reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja mam niewielka torbe w sumie,bo tutaj jak wszystko dobrze idzie to najkrocej po 6h
mozna isc do domu.jak bede musiala byc dluzej to maz dowiezie co trzeba.
Agate u nas tez dzieciaczki od razu wskakuja w swoje ubranka:tak:i mi sie to podoba:-)

reklama
Agate, będzie szał na porodówce z tym plecakiem;-)
Ja też jestem za domowymi ubrankami dla malucha, jak to tłumaczyła nam położna- lepiej, żeby takiego "jałowego" maluch skolonizowały domowe bakterie a nie szpitalne mutanty. I to do mnie przemawia:tak:

Jezu jak widze większośc ma juz spakowane torby a ja jeszcze nie,a tu 36 tydzień się zaczyna,chyba muszę się wreszcie wziąść za tą torbę.Jak dotąd miałam za dużego lenia żeby się pakować :zawstydzona/y:.

Luthien ja pakowanie torby przekładałam z dnia na dzień, ale wczoraj większość rzeczy już do niej powkładałam, bo dzień wcześniej dziwnie się czułam wieczorem i dostałam stracha, że jakby co to torba pusta;-) Niech sobie teraz z 3 tygodnie zaczeka ;-)

Madziamadzia no własnie musze się za pakowanie wziąść,też tak myslałam parę razy że w razie czego to nie będzie czasu na pakowanie,lepiej niech stoi nawet parę tygodni.

Wy za pakowanie a ja za zakup ... masakra! Wczoraj tak mi namieszałyście... Orientujecie się jakie ceny kosmetyków są w tesco ?

Elwiwas ja mam chyba ciążowa sklerozę ;-),nie podam Ci dokładnych cen ale ja w tesco kosmetyki kupowałam bo pamiętam że nawet w miare ceny maja w porównaniu ze sklepami np. na moim osiedlu.

Ja mam niewielka torbe w sumie,bo tutaj jak wszystko dobrze idzie to najkrocej po 6h
mozna isc do domu.jak bede musiala byc dluzej to maz dowiezie co trzeba.
Agate u nas tez dzieciaczki od razu wskakuja w swoje ubranka:tak:i mi sie to podoba:-)

Wonka, ale u was ekspresowo wypuszczaja do domu, w sumie to fajnie, bo z tego co pamietam to strasznie sie tam dluzy i do domu chce. U nas jest cos takiego na zyczenie pacjentki, ze mozna wyjsc na drugi dzien po porodzie, jezeli nie trafi na niedziele, bo w niedziele nie ma wypisow ze szpitala. W tym celu ta kobieta musi przygotowac podanie z prosba o takie wyjscie ze szpitala z polozna srodowiskowa, ktora bedzie przychodzic do tej kobiety po jej wyjsciu ze szpitala przez 3 dni. Taka domowa hospitalizacja, zamiast lezenia na porodowce. Mowi sie o 5 dniach w szpitalu po porodzie, ale mozna wyjsc wczesniej i z reguly tak jest, ze wychodzi sie wczesniej, a mozna wyjsc i pozniej. Bo warunkiem wyjscia ze szpitala jest przybranie wagi dziecka, ktore nastepuje z reguly na 3 lub 4 dzien po porodzie. Bo wiadomo, ze od razu po porodzie troche traci, a po tych 3-4 dniach waga znow wzrasta i to jest zielone swiatlo do wypisania ze szpitala, jezeli nie ma zadnych innych przeciwskazan, wszystko odbywa sie normalnie.

Ostatnia edycja:
reklama
No Agate dla niektorych jest to troche szokujace,ale powiem ci,ze wiekszosc kobiet sobie to po fakcie chwali.ja tez lubie najbardziej w swoim lozku jak tylko jest taka mozliwosc.
ogolnie to wyglada to tak,ze lekarz pediatra bada dzieci do godz 12,czyli jak urodzisz do 12 i wszystko jest ok to po 6h mozesz isc do domu.jak urodzisz po poludniu to trzeba na lekarza do nastepnego dnia czekac.
no chyba,ze im sie cos nie podoba z mama albo dzieckiem to nie puszczaja tak od razu.
ja to bym chciala tam byc jak najkrocej:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry