reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

No i super :-) i tam meza wez obeznaj w szafie dla dzidzi zeby wiedzial co i jak. .

Ale mnie rozbawiłaś :) W jakiej szafie, hehe . My pod koniec marca się przeprowadzamy i obecnie jestem prawie na walizkach u rodziców. W kazdym pokoju gdzieś mam jakieś rzeczy, troche w piwnicy :) Rzeczy, które kupiłam dla dzidzi są w workach na pościel :-D a mąż nie wie nawet, gdzie trzymam jego ciuchy.

reklama
No to w trakcie przeprowadzki go nabierzaco informuj co gdzie jest :-D albo przyklej kartki do siatek i na nich napisz co jest w srodku.

Ja kurcze zaluje ze na to wpadlam tak pozno bo po Joshu mam worki ubranek i nie wiem co w ktorym jest a nie chce wszystkich specjalnie otwierac... buu ale ze mnie gapa no...

Ja też tak pakowałam w kartony, aż mnie naszło jakiś czas temu (jak się dowiedziałam o ciąży) i zrobiłam w 9 kartonach przegląd i wszystko pogrupowałam. To było wyzwanie, ale mam z głowy i kartony opisane. :-)

jenyyyyy a ja nie wiedziałam że taki wątek istnieje!!
tak się na kwietniu i zakupowym zamelinowałam, że świata poza nimi nie widziałam, a tu przygotowania pełną parą!!
laski ale wy się przygotowujecie, rajuśku jak mówi pies Pluto!

ja ostatnio wyciągnęłam swoją słynną czerwoną torbę do szpitala (bo jechałam na IP) no i jak wróciłam to stwierdziłam, że pierwsze muszę ją wyprać bo masakra!! heh no to ja nawet torby samej w sobie nie mam jeśli chodzi o ścisłość, a co dopiero wypełnienie i przygotowanie mężowi tego co ma dowozić....

mam przygotowane ciuszki na wyjście dla Niuni, ale co do szpitala itd to nie mam, tyle że M wie gdzie jest komoda no i wie co to body, pajacyk, spioszek i kolor różowy jak wygląda też już wie
:D:D
a jak sie pomyli to Starszak mu pomoże;)
no to sobie was wieczorkiem tu poczytam i notatki porobię co to mam popakować do tej swojej torby jak już ją wypiorę.

p.s. tylko cicho...
aenye puściła pralkę z dziecięcymi ciuszkami....!! czas pakować torbę do szpitala:p:p

Morgaine, pakuj się pakuj, bo nasz pociąg porodowy juz ruszył i będzie przed czasem na stacji końcowej ;)
Ja dopiero wczoraj kupiłam na allegro 2 koszule i szlafrok, zebym gołym tyłkiem nie świeciła :-)

p.s. tylko cicho...
aenye puściła pralkę z dziecięcymi ciuszkami....!! czas pakować torbę do szpitala:p:p
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

szybko lece kapcie dopakowac bo to znaczy ze juz sie zbliza :-D :-D :-D hahaha

Nie wiem czy juz ktoras z dziewczyn pisala ale u nas to tak wyglada:

Dziecko
Kaftaniki-6
spiochy-6
sweterki-2
reczniki-2
plyn do kapieli
wazelina
pieluchy mini
torebki na pieluchy
waciki
mata do przebierania
czapeczka i kocyk na zmiane
plastikowa miseczka (do mycia pupy)

Mama
reczniki
pizama
szlafrok
jednorazowe majtki
klapki
biustonosz
podklady poporodowe lub wielkie podpaski(nie polecam)
Przybory toaletowe
Wkladki do biustonosza

ja wogole nie wiem co zabrac bo moga mnie wypuscic juz po 4 godz jak wszystko bedzie ok...chyba zapakuje w jedna torbe (torebeczke :-D ) same niezbedne a w druga troche wiecej i zostawie ja m w samochodzie...

Ja sie pakuje juz jutro. Nie ma bata ;) Dzisiaj jeszcze ostatnie popiorki robie i prawie jestem gotowa :p

reklama
Do góry