodzi się całe i zdrowe więc spoko
na poczatku myslałam,ze opłacę na pewno, ale położna z naszego szpitala powiedziała, ze nie ma sensu, bo wszystkie babeczki które tam pracują są w porządku i nie ma się co bać, że oleją pacjentkę.
Wykupienie położnej zalecała tylko tym mamusiom co potrzebują opieki non stop , żeby czuć się pewnie i bezpiecznie.
Ja tam wolę nawet odrobinę czasu kiedy będę mogła zostać sama ze sobą i reagować tak jak zechce moje ciało , nie patrząc na osoby trzecie.
Wykupienie położnej zalecała tylko tym mamusiom co potrzebują opieki non stop , żeby czuć się pewnie i bezpiecznie.
Ja tam wolę nawet odrobinę czasu kiedy będę mogła zostać sama ze sobą i reagować tak jak zechce moje ciało , nie patrząc na osoby trzecie.
reklama
Nie no, dla mnie to jest jednak trochę chore, przecież te babki od tego tam są na dyżurze, żeby pomagać i powinny każdą się tak samo dobrze zająć, no nie??!! Co innego gdy przyjeżdzasz do szpitala ze swoją opłaconą położną, która tam nie pracuję, to co innego.
Ja dalej nie wiem co mam robić i gdzie rodzić!
Ja dalej nie wiem co mam robić i gdzie rodzić!