reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja to mam w ogóle wrażenie, że te listy szpitalne ktoś ułożył 10 lat temu i nie są aktualizowane... A jak myślicie- czy muszę mieć kaftaniki??? Czy nie wystarczą tylko bodziaki i pajace???

Ja do pajaca tylko body używałam, a kaftanik do zestawu: koszulka, śpioszki i właśnie kaftanik.

reklama
koszulka na dlugi rekaw i jeszcze na to kaftanik? nie wystarczy sam kaftanik + spioszki? taki wlasnie mialam plan ;)

co do szpitala....
zaczynam rodzic, jade do szpitala... no wlasnie - od razu na porodówke czy najpierw a izbe przyjec? Czy moze porodowki maja jakis oddzielny oddzial przyjec? Bo jakos sobie nie wyobrazam zebym miala rodząca jechac na ogólna izbe przyjec ;/

wydaje i się ze porodówki powinny mieć swoje własne izby przyjęć i tam sie powinno kierowac przynajmniej tak jest tutaj w lublinie gdzie ja zamierzam rodzic.

Tysia porodówki zawsze maja osobną izbę przyjęć, akurat u nas jest wspólna dla oddziałów ginekologicznego, patologii ciąży i połozniczego
ale rodzące mają pierwszeństwo:tak::tak::tak:, zresztą na widok kobiety, która ma bóle porodowe wszyscy cię przepuszczą:-D

wszystko zalezy od szpitala, zdarzaja sie takie ktore maja jedna ogolna izbe przyjec. trzeba sie wczesniej zorientowac.

nataliak doskonale wiem o co chodzi. Ale ta polityka to tylko szpitalna zasługa. Ja dziękuję nie wyobrażam sobie jeździć z bólami od szpitala do szpitala....

Tam gdzie ja będę rodzić jest ogólna IP gdzie wystarczy się pokazać, dalej miły sanitariusz odbiera pacjentkę i zawozi lub jak ta chce iść - na odpowiedni oddział, gdzie tam dokonywane są wszelkie formalności - coś jak taka podizba IP hihihi

Z innej beczki- w szkole rodzenia pytałam dzisiaj położną, czy kaftany są KONIECZNE- i sama powiedziała, że nie, ze wolą bodziaki:-) Uffff:-)

reklama
nataliak, niestety tak się utarło jako zestaw, ale przecież to nie mus. Tym bardziej jak będzie gorąco, ale pamiętajmy, że pierwszy kontakt bobasa ze światem, to szok i jest Mu zapewne zimno. Owszem rożek też ociepla, ale spełnia jeszcze jedną ważną rolę. Otula i ściska Maluszka tak, podobnie jak w okresie prenatalnym u mamy w brzuszku. Daje Mu zatem dodatkowe poczucie bezpieczeństwa.

Ja wyszukałam cieniutkie koszulki f-my sofija. Takie miałam też przy Oli i Ali. Kopertowe zapięcie, bawełna rozciąliwa i cienka, jak już pisałam. Jakbyś chciała, to wkleję jutro fotkę :tak:

A co skierowania, to ja nie miałam takowego, a 2 swoje ciąże przenosiłam. Co prawda jak jest się po terminie, to trzeba chodzić na KTG do jakiegoś szpitala. U mnie np nie przyjmowali tylko dlatego, że wybił termin porodu. Dopiero jak wynik KTG był niepokojący, albo jak zbliżały się 2 tyg po terminie, to brali na indukcję. Tak było ze mną.
Należy pamiętać jednak, że co miasto i szpital, to obyczaj. A z pierszeństwem przyjęcia w przypadku lekarza prowadzącego lub szkoły rodzenia, to prawda.
Baaa, nawet czasami można być inaczej traktowanym (czyt: lepiej).

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry