reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala

Kurna smiejcie sie. A jak znam moje szczescie to wyladuje na sali z turczynkami i tam to dopiero jest impreza. Krowody rodziny po trzecia wode po kisielu, stosy kwiatow i jakies 30 osob przy kazdym lozku od 11 do 22. No i oni na migi sie nie porozumiewaja. Lezalam z jugoslawianka i mialam preludium. :baffled:

Dziewczyny przygotujcie sobie jakas lampeke nocna mala i slabo swiecaca, bo czasem to oczy moga wypasc od tych swietlowek jak sie w nocy karmi. Jak bedzie potrzebna to chlop dowiezie. Dla mnie to byla zmora i wlasnie musze odszukac taki sprzet.

reklama
Kurna smiejcie sie. A jak znam moje szczescie to wyladuje na sali z turczynkami i tam to dopiero jest impreza. Krowody rodziny po trzecia wode po kisielu, stosy kwiatow i jakies 30 osob przy kazdym lozku od 11 do 22. No i oni na migi sie nie porozumiewaja. Lezalam z jugoslawianka i mialam preludium. :baffled:.

Kicia - śmainie, śmianiem, ale ja mam normalnie w spisie ze swojego szpitala przekąski dla partnera i gości (oraz te nieszczęsne kosmetyki;) Po drodze dorzuciłyśmy z dziewczynami małe co nieco do spisu:) Tu właśnie też podobno taka świecka tradycja - ciesz się z narodzin dziecka z połową miasta:)

znajomej tesciowa prawie cala rodzine przyprowadzila, babka normalnie grafik prawie ze miala kto ktr dnia ... a sama na porodowe sie pchala bo jej wnuk sie rodzil ... takze to faktycznie malo smieszne ... potem ci powiedza ze nic do zarcia i picia nie dalas i jeszcze w papilotach gosci przyjmowalas ;-)

Ewa - z tego co obserwuję w wielu krajach europy kwiaty, jedzenie, picie to taka norma. Czytałam, że w stanach, jak poród trwa długo, to normalnie możesz przegryzać lekkie posiłki - TY RODZĄCA:) To jest novum:) Jak rodziłam Kaja to moje kwiaty podostawały siostry z porodówki:( Szkoda bo ładne były:(

W moim szpitalu kwaity moga byc na sali. Przynajmniej tak bylo i bardzo dobrze bo jak nie lubie kawiatow, wtedy mnie one cieszyly. Mam nawet fotke na pamiatke.

śledziki , ogórki i jak to któraś ładnie napisała torba na fortepian ..

Ja tam nie wiem jak u mnie z kwiatami .. ja jakos jak odwiedzałam znajome to zawsze cos dla malucha .. żadnej kwiatów nie przyniosłam..

Ostatnio koleżanka mi mówiła, że w łódzkim jest zwyczaj że zaraz po porodzie młody tata stawia szampana całemu personelowi medycznemu który był przy porodzie.
Mi taki szampan pewnie przydałby się w trakcie porodu a nie po...

reklama
artemida - w moim szpitalu ostatnio rodziło sie 8 sztuk na raz ... to jak tak by panie od każdego taty się napiły to by potem było :-D:-D
Choć zwyczaj miły ..

Do góry