reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja tylko mówię co czytałam. Nie pamiętam już w której z ksiązek było napisane, że noworodek jest za kruchy żeby go przewozić w foteliku. Zmusza go to do spędzenia czasu jazdy w nienaturalnej pozycji i to tez jest przyczyną wielu urazów. Ale lekarzem nie jestem więc nikogo nie zmuszam do zmiany decyzji. Myslę, że to bardzo indywidualna sprawa.
Ja mam do szpitala 15 min.

reklama
niektore szpitale nie chca nawet wypuscic pacjentki z dzieckiem jesli nie ma fotelika. zycze zwolenniczkom pomyslu przewozenia na rekach zeby na takie wlasnie szpitale trafily.

niektore szpitale nie chca nawet wypuscic pacjentki z dzieckiem jesli nie ma fotelika. zycze zwolenniczkom pomyslu przewozenia na rekach zeby na takie wlasnie szpitale trafily.
Nataliak z ust mi to wyjęłaś więc nic więcej nie napisze:-p

Nie słyszałam nigdy o takiej sytuacji.. To w takim razie jeszcze trzeba zakupić fotelik szybciej niz planowaliśmy. Na wszelki wypadek.

Wolno ale na tylnim siedzeniu za to czytałam, że w foteliku nie jest wskazane ale jak kto woli ;)

:no::no::no::szok::szok: REEEETY, książki w których piszą takie bzdury powinno się rytualnie spalić!!!!!!!!! To tak jak pomysł niezapinania się z tyłu w pasy... gdzie przy stłuczce ciało osiąga zawrotną masę i może złamać fotel i zabić osobę, która siedzi z przodum nawet jak ta jest "grzecznie" zapięta... Szok!!!!:szok::szok::szok:

Ale w fotelik wsadzac nie będę tylko na rekach. Czytałam, że noworodek jest za mały żeby siedział zapięty w foteliku. Łatwo może sobie cos uszkodzić.
ale te foteliki są prawie leżące i masz wałeczki przy głowie. po to jest fotelik 0-13 kg dla noworodków też.
ja ze spzitala mam ponad 100 km i nie wyobrażam sobie dziecko na rękach trzymać:szok:

a co do ubranka to ja myslę: body, welurowe śpioszki lub pajacyk, czapeczka, i jakaś bluzeczka i kocyk do auta. w aucie przeciez klimy nie bedziemy właczać, ani okien otwierać. będzie dobrze:-)

Nie wiem, jaki maj będzie w tym roku, ale w 2008 było 10-go, jak wychodziłam ze szpitala tak gorąco, że ja krótki rękaw a dziecko porozwijałam z rożka, bo by się ugotowało. Miała bodziaka, pajacyka, czapeczkę i przykryłam tetrówką.

No to rozumiem ksiązke odszukac a majówki zaprosić na rytualne palenie? :D

reklama
no chyba nie wolno:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2: ja jestem dokładnie z okolic Krakowa (okolice Balic) i do centrum mam pół godziny jazdy...
no to prawie sąsiadka:-p;-)

Boże, co za głupoty o tym przewożeniu dziecka na rękach:baffled:. Z tego co wiem, to na dzień dzisiejszy żaden szpital nie wyda dziecka matce, jeśli nie będzie miała fotelika.

Ja się szykuję na połowę kwietnia, więc na pewno jeszcze będzie chłodno, więc muszę chyba jakiś polarkowy kombinezonik dokupic.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry