reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

reklama
No i tez pewnie będa pozawijane w becik .Trudno ocenić jaka temepratura będzie na sali poporodowej.Bo wrzesień dziewczyny moze być albo bardzo ciepły nawet upalny a może tez być zimno i deszczowo.Więc pewnie może byc tak że będziemy zmieniac garderobe dla dziecka do szpitala

Jak zakładałam chłopcom pajacyki - to rezygnowałam z długiego rękawka w body. Dwa długie rękawki to za dużo - jeśli chodzi o pomieszczenie - sala szpitalna, czy sypialnia maluszka - tak myślę. A jak się wychodzi na zewnątrz - to wiadomo - zawsze coś jeszcze się zakłada...

Ale dzisiaj śliczny kombinezonik widziałam - taki pośredni - nie za gruby... Biały i taki słodki... Prawie się skusiłam, ale rozsądek podpowiada -STOP - zakupom. Mam tony ciuszków...

Dokupiłam płyn do kąpieli, puder - mimo wszystko zawsze po kapieli pudruję maleństwo pod paszkami - do tyłeczka mam sudocrem; nożyczki i szczoteczkę do włosków, pampersy 1 - przedtem kupiłam 2 i sama nie wiem, które będą ok... Te 1 są takie malutkie...

Witam kobitki:-)
Musze sie pochwalić, że mam już WSZYSTKO:-Dno prócz tamtum rosa i kosmetyków dla siebie typu szampon itd.
W sobote z moją mamcią dokupiłam dla malutkiej 2x komplet śpiochy, 2 kaftaniki i z 6 czapeczek, dla siebie piżamki, szlafrok, kosmetyczkę i biustonosze a wczoraj z M kupiłam torbę do szpitala, pościel do łóżeczka z ochraniaczem, karuzelkę i przy okazjii dla Ewci zjeżdżalnie hahaha wiec zakupy UDANE:-D
Poprałam już pieluszki, kocyki i ręczniczki, zostały mi ubranka, pościel i moje rzeczy.

Witam kobitki:-)
Musze sie pochwalić, że mam już WSZYSTKO:-Dno prócz tamtum rosa i kosmetyków dla siebie typu szampon itd.
W sobote z moją mamcią dokupiłam dla malutkiej 2x komplet śpiochy, 2 kaftaniki i z 6 czapeczek, dla siebie piżamki, szlafrok, kosmetyczkę i biustonosze a wczoraj z M kupiłam torbę do szpitala, pościel do łóżeczka z ochraniaczem, karuzelkę i przy okazjii dla Ewci zjeżdżalnie hahaha wiec zakupy UDANE:-D
Poprałam już pieluszki, kocyki i ręczniczki, zostały mi ubranka, pościel i moje rzeczy.

sinka

no to gratulacje finiszu szykowania wyprawki!!! Ja jestem w polowie drogi. jeszcze głowne i wieksze wydatki przed nami, ale juz coraz blizej konca :) reszta wyjdzie w praniu. :)
:tak:

Ja jak na razie mam szlafrok, koszule do porodu i 2 staniki do karmienia, wszystko po Majce, ale planuję już zakupy na ten lub następny tydzień.
A powiedzcie mi czy do szpitala bierzecie całą paczkę pampersów czy na sztuki??? Z Majką to szpital zapewniał, a teraz muszę sama wziąć, i nie wiem ile

reklama
No Sińka - super. Masz już zgłowy. :tak:
Ja do torby - tylko moje kosmetyki jeszcze, ale to na samym końcu.
Zastanawiam się czy ubrania dla siebie i dla Malutkiej - na wyjście też zabrać ze sobą, czy tylko przygotować i ktos mi doniesie... Może mój Brat...
Tego jeszcze nie mam przygotowanego.
I kilka rzeczy muszę jeszcze dokupic - ale to do tej domowej wyprawki - materac do łóżeczka, na przewijak i wanienkę - koniecznie na stojaku, żebym nie musiała się schylać.

Dziewczyny bierzecie kosmetyki dla Maluszków do szpitala? Jakie?

Do góry