reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

reklama
A ja mam jeden mały dylemat ... napisze wam na przykładzie tej mojej Ewy .. ona była spakowana z listy tej z Bielańskiego .. a tak jak na mojej nie ma na niej np spirytusu do pępka czy mydełka dla dziecka .. a tym czasem wywieźli ją do tego zakichanego nowego dworu a tak trzeba było mieć wszystko .. nawet nóż i widelec ..
Nie zakładam że wyląduje gdzies na zadupiu ale wszystko się może dziać
Chyba przygotuje jakies dodatkowe rzeczy bo znając J i tak by nic nie mógł znaleźć :)..

Przygotuj, przygotuj, Aniam bo ja nie miałam listy za pierwszym razem i sztućce też mi Hubert dowoził. Moim zdaniem lepiej mieć więcej i nie skorzystać, niż potrzebować i nie mieć.

Chyba naszykuje dodatkowe rzeczy i położe w widocznym miejscu , tak zeby J nie miał problemów ze zlokalizowaniem.. i w razie czego mi dowiezie ..
Kurcze.. mam nadzieję że nigdzie nie wyladuje tam gdzie nie chce ale wole dmuchać na zimne

matylda a na ktr szpital sie zdecydowalas ?? mam nadzieje ze nie pomorzany :crazy: - odradzam !!!!!!!!!!!! stanowczo !!!!!!!!!!!!!!!! nigdy wiecej ....

mi intucja podpowiada aby tez sie spakowac ... bo lepiej samej niz potem mam mezowi wytyczne dawac co gdzie lezy ;-) .... a znajac jego przywiezie mi wiecej niz potrzebuje ...
tylko ze ja torbe musze najpierw kupic :-D:-D:-D ...

a co do rzeczy szpitalnych zrobilam maly wywiadzic wsrod rodzacych w tutejszym szpitalu i okazuje sie ze dla dzidziusia szpital zapewnia wsio, od pieluch po reczniki, kosmetyki i inne duperele, tylko na wyjscie trza miec swoje ... wiec biore tylko rzeczy dla siebie i juz ...

U mnie tez tylko chusteczki i pampersy ... szpital chyba jest sponsorowany przez johnsona i linomag .. bo tych rzeczy tam pełno ale milo że mają ..
Bo jak byłam u tej mojej Ewy z tym Nowym Dworze zapyziałym ,, to jak szłam do kibelka to usłyszłam od niej : Ania weź sobie papier ode mnie bo nie ma:crazy:
To dopiero jest jazda .. wiec tym bardziej nie ma dziecka czym umyć ..
Pominę już fakt że po toaletach krązyło żywe mięsko .. w postaci ... kurcze nie wiem mylą mi się karaluchy z prusakami ... bbbllle ...

Jeju, aniam, napisz, że z tym robactwem to żartowałaś:baffled:. Ja mam takiego pietra przed samym pobytem w szpitalu, że nawet poród przy nim to pestka:dry:.

Moja torba też bedzie gigantycznych rozmiarów i zastanawiam sie, czy nie przepakować jej zawartości do walizki, bo u nas też trzeba mieć papier toal, pieluchy + kosmetyki dla maleństwa, no i oczywiście sztućce, szklankę, talerzyk.

I dzięki ewa za przypomnienie o chusteczkach do hig. intymnej. Wczoraj zakupiłam.

kama - przykro mi ale to nie był żart ale nie martw się , Ty zapewne trafisz w fajne miejsce , bo ten szpital to naprawde jakiś szczególny przypadek .. i chyba jedyny nie oblegany , bo naprawde było dość pusto ..
A chusteczki dobra myśl tez kupie .. z tego lactacyt jest też taki płyn ginekologoczny do higieny , pani mi o nim w aptece mówiła że dziewczyny kupuja .. zamiast zwykłego zelu do higieny .cena ok 15zł

reklama
U nas kazali zabrać ręczniki papierowe zamiast papieru toaletowego, chusteczki nasączane, to wogóle super sprawa:tak: A Laktacydu używam od ponad roku i jestem bardzo zadowolona.
Tantum już kupiłam i też chyba wezmę 2 torby jedna dla mnie, a druga dla gnomisi..Jak patrzę na swoje ubrania to wydają mi się taaaakie gigantyczne:-)

A Małej wezmę własne kosmetyki,powiedzieli,żę wolą jak każdy używa co mu pasuje i co potem w domu będzie używał,a Bubchen ma takie fajowe opakowania w wersji mini na podróż, więc dużo miejsca nie zajmą:tak: Bo ten co kupiłam do tej pory to takie kanistry hhee.

A i kazali nam nosić na kilka dni przed terminem pieluszkę tetrową na brzuchu, obojgu rodzicom, żeby potem po narodzinach dziecka położyć malca na brzuszku na pieluszce od mamy a plecki okryć tatusiową...

Do góry