reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

reklama
Ja zawsze zakładałam maluszkowi body - pieluszka jakoś lepiej się trzyma, nie przesuwa się, nie przekręca... Dlatego jestem zwolenniczką body

ja dokładnie tak samo, body to podstawa, a na to śpiochy/półśpiochy czy jakiś pajac. A do szpitala spakuję ze 3bodziaki, 2pary półśpiochów, dwie pary śpioszków i jeden pajac. Jak czegoś zabraknie to mąż dowiezie.

Widzę, że te same dylematy..ja też jakoś nie wiem co zabrać. Z Igą to brałam koszulki- bo kazali w szpitalu, kaftanik, śpiochy. Ale to był październik, więc było zimno. A teraz nie wiem. Czy bodziaka na krótki czy na długi? i co, na to pajac? czy starczą śpiochy? też jakoś głoopieję. Wezmę ze 4 komplety, bo będę 3 dni.

U nas ubranka tylko na wyjście potrzebne, to tyle będzie mniej problemu co zabrać dla małego.
Bebzonik jeżeli body + śpiochy to długi rękaw, a jak body + pajac to może być krótki.

właśnie doczytałam na stronie szpitala, że MOŻNA zabrać ubranka dla dziecka. wiec chyba dają jak ktoś nie skorzysta z tej opcji.
Ale swoje to zawsze swoje więc i tak wezme z 4 razy bodziaka krótkiego i długiego i 4 pajace i 4 śpiochy. A w co ubiore to się okaże.

reklama
Dziewczyny w sumie to nie wiadomo jak będzie ciepło w szpitalu.Bo okien pewnie nie we wszystkich szpitalach chcą otwierać i nie raz jest duszno więc trudno przewidzieć to.I dlatego cięko tak doradzić czy długi czy krótki rękaw ale mnie się wydaje że najczęściej dzieci mają długi rękawek

Do góry