reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jesli ktos nie ma fotelika i nie ma od kogo pozyczyc, zawsze mozna sprobowac podzwonic po korporacjach taksowkowych, trafiaja sie takie ktore udostepniaja foteliki. malo ich ale zawsze mozna zrobic rezerwacje dzien czy dwa wczesniej jesli wiemy kiedy wychodzimy ze szpitala.

reklama
Dziewczyny, kiedyś któraś z Was pisała, że do szpitala warto zabrać wodę w sprayu, bo przydaje się podczas porodu do np. spryskiwania ust, czy ciała dla ochłody. Gdzie można kupić taką wodę? Czy po prostu nalać wodę do zwykłego spryskiwacza np. do kwiatów?

Ale lepiej wcześniej wypróbowac jak się sprawdza ta woda. Bo ja jak miałam taką wodę na lato to strasznie mi wysuszała skórę i ściągała co mnie denerwowało, bo miałam uczucie "maski" na twarzy - nie starty pot zostawał, tylko był zwilżany wodą i to wszystko zasychało taką warstewką ściągającą i piekącą. Więc ja wiem że taka woda w sprayu to nie dla mnie - wezmę po prostu wilgotną szmatkę czy mały ręczniczek i wodę w butelce - do picia i do zwilżania szmatki którą będę wycierać twarz.

Ale lepiej wcześniej wypróbowac jak się sprawdza ta woda. Bo ja jak miałam taką wodę na lato to strasznie mi wysuszała skórę i ściągała co mnie denerwowało, bo miałam uczucie "maski" na twarzy - nie starty pot zostawał, tylko był zwilżany wodą i to wszystko zasychało taką warstewką ściągającą i piekącą. Więc ja wiem że taka woda w sprayu to nie dla mnie - wezmę po prostu wilgotną szmatkę czy mały ręczniczek i wodę w butelce - do picia i do zwilżania szmatki którą będę wycierać twarz.

Świetny pomysł - na to nie wpadłam :-) W takim razie ja też zrezygnuję z wody w sprayu, bo taki zwilżony ręczniczek mnie przekonuje :tak:

Ja po ostatnim swoim pobycie w szpitalu ogólnie polecam zabrać jak najwięcej rzeczy takich których nie będzie trzeba później zabierać do domu, albo takie które będzie można odkazić w domu. Np do chodzenia po szpitalu to koniecznie gumowe klapki ( że nie wspomnę o tych pod prysznic) - żadnych bamboszy czy materiałowych laczków które przywloką za wami bakterie - chyba że zamierzacie te materiałowe wyrzucić do kosza, bo to jest mega wielkie skupisko zarazków. Ja miałam ze sobą w szpitalu jakies stare sztućce i naczynia których później nawet ze sobą nie zabierałam, gumowe laczki i większośc rzeczy które przyniosłam do domu odkażałam aerodesinem. Zostawiłam w szpitalu jak już napisałam, stare sztućce, wszelkie papierowe ręczniki, papiery toaletowe, gąbki - ręczniczek do przemywania rany i co się tylko dało nie zabierać ze sobą i teraz też tak zamierzam. Dlatego polecam brać jednak jak najmniej rzeczy się da i przemyśleć każdą- żeby nie wlec tego później do domu, myslę że będzie wiele osób chętnych do doniesienia braków w ferworze odwiedzin i sklepiki szpitalne też już mają większośc potrzebnych rzeczy jakby czegoś nagle zabrakło.

Znalezione na stronie zamieszczonej przez Chrupcię:

Ciążowy.pl :: Wyprawka do szpitala

Mi bardzo odpowiada ta lista. Ewentualnie zrezyguję z kilku rzeczy na samym końcu (dotyczących wyprawki dla maluszka).

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry