reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
u mnie też już torba spakowana:
a w niej:
-stara koszulka do porodu,
-2 koszule z krótkim rękawem,
-2 duże ręczniki + jeden mały
- 2 paczki dużych podkładów bella
- wkładki laktacyjne
- podkłady na łóżko
- 2 staniki
- majtki jednorazowe i zwykłe
- maszynka do golenia
- lewatywa
- papier toaletowy i ręcznik jednorazowy
- maść na obolałe brodawki
- woda mineralna
- czekolada
- biszkopty
- osłonki na brodawki tak na wszelki wypadek
-skarpetki
- ładowarka i słuchawki do telefonu( potem mogę o tym zapomnieć);
-oczywiście DOKUMENTY
- kosmetyczkę: żel pod prysznic, szampon, szczoteczka i pasta do zębów, dezodorant, płyn do higieny intymnej, tantum rosa, suszarka
- szlafrok
- klapki pod prysznic

Dla Malutkiej
- 4 tetrówki
- 15 pampersów
- sudokrem
- szczoteczkę do włosów
- krem do buźki z Nivea
- łapki niedrapki, czapeczka, skarpetki
- pajacyk, 2 szt śpioszków i kaftaników oraz 1 body z krótkim rękawem
- ręcznik
- rożek
- chusteczki nawilżone
Jak uważacie powinnam jeszcze coś spakować?

Ostatnia edycja:
reklama
ja bym nie szalala tak z ta czekolada bo najesz sie jej w czasie porodu a potem zaczniesz karmic dziecko i moze byc problem. lepiej wziac jakies cukierki albo lizaki.

Julita ja jeszcze bym sztućce, kubek i jakiś talerzyk dołożyła i mały ręcznik do naczyń, a do dzidzi chusteczki nawilżające. A tak listę mam podobną, tylko bez lewatywy (bo dają sami w szpitalu), czekolady i rożka ;-)

ja bym nie szalala tak z ta czekolada bo najesz sie jej w czasie porodu a potem zaczniesz karmic dziecko i moze byc problem. lepiej wziac jakies cukierki albo lizaki.
Czekolada jest tylko tak na wszelki wypadek ( ogólnie jej nie jem)...i chodzi tu raczej o jedną tafelkę;)...a dlatego spakowałam czekoladę bo tak nam doradzono na zajęciach w szkole rodzenia...cukierkiem chodzi głównie o takie landrynki można się zakrztusić natomiast czekolada szybko się rozpuszcza i głoównie o to chodzi.

ja tez bym sie wstrzymala z czekolada bo niestety ale potem wszystko jest w pokarmie a jak wiadomo czekolada jak najbardziej zabroniona w pierwszych poczatkach karmienia,a tak pozatym to po co ta czekolada jest?

Tak jak napisałam...ma zastąpić cukierka..
Teraz to już nie wiem...tak nam poradzono więc kupiłam najwyżej mąż ja zje...

Julita chyba oprócz tej czekolady to lista jest ok... ja też mam sztućce i kubek bo w naszym szpitalu trzeba mieć swoje... no i chusteczki nawilżane dla malutkiej zapakuj

kurde toz ja nie spakowalam sztuccow!!! dobrze ze jet te forum bo bym zapomniala o sztuccach i kubku jakims

reklama
To zostane tylko przy biszkoptach jeśli wogóle pozwolą coś przegryźć...
Sztućce kubek i talerzyk + chusteczki spakowałam....:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry