reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ale w fotelik wsadzac nie będę tylko na rekach. Czytałam, że noworodek jest za mały żeby siedział zapięty w foteliku. Łatwo może sobie cos uszkodzić.

To jak mam bejbika ze szpitala do domu przywieźć? Muszę przecież w foteliku.

reklama
Dokładnie ja też na rączkach bo jakoś sobie nie wyobrażam takiego świeżego, kruchego dzieciaczka wsadzać do foteliku.. tak mi się przy najmniej wydaje... Również uważam, że nie ma co przegrzewać maleństwa, ma przecież wyższą temperaturę ciałka niż my. (tak bynajmniej słyszałam).
Kocyk na pewno i czapeczkę na głowę. A maleństwo w body, pajacyku i rożku...

Nataliak, body, pajac, czapeczka, polarek i śpiworek ocieplany to jeszcze za mało?

chyba nie wolno wozić dziecka na rekach? zresztą ja sobie nie wyobrażam jazdy 3h z dzieckiem na rekach

chyba nie wolno wozić dziecka na rekach? zresztą ja sobie nie wyobrażam jazdy 3h z dzieckiem na rekach

Mam takie samo zdanie. Zresztą te foteliki są tak robione, żeby maluszek mógł w nich jeżdzić od urodzenia... Mają specjalną wkładkę redukcyjną dla noworodków i są od 0 do 13 kg.

no chyba nie wolno:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2: ja jestem dokładnie z okolic Krakowa (okolice Balic) i do centrum mam pół godziny jazdy...

Nataliak, body, pajac, czapeczka, polarek i śpiworek ocieplany to jeszcze za mało?

nie no tyle to wystarczy :)

i gratuluje niemadrych pomyslow przewozenia noworodka autem bez fotelika... wiecie ze nawet sa prowadzone statystyki ile dzieci rocznie ginie w taki sposob...?

reklama
myślę, że bardziej niebezpieczne dla dzidziusia będzie przewożenie go na rękach niż w foteliku... :no:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry