reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala!

kobietki zadzwoncie do szpitala :D lepiej sie pakowac wiedzac co i ile; ja dla dzidzi tylko pampersy i pieluchy do pupy; dla siebie podklady koszule termometr kubek i sztucce :D oczywiscie napakowalam sobie jakies kosmetyki dla siebie skarpetki klapki pod prysznic i takie drobnostki :D dla dzidzi mam wszystko przygotowane w razie jakby co to zawsze ktos dowiezie; kumpela ktora rodzila w zimie mowi ze becik swoj musiala miec a pampersow nie bo akurat szpital mial :D

reklama
u nas kazdy ma miec swoj; jeszcze jak chodzilam do babci do szpitala to pamietam ze termometr dziennie kupowac musialam bo babcia jak babcia tlukla je na potęge; dlatego mowie zeby dzwonic pewnie kazdy szpital ma jakies tam zwyczaje;

]Renee wyobraź sobie ze jak w tamtym roku miałam robioną laparo w Klinice to tez musialam przynieść swój :p nawet w Klinice mają braki. A ze względu na to że tam będę rodzić to musze też zabrać swój, tzn zabiorę na wszelki wypadek ;)
Dzikuska dobrze że przypomniałaś!

Dziewczyny nie przejmujcie się jeśli czegoś zapomnicie wszystko okaże się w szpitalu.
Zawsze rodzina może dowieść.
W naszym w Gubinie nie trzeba nic brać,ciuszki są szpitalne, pieluchy tetrowe,chusteczki i kremy też są,a położne kompią maluchy i przynoszą czyste i pachnące.

Mamaoska to pozazdrościć ::) u mnie w Klinice w Katowicach nie dają kompletnie nic. Torbę mam spakowaną i jest cholernie ciężka i duża, a nie mam w niej spakowanych np kosmetyków dla mnie i ciuszków dla małej, które też musze zabrać ::) fakt że dużo miejsca zajmuje paczka pampersów no ale i tak zabieram chyba wszystko z listy ;)

O kurcze a ja jeszcze śpie. Jakoś nie myślę o pakowaniu sie. Jak już zacznę się pakować to napewno wezmę pampersy i 2 pieluchy tetrowe, ciuszki dla malutkiego, dla mnie: 2 koszule jedną do karmienia drugą zwyklą, wkładki laktacyjne, szlafrok, papcie, klapki(męża) pod prysznic bo nie bede kupowała bo to bez sensu, pieluchy bella, majtki jednorazowe, skarpetki a z dokumentów kartę czipową i dowód osobisty (pytałam lekarza) i to chyba wszystko może jeszcze na wszelki wypadek laktator. A z kosmetyków dla maluszka nic nie biorę bo bez przesady żeby w szpitalu nie mieli skoro położne kąpią dzieci(zapytam położnej jak się z nią spotkam).

Mi zostało do dopakowania, tylko nie wiem gdzie bo torba jest już pełna ;) ;D, szlafrok, papcie, kosmetyki dla mnie, dokumenty i rożek dla małej. ;)

A ja jeszcze w proszku ;)
Musze zabrac troche ubranek,rozek,pieluchy i chysteczki no i wszystko co sie da dla siebie ;)

U nas też każdy ma swój termometr i pielęgniarki kąpią dzieci ;)

reklama
Do góry