reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

Ewa witaj! Notabene mam siostrę Ewę w Twoim wieku, ale jakoś nie wyobrażam sobie jej jako matki, hehe..
Dziecko masz faktycznie duże, nawet bardzo! Moja córka w 38tc. jak się urodziła to tyle ważyła, dokładnie 2700g!

A ciuszki ja zdecydowanie biorę swoje, nawet z resztą nie pytałam czy tam dają.
3 koszulki, 3 pajace, 3 kaftaniki+śpiochy no i skarpetki, rekawiczki i czapki.

reklama
Naur Dziecko duże, ale przy moich wymiarach to nie wiem gdzie ono się tam mieści... Jestem w połowie 37 tygodnia (zostało 26 dni) a ja mam 94cm w biuście, 97 cm brzuszek i w tyłku 96cm... widać tak jak wszędzie piszą - wielkość naszych maluszków wcale nie zależy od wielkości brzucha ;-)

no to chyba musze szybciutko dopakowac reszte rzecz....:-);-)ciezko mi powiedziec czy to juz sie porod zbliza czy nie,ale tak na wszelki wypadek.lepiej jak bede gotowa:tak:

A ja jakoś boję się spakować, bo ostatnio jak się zapakowałam to następnego dnia pojechałam rodzić.:eek:
Więc teraz tylko sporządziłam szczegółową listę, wszystko mam kupione i poprane, i gotowe do wrzucenia do torby. :tak:
To ja ją tutaj zamieszczę, to jest to co planuję zabrać:

DLA MNIE:

KOSMETYKI:
żel do hig.int.
żel do twarzy
szampon, żel pod prysznic
krem do twarzy
krem do piel. brodawek
krem do rąk
majtki jednorazowe
pasta i szczotka do zęów
szczotka do wlosów
puder, tusz, pomadka nawilżająca
dezodorant
podkłady (Bella)

INNE:
stanik do karmienia
wkładki laktacyjne
kółko do pływania
papier toaletowy
ręcznik papierowy
2 ręczniki
telefo + ładowarka
aparat foto
jedzenie i picie
sztućce, kubek

UBRANIA:
koszula do porodu
2 koszule do karmienia
skarpetki
szlafrok
klapki i kapcie

DOKUMENTY:
ks RUM
karta ciąży i wyniki
legitymacja ubezp.
dowód osobisty i portfel

DLA DZIECKA:

KOSMETYKI:
pieluchy
chusteczki do pupy
krem do pupy
oliwka
sól fizj.
gaziki leko
gaziki jałowe

UBRANKA:
4 koszulki
2 pajace
2 półśpiochy
2 kaftaniki
2 cienkie czapeczki
rękawiczki
3 pary skarpetek

INNE:
4 pieluchy tetrowe
4 pieluchy flanelowe
kocyk-rożek polarowy
ręcznik

To narazie chyba wszystko, jak mi sie przypomni to dopiszę. Albo jak Wam się coś przypomni :-)

ja bede rodzic z mezem wiec zabieram jeszcze olejek do masazu i pilke tenisowa-idealnie nadaje sie do masazu placow.:tak:

Tak sądzę, chyba wszędzie tak jest. Ja nic nie biorę z tego, tylko ręczniczek własny i oliwkę, bo te szpitalne buble tylko plamy robią, nie do sprania.
A w razie czego to ktoś szybko może dowieźć. Z reszta tam gdzie rodziłam myto dzieci pod kranem, hehe..mało zawału nie dostałam jak to zobaczyłam!

Naur rozumiem, że pod kranem to myto maluchy w Redłowie tak? :szok: dobrze ze o tym wspomniasz, bo jak to zobacze to nie dostane zawału ;-)

reklama
Kasiu te gaziki są nasączone 70% spirytusem i służą do pielęgnacji pępka :tak: nam położna bardzo odradzała w szkole rodzenia te gaziki bo mówiła że spirytusu na nich to jest znikoma ilość :szok: lepiej kupić małą buteleczke spirytusu 95% i zrobić sobie w domu spirytus 70% :-)

Do góry