reklama
Lista rzeczy do szpitala - TAKĄ dostałam na szkole rodzenia
Mama dziecka
- grupa krwi, hbs, wr, mocz, morfologia, usg
- dowód osobisty
- książeczka ubezp lub dokument potwierdzający ubezpieczenie
- karta przebiegu ciąży
- woda lub sok do picia
- dwie wygodne koszule
-szlafrok
- grube skarpety
- kapcie , klapki,
- przybory toaletowe
- dwa ręczniki bawełniane
- ręcznik papierowy
- pieluszki higieniczne Bella zamiast podpasek
- woda w aerozolu do odświeżania twarzy
Dla dziecka
- dwie czapeczki
- trzy pary śpiochów zapinanych na ramionach
- trzy kaftaniki bawełniane cienkie
- trzy kaftaniki grube
- skarpety
- rękawiczki
- kocyk
- ręcznik
- pieluszki z tetry
- pieluchy jednorazowe
- chusteczki higieniczne dla niemowląt
Os towarzysząca
- wygodne ubranie
- kapcie
- kanapki , napoje
Lista z warszawskiej inflanckiej ale moze sie komus przyda bo chyba wszedzie jest podobnie !!
Mama dziecka
- grupa krwi, hbs, wr, mocz, morfologia, usg
- dowód osobisty
- książeczka ubezp lub dokument potwierdzający ubezpieczenie
- karta przebiegu ciąży
- woda lub sok do picia
- dwie wygodne koszule
-szlafrok
- grube skarpety
- kapcie , klapki,
- przybory toaletowe
- dwa ręczniki bawełniane
- ręcznik papierowy
- pieluszki higieniczne Bella zamiast podpasek
- woda w aerozolu do odświeżania twarzy
Dla dziecka
- dwie czapeczki
- trzy pary śpiochów zapinanych na ramionach
- trzy kaftaniki bawełniane cienkie
- trzy kaftaniki grube
- skarpety
- rękawiczki
- kocyk
- ręcznik
- pieluszki z tetry
- pieluchy jednorazowe
- chusteczki higieniczne dla niemowląt
Os towarzysząca
- wygodne ubranie
- kapcie
- kanapki , napoje
Lista z warszawskiej inflanckiej ale moze sie komus przyda bo chyba wszedzie jest podobnie !!
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
ewa - u mnie te chusteczki tez były zbawienne i teraz tez je biorę a i pomadka do ust bo bardzo mi się wysuszyły w szpitalu
natomiast totalna klapa były majtki jednorazowe - wolałam zwykłe bawełniane jakieś niedrogie żeby nie było ich szkoda
natomiast totalna klapa były majtki jednorazowe - wolałam zwykłe bawełniane jakieś niedrogie żeby nie było ich szkoda
Kate_Bush
Fanka BB :)
wiecie co, przejrzałam wszystkie materiały ze szkoły rodzenia i w każdej ulotce (w zależności od firmy) były różne rzeczy. a tak naprawdę wszystko zależy od zwyczajów panujących w szpitalu oraz od naszych upodobań co do różnych rzeczy.a propos- wie ktoś co trzeba zabrać ze sobą do szpitala w niemczech? właśnie się przeprowadziliśmy i nie mam zielonego pojęcia jak wyglądają tutejsze porodówki
Ewa, Aqua - chusteczki do higieny intymnej popieram na 100%, nie wiem dlaczego o nich zapomnialam. A majtasy jednorazowe to była porażka... Zostało mi z tył tyle jakbym miała za chwilę nawalić, zaczepiały się o koszulę i wkładka się ruszała cały czas.
Kate_Bush - nie mam zielonego jak to wygląda w niemczech....
Kate_Bush - nie mam zielonego jak to wygląda w niemczech....
matylda111
lipiec'00, wrzesień'08
u mnie po dzisiejszym zwiedzaniu torba zrobi się baaardzo ciężka albo będą 2 torby, bo jedna dla mnie a 2 dla małej.
bo oprócz ubrań muszę jej zabrać ręcznik z kapturkiem i pampersy- szpitalowi wyczerpał się limit na pieluszki wrrrrrr.............
koszuli do porodu brać nie muszę, a atmosfera oddziału jest super tzn pełna intymność dla każdej pacjentki, nawet lekarze jak wchodzą do sal to pukają.............
bo oprócz ubrań muszę jej zabrać ręcznik z kapturkiem i pampersy- szpitalowi wyczerpał się limit na pieluszki wrrrrrr.............
koszuli do porodu brać nie muszę, a atmosfera oddziału jest super tzn pełna intymność dla każdej pacjentki, nawet lekarze jak wchodzą do sal to pukają.............
reklama