reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala!

kobietki zadzwoncie do szpitala :D lepiej sie pakowac wiedzac co i ile; ja dla dzidzi tylko pampersy i pieluchy do pupy; dla siebie podklady koszule termometr kubek i sztucce :D oczywiscie napakowalam sobie jakies kosmetyki dla siebie skarpetki klapki pod prysznic i takie drobnostki :D dla dzidzi mam wszystko przygotowane w razie jakby co to zawsze ktos dowiezie; kumpela ktora rodzila w zimie mowi ze becik swoj musiala miec a pampersow nie bo akurat szpital mial :D

reklama
u nas kazdy ma miec swoj; jeszcze jak chodzilam do babci do szpitala to pamietam ze termometr dziennie kupowac musialam bo babcia jak babcia tlukla je na potęge; dlatego mowie zeby dzwonic pewnie kazdy szpital ma jakies tam zwyczaje;

]Renee wyobraź sobie ze jak w tamtym roku miałam robioną laparo w Klinice to tez musialam przynieść swój :p nawet w Klinice mają braki. A ze względu na to że tam będę rodzić to musze też zabrać swój, tzn zabiorę na wszelki wypadek ;)
Dzikuska dobrze że przypomniałaś!

Dziewczyny nie przejmujcie się jeśli czegoś zapomnicie wszystko okaże się w szpitalu.
Zawsze rodzina może dowieść.
W naszym w Gubinie nie trzeba nic brać,ciuszki są szpitalne, pieluchy tetrowe,chusteczki i kremy też są,a położne kompią maluchy i przynoszą czyste i pachnące.

Mamaoska to pozazdrościć ::) u mnie w Klinice w Katowicach nie dają kompletnie nic. Torbę mam spakowaną i jest cholernie ciężka i duża, a nie mam w niej spakowanych np kosmetyków dla mnie i ciuszków dla małej, które też musze zabrać ::) fakt że dużo miejsca zajmuje paczka pampersów no ale i tak zabieram chyba wszystko z listy ;)

O kurcze a ja jeszcze śpie. Jakoś nie myślę o pakowaniu sie. Jak już zacznę się pakować to napewno wezmę pampersy i 2 pieluchy tetrowe, ciuszki dla malutkiego, dla mnie: 2 koszule jedną do karmienia drugą zwyklą, wkładki laktacyjne, szlafrok, papcie, klapki(męża) pod prysznic bo nie bede kupowała bo to bez sensu, pieluchy bella, majtki jednorazowe, skarpetki a z dokumentów kartę czipową i dowód osobisty (pytałam lekarza) i to chyba wszystko może jeszcze na wszelki wypadek laktator. A z kosmetyków dla maluszka nic nie biorę bo bez przesady żeby w szpitalu nie mieli skoro położne kąpią dzieci(zapytam położnej jak się z nią spotkam).

Mi zostało do dopakowania, tylko nie wiem gdzie bo torba jest już pełna ;) ;D, szlafrok, papcie, kosmetyki dla mnie, dokumenty i rożek dla małej. ;)

A ja jeszcze w proszku ;)
Musze zabrac troche ubranek,rozek,pieluchy i chysteczki no i wszystko co sie da dla siebie ;)

U nas też każdy ma swój termometr i pielęgniarki kąpią dzieci ;)

reklama
Do góry